Çoğu zaman Wi-Fi ağları, akıllı telefonlarımızda bulunan hücresel veriden, daha hızlı bir şekilde bize internet bağlantısını sunuyor. Fakat her kullanıcının Wi-Fi ağlarından yakındığı tek bir konu vardır ki o da şüphesiz birden fazla kişi ağa bağlandığı zaman yaşanan yavaşlamalar ve bağlantı sorunlarıdır.
Geleceğin Wi-Fi ağı böyle olacak!
Teknolojinin son hız geliştiği bugünlerde, bu sorun hakkında çalışmalar yürüten doktora öğrencisi, bizlere daha hızlı ve kaliteli ağ hizmeti sunmayı planlıyor. Kızıl ötesi ışın kullanarak hızlı veri akışı ve kusursuz bir internet ağ hizmeti sunması için geliştirilen bu proje sayesinde, daha gelişmiş bir ağ teknolojisi ile karşılaşabiliriz.
Eindhoven Teknoloji Üniversitesi’nde doktora öğrencisi olan Joanne Oh, tarafından öne sunulan bu proje, daha hızlı bir internet bağlantısı vaat ediyor. Joanne‘in projesine göre kablosuz ağ bağlantısındaki veri akışını, kızıl ötesi ışın ile sağlayacak. Böylece ışık hızındaki veriler bizlere daha seri bir şekilde ulaşarak, kaliteli bir kablosuz ağ bağlantısı deneyimi yaşayacağız.
Teorik olarak bu projeden bahsedecek olursak, 40 Gbps hızına kadar olan veri bağlantısını sorunsuz bir şekilde aktaran kızıl ötesi ışın için, ışık antenleri birden fazla kızıl ötesi ışın gönderir. Bu gönderilen ışınlar direk olarak akıllı telefonları ve tabletleri hedef alarak, birden fazla kişi fazla kişi kablosuz ağa bağlansanız bile kesintisiz bir internet deneyimi yaşamamıza olanak sağlayacak.
Fakat bu projedeki Joanne’in önüne çıkan en büyük engel ise, kızılötesi ışınların Wi-Fi sinyalleri gibi duvardan geçemiyor olması. Bundan dolayı kızılötesi tabanlı bir sistemine olan sahip bir evin, her odasında bir baz antene sahip olması gerekiyor.
Doktora öğrencisinin bu projesi eğer gerçeğe dönüştürülse, Wi-Fi bağlantılarında yaşanan çökmeler ve yavaşlamaları tarihe karışacak. Şu anlık bu proje için somut adımlar atılmadı, ancak ilerleyen zaman içerisinde Joanne’in yüzüne gülecek birisi elbet çıkacaktır.
:: Geleceğin Wi-Fi ağı hakkında ne düşünüyorsunuz?
Isık daha hızlı ama onunda handikapları var. Bakalım nasıl yenecekler. Fiber degil cunku serbest ortama ısık bırakıyorsunuz.
Wireless 12 mb hızda iken hücresel 80 mb hız ile bağlanıyor. Sabit internet gelişene kadar 5g ye geçeriz zaten. Yani türk telekoma hayır diyoruz
Yıllardır wifi kullanıyorum bi sıkıntısını görmedim. akn kalksa bizim için yeter.
böyle ekşınlara gerek yok. ne öyle evin her odasına anten sokacaz.
gzl.
Sonra daha hızlı geberelim kanserden
Lady Gaga'nın yeni albümünün adı da Joanne.
Diploma almak için yapılmış bi TEZ'e benziyo daha çok. Kızılötesi iyiydide neden kayboldu piyasadan.
Kızıl ötesine gerek yok Bluetooth Neyimize yetmiyor.Bluetooth Geliştirse daha iyi olacağını zannediyorum inşaallah bunuda ben yapılamaz Birgün Üzerinde çalışıyorum.ŞANS DİLEYİN BANA.
Wifi ad modem alın tamam işte
2030 yılı hız : 50 Gbps
2030yılı TTNET : 20 Mbps
Bence de sırf tez yazmak için böyle bir konu uydurmuş gelecekle alakası yok.
Ben buna benzer bi projeyi 2013 yılında ttnet in projeni paylaş gibi bi servisi vardı aynı şeyleri yazdım hiç iplemediler :(:(:(