Güneydoğu Anadolu ve Akdeniz illerini etkileyen iki büyük deprem sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yükseköğretim kurumlarının uzaktan eğitime geçeceğini yurtların ise depremzedeler için kullanılacağını açıkladı. Fakat bu karar, öğrencileri ve eğitimcileri ikiye böldü. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. Peki, bu açıklamada neler söyledi? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Gençlik ve Spor Bakanı, yurtlar konusunda öğrencilerin mağdur edilmeyeceğini açıkladı!
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli gerçekleşen deprem sonrası birçok kişinin evi hasar gördü ya da yıkıldı. Tüm Türkiye’nin doğrudan ya da dolaylı olarak etkilendiği depremde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların depremzedelerin barınma ihtiyacını gidermek için kullanılacağını duyurdu.
Fakat bu açıklama sonrasında öğrenciler, sosyal medyadan üniversitelerine bağlı kulüpler aracılığıyla itiraz metinleri yayınladı. Siyasette öne çıkan birçok isim de uzaktan eğitime geçilmesi kararının tekrar düşünülmesi gerektiğini belirten mesajlar yayınladı. Çünkü üniversitelerin kapanmasıyla birlikte memleketi olan depremin etkili olduğu illere dönmek istemeyen öğrenciler ve eğitim hayatına örgün olarak devam etmek isteyen birçok öğrenci mevcut.
Son olarak Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Yurtlarımızın ülke genelindeki boş kapasitesinin öncelikli olarak değerlendirilmesi söz konusu. 160 bine yakın kapasiteyi değerlendirme amacıyla bir planlama yaptık. Hem depremzedelerimizi en güçlü şekilde bağrına basacak hem de hiçbir öğrencimizi asla mağdur etmeyecek bir planlamayı gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimiz bu konuda müsterih olsun.”
Kasapoğlu, üzerinde çalıştıkları planla ilgili detay vermedi. Üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda ise şimdilik bir durum değişikliği mevcut değil.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce üniversiteler, uzaktan eğitime geçmeli mi yoksa örgün eğitim devam mı etmeli? Görüşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.
13-14 milyon kişinin etkilendiği bir depremde. Yurtları kullanmayın otelleri kullanın demek çok saçma. Yeniden inşa için deprem bölgeleri boşaltıldığında. Yurtlar da oteller de kamu misafirhaneleri de yetmiyecek belki.
Tabiki insanlar dışarda soğukta kaldıktan sonra örgün eğitim ne anlamı olacak en azından insanlar sıcak yerde kalsın sıcak yemek yesin
mağdur edilmeyecekse açın şu yurtları birşeyler yapın zaten hepimizin kişisel eşyası alındı çöp torbalarına konuldu bizden habersiz. Kıralacak dökülecek eşyalarım benim dökülmüştür mahvolmuştur zaten ne kararı verilecekse geç olundu maalesef…
Uzaktan eğitim istemiyoruz. Acısını çok çektik. Pandemide 2 yılımız zaten boşuna gitti. Bu yanlış karar bizim hayatımızı komple etkileyecek. Online eğitime hayır!
Açıklama yapmasa daha inandırıcı olurdu.