Samsung’un düzenlediği etkinlikte tanıtılan bir diğer cihaz da Galaxy S8+ oldu. Daha büyük ekrandan hoşlananlar için tasarlanan Galaxy S8+ ile birlikte artık Edge takısını Galaxy cihazlarda görmeyeceğimizi söylemek yanlış olmaz.

Samsung Galaxy S8+ tanıtıldı!

Peki Galaxy S8+ ile Galaxy S7 Edge arasında ne farklar var? Gelin isterseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve hemen iki cihazın karşılaştırmasına geçelim.

Samsung Galaxy S8 Plus – Galaxy S7 Edge karşılaştırma

Tasarım

İki cihazın tasarımının karşılaştırılması aslında tam anlamıyla doğru olmasa da, yine de aralarındaki farklardan da bahsetmek gerek. Galaxy S8 Plus 159.5 x 73.4 x 8.1 mm’lik boyutuyla oldukça büyük bir yapıya sahip.

Galaxy S7 Edge ise 150.9 x 72.6 x 7.7 mm boyutlara sahipti. Bu da ekran boyutunun ciddi anlamda büyümüş olduğu anlamına geliyor. Zaten Galaxy S8 Plus, 6.2 inç’lik boyutuyla Galaxy serisinin en büyük cihazı konumunda. Ekran kasa oranı da yüzde 84 olarak belirlenmiş ve cihazda IP68 toza ve suya dayanıklılık sertifikası bulunuyor.

Son olarak renk seçenekleri konusunda da Galaxy S8 Plus‘ın selefine oranla çok daha fazla opsiyona sahip olduğunun da altını çizelim ve geçelim ekran hakkındaki farklılıklara.

Ekran

Galaxy S7 Edge‘de, Super AMOLED kapasitif 5.5 inç’lik bir ekran bulunuyordu ve çözünürlüğü de 1440 x 2560 olarak belirlenmişti. Ayrıca ekran 534 ppi’lık piksel sıklığına sahipti ve isminden de anlaşılabileceği üzere ekran cihazın kenarlarına doğru yuvarlatılmıştı.

Galaxy S8 Plus‘ta ise bu kıvrım iki yana doğru uzatılmış durumda ve ekranın çerçevesinin oldukça inceltildiğini de söylememiz gerek. Cihazın ekran kasa oranı yüzde 84’e çıkarılmış durumda dersek, ne demek istediğimizi daha iyi anlayabilirsiniz diye düşünüyoruz.

Galaxy S8 Plus’ın ekranı ise 2960×1440 çözünürlüğe sahip ve 526 ppi’lık piksel sıklığı ile satışa sunulacak. Son olarak da Galaxy S7 Edge‘in Gorilla Glass 4 ile hem arka hem de ön panelinin korunduğunu, Galaxy S8 Plus ile birlikte Gorilla Glass 5‘e geçiş yapıldığını da belirtelim.

{pagebreak::2}

17-03/29/s8plus.png

Donanım

Samsung’un Galaxy S7 Edge’de kullandığı 4 x 2.3 GHz Mongoose ve 4 x 1.6 GHz Cortex-A53 işlemcisi, Galaxy S8 Plus‘ta da benzer bir yapıya sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Tabii ki iki cihaz arasında işlemci hızları konusunda bir fark bulunuyor. Galaxy S8 Plus, Exynos 8895 çipsetiyle birlikte 4 x 2.3 GHz ve 4 x 1.7 GHz gücünde, düşük güç tüketimli bir işlemciye geçiş yapmış vaziyette.

Grafik arabirimi de Mali-T880 MP12 ile desteklenen Galaxy S7 Edge‘in ardından artık ARM’ın yeni nesil grafik işlemcisi Mali G71‘e geçiş sağlanmış durumda.

Bellek miktarları da 4 GB olarak korunmuş çünkü daha fazla belleğin mobil cihazlarda çok da bir önemi olmadığı daha önce açık ve net bir şekilde defalarca analistler tarafından dile getirilmişti.

Son olarak da cihazın ABD sürümünde Snapdragon 835 işlemci ile birlikte Adreno 540 grafik işlemcisinin kullanıldığını da belirtelim.

{pagebreak::3}

17-03/29/s8pluz.png

Kamera

Bu karşılaştırmanın belki de en önemli noktalarından birine gelmiş bulunuyoruz. Bu da tabii ki iki cihaz arasındaki kamera farkı. Galaxy S7 Edge’in oldukça başarılı olarak kabul edilebilecek kamerası, bir adım daha ileriye götürülmüş durumda.

Galaxy S8 Plus‘ın ana (arka) kamerası 12 MP’lik 1.7 diyafram açıklığına sahip 26mm’lik lens ile donatılmış. Ön kamera ise 8 MP’lik yine 1.7 diyafram açıklığına sahip 22mm’lik bir lens ile desteklenmiş.

Aslına bakarsanız kameraların çözünürlük ve diyafram değerleri sabit tutulmuş olsa da, 1000 FPS’e kadar video kaydı yapabilmesiyle tüm rakiplerinin önüne geçmeyi başarıyor.

Ayrıca diyafram değerinin de profesyonel fotoğraf makinelerine dahi kafa tutabilecek bir değerde olduğunu da söylememiz gerekiyor. Bu da karanlık ortamlarda çok daha fazla ışığın lense yansıması ve doğal olarak da çok daha temiz görüntülerin kaydedilebilmesi anlamına geliyor.

Batarya

Karşılaştırmanın son bölümünde ise iki cihazın bataryaları var. Samsung daha uzun bir kullanım sunabilmek adına 3500 mAh’lık bataryaya geçiş yaptı.

Kullanıcılar açısından en önemli detay ise tabii ki kullanım süreleri. Galaxy S7 Edge‘de 22 saatlik konuşma, 62 saate kadar müzik dinleme imkanı sunuluyordu.

Galaxy S8 Plus’ta ise değişen grafik arabirimi ve işlemci ile birlikte daha düşük güç tüketimi sağlanmış durumda. Ayrıca yazılımsal optimizasyonların da yapıldığını ve bu yüzden Galaxy S8 Plus’ın hem daha az ısınacağını, hem de Galaxy S7 Edge’e oranla daha uzun süreli konuşma ve kullanım süresi sunacağını hatırlatalım.

Son olarak da Samsung’un batarya testleri için yeni sistemler geliştirdiğini ve Galaxy Note 7 ile yaşanan facianın bir daha asla tekrarlanmaması için büyük önlemler aldığını da belirtelim.

:: Galaxy S7 ile Galaxy S8 arasındaki farklılıklar hakkında ne düşünüyorsunuz?