İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Web Tasarımı
  4. WordPress
WordPress

Wordpress'e Rakip Gerekiyor

NESDelisi27.08.20200 cevap1.259 görüntüleme
2011'den beri2.709 mesaj
#1
Bu aralar ana sitemizi hala WordPress’in 5.4.2 sürümünü kullanmaya devam ediyorum ama bu WordPress’in tekelciliğine birisi son vermesi için, ciddi anlamda WordPress’e Rakip Gerekiyor diyerek girişi bitiriyorum.

Sorunlar

WordPress son dönemlerde gündemi yakalamaya çalışmaya çalıştıkları ama bir o kadar başarısız olan, Gütenberg editöründen bahsetmem gerekiyor. Son dönemlerdeki editör resmen insanı deli etmek için odaklandıklarını düşünüyorum. Sutünlere bir yazı sürüklemek yerine o yazıyı kopyalayıp, o kısıma elle tekrar eklemek zorundasın.

Bunun dışında bir paragrafı istediğin yere hemen taşıyamayacaksın, illa tek tek yukarı veya aşağı ok düğmesine basman gerekiyor, bu şekilde insanların değerli zamanlarını saçma sapan yazı editöründeki kanserlikle uğraşmak veya klasik editöre geri dönenler bile oluyor. Ya da benim gibi bu sürümde kalıyorlar.

Tema Kandırmacası & Demo İçerik Saçmalığı

WordPress’te gördüğün her tema aslında, o temanın sistemine özel demolar sayesinde o hale getirilmesi sağlanıyor. Başta normal wordpress kurulumundaki gibi saçma sapan veya kandırmaca üsülüyle insanların zamanlarını çalmaya devam ediliyor.

Demo içerik saçmalığına değinmekte istiyorum, bir içeriğin tabiri caize 1’den fazla kopyası oluyor ve o kopyada en az 3 anahtar kelime olsa, siteyi bildiğin sandbox’a sokması için en büyük sebeplerden birisi oluyor, hayalindeki siteyi yapamadan bu işten soğumana sebep oluyor.

Rakip Şart

WordPress’i aslında seviyorum ama bu saçmalığından dolayı da, firmasına kızıyorum. WordPress’i adam edecek en büyük etken, sağlam bir planla üretilmiş php portal+blog+e-ticaret vb. gibi sistemleri olan veya o sistemlere dönüştürülmesini sağlayan, bir içerik yönetim sistemli bir betik gerekiyor.

Bu betiğin özellikleri, Xenforo betiğinden ilham alınarak yapılan bir yazı editörü ve ne gösterildiyse, onu gösteren asla kandırmana izin verilmeyecek olan adam gibi temaları olacak. Eklenti desteği, hem kaliteli ve hemde iş yapan, temiz kodlanmış bir eklentiler olmalıdır.

Eklentisiz olarak sunulması gerekenler;
  • SEO,
  • Gece veya Gündüz tema modu,
  • Yıldız sistemi,
  • Sosyal medya paylaşım,
  • Slider,
  • Sayfalama,
  • Rol desteği,
  • Güvenlik sistemi,
  • Özelleştirme,
  • Admin Paneline girmeden yazı yazabilme,
Son

Bu sistemler gelirse ve kolay kullanıma sahip olursa, WordPress’e sağlam bir rakip olur ama reklamını da çok iyi yapması gerekiyor. Şimdilik benden bu kadar.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.