Reklam
    Reklam
    Donanım

    Gazeteler Zamana Ayak Uyduruyor

    Gazeteler günlük hayatın temposu yüzünden farkında olmasak da aslında yüz yıllardan beri süren bir geleneğin parçası. Matbaa teknolojisiyle birlikte ortaya çıkan bu haber merkezleri, ilk zamanlarında birkaç ayda bir yayın yapıyordu.

    Ancak şimdi, internettin de işin içine girmesiyle günü birlik çıkan gazeteler bile okuyuculara yetmemeye başladı. Bir yanda medya devi Murdoch‘un gazetelerin öleceği kehaneti bulunuyor öteki yanda ise New York Times‘ın kaderine karşı gelme çalışmaları.

    Reklam
    Reklam


    İşte geleceğin gazetelerinin prototipi

    Tablet PC’ler gazeteye dönüşecek

    Birçok uzman, gazetelerin dijital çağda fazla ömrü olamadığını savunuyor. Ancak tablet PC‘lerin yaygınlaşması bu kehanettin yanlış çıkmasını sağlayacak gibi. New York Times, Apple‘ın dokunmatik ekrana sahip tablet PC’si gibi ürünlerde çalışacak bir gazete üzerinde çalışıyor.

    Reklam
    Reklam

    Firma mizanpajının gerçek bir gazeteyi andırdığı bu dijital yayınla birlikte, eski geleneği sürdürmeye çalışıyor. Cihazın dokunmatik özelliklerini de kullanacak olan sanal yayın sayesinde, sayfaları çevirmek ve gerçek gazete keyfini biraz da olsa yaşamak mümkün olacak.

    :: Dokunmatik gazeteler, klasik yayınların yerini tutar mı?

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap