Sizlere dönem dönem farklı editörlerin gözünden aktardığımız gezmenizi tavsiye ettiğimiz, sık kullanılanlar listenize ekleyebileceğiniz siteler listesinin bir yenisiyle tekrar merhaba. Bu kez, sizlerden gelen istekleri de değerlendirerek konu bazında karma bir liste hazırladık.
İçerisinde her keyfe uygun siteler bulabileceğiniz bu siteler fotoğrafçılıktan reklamcılığa, detaylı hava durumu raporundan televizyon kanallarına kadar farklı bir yelpazede bulunuyor.
:: fotograftutkunu.blogspot.com
Fotoğraf tutkunlarını sevindirecek bir blogla başlayalım listemize. fotograftutkunu.blogspot.com adresinden ulaşabileceğiniz bu sitenin sahibi kendini; “Az gazeteci, az araştırmacı, az reklamcı, az yazar, az gezer, az meraklı, az heyecanlı” olarak tanımlarken amatör fotoğrafçılığın ana hobisi olduğunu belirtiyor. Her gün güncellenen bu blogu takip ederek amatör bir fotoğrafçının gelişimiyle ilgili bir yolculuğa da çıkmış oluyorsunuz. Siz de bu yolculuğa eşlik etmek, yorumlarınızla desteklemek istiyorsanız uğramadan geçmeyin.
{pagebreak::Yarın Yağmur Yağar mı?}
:: abuhava.com
Abuhava, bulunduğunuz yerin hava durumunu düzenli takip edebileceğiniz bir site. Açılalı daha birkaç hafta olan abuhava, anlık hava tahmini sloganıyla yayın yapıyor. Normal hava sıcaklıkları dışında mevsime uygun olarak deniz suyu sıcaklıklarını da sunan abuhava.com’daki bilgileri verilen kodlarla sitenize eklemeniz ve bu sayede kendi sitenizin ziyaretçilerine hava durumunu gösterebilmeniz de mümkün.
{pagebreak::Sanal Galeri}
Sergilere gider misiniz, yoksa önünden geçseniz bile kapısından içeri girmeye çekinen ya da üşenenlerden biri misiniz. Galerinternet.com, farklı sanat ve tasarım sergilerinin aynı anda izlenebileceği bir sanal ortam yaratmak üzere tasarlanmış. 2 boyutlu (resim, çizim, grafik, baskı, fotograf), 3 boyutlu (heykel, assemblage, enstalasyon, obje, seramik, cam, mücevher, vs.) ve 4 boyutlu (performans, video) yaratıcı sanat ve tasarım eserlerinin sergileneceği sitede bu eserlerin satışının yapılacağı da belirtiliyor.
{pagebreak::Medyada Neler Dönüyor?}
Medyada neler olup bittiği genelde medyanın kendisi tarafından daha çok takip edilir. İletişim dünyasının referans gazetesi sloganıyla yayın yapan medyaloji.net’i de bu siteler arasında değerlendirmek mümkün. Gündem Özeti başlıklı bölüm o gün neler olup bittiğiyle ilgili size özet bilgi alma imkanı sunarken medyanın kendi içerisindeki rating mücadelesini takip etmek istiyorsanız “en medyatik köşe yazarları” ile “en medyatik gazeteler” gibi başlıklara bakabilirsiniz.
{pagebreak::Hangi Kanalda Ne Var?}
:: engin.tv
Sıradaki sitemiz de medya dünyasıyla ilgili. Ama işi medyada olan biteni vermek değil, televizyon izlemeyi hayatının bir parçası haline getirenlere kaynaklık etmek. Hangi televizyonda ne var sorusuna yanıt alabileceğiniz başarılı kaynaklardan biri olan engin.tv çeşitli gazete ve internet sitelerine de içerik sağlıyor. Eğer televizyon karşısına geçtiğinizde ‘ne izlesem’ sorusu aklınıza düşüyorsa engin.tv’nin ana sayfasından ulaşabileceğiniz “TV’de şu an” kutusuna göz atmanızı öneririz.
{pagebreak::İnternet Reklamcılığı Ne Demek?}
Medyaydı, televizyondu derken reklamcılıkla ilgili bir siteye değinmemek olmaz. İnternet reklamcılığı konusunda Türkiye’nin en eski isimlerinden biri olan Uğur Şeker’in kişisel blogu, bu alanda yaşanan gelişmeleri ilk ağızdan aktarırken, kendini interaktif reklam ve pazarlama konusunda geliştirmek isteyenler için de iyi bir rehber olarak dikkat çekiyor. Siz de bu konuda neler olup bittiğini merak edenlerdenseniz ugurseker.com’u ziyaret edebilirsiniz.
{pagebreak::Yola Çıkmadan Önce}
:: 101yer.com
Sıradaki adresimiz gezmeyi sevenlerin ilgisini çekecek gibi. Kitapçılarda rastladığınız, belki de alıp okuduğunuz 101yer, 2006’da “Yılın Gezi Yazarı” seçilen Saffet Emre Tonguç’un bir çalışması. Daha önce raflardaki yerini alan “Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer” ile “Avrupa’da Görülecek 101 Yer” kitaplarının yazarı olan Tonguç, bu siteyle kitaplarının içeriğinden bazı bölümleri ziyaretçilerle paylaşıyor. Eğer, önümüzdeki dönemde ülkemiz içerisinde ya da Avrupa’da bir gezi planınız varsa, yola çıkmadan önce 101yer.com’u ziyaret etmenizi ve bu güzel kitapları kütüphanenize eklemenizi öneririz.
{pagebreak::Türkiye’yi Keşfedin}
Yine bir blogla karşınızdayız. İstanbul’dan öteye; 30 Temmuz sabahı İstanbul’dan yola çıkıp Türkiye’nin pek çok bölgesini sıraya ziyaret eden bu blogta her yörede karşılaşılan insanları, mekanları, coğrafyayı sade ve kısa bir dille okuma, çekilen fotoğrafları izleme şansı buluyorsunuz. İstanbul’da başlayan yolculukta Ürgüp, Tuz Gölü, Kangal, Elazığ, Gaziantep, Urfa, Mardin, Van, Kars, Şavşat ve Ayder’e ulaşılmış. Dün Zigana’dan Ordu’ya doğru ilerleyen gezginlere keyfili yolculuklar diliyor, teşekkürlerinizi iletmeniz için blogu ziyaret etmenizi öneriyoruz.
:: En çok hangi siteyi beğendiniz?
internette de bir sıradanlık aldı başını gitti. haberi görünce güzel siteler vardır diye girdim ama hep aynı tarzda siteler yapılıp duruyor. gönül isterdi sdn gibi bir site de olsun listede her gün takip edeyim ama yok 🙂 melih bey yanlış anlamayın yorumum haberinize değil sitelerin sıradanlığına siz aralarından iyi olanları seçmişsiniz 🙂