Reklam

İstenmeyen E-Postaları Engelleyin

13
Reklam

Birçok kullanıcının korkulu rüyası olan, istenmeyen e-posta ve spam postalardan kurtulmak, aslında çok zor değil. İstenmeyen e-posta alan bu kullanıcılardan Gmail, Outlook ve Yandex Mail kullananlar için görmek istemedikleri e-postaları nasıl engelleyeceklerini adım adım anlatıyoruz:

Gmail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Gmail, uzun zamandır hizmet vermesine karşın yakın zamana kadar istenmeyen e-postaları engelleme özelliği sunmuyordu. Gmail’e geçtiğimiz haftalarda gelen yeni bir güncelleme ile birlikte istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay bir hale geldi.

Gmail’de istenmeyen e-postaları engellemek için, ilk olarak gelen kutusundan istemediğimiz e-postayı açıyoruz. Açtığımız e-postanın üzerinde, gönderenin adının ve e-posta adresinin yazdığı yerin hemen yanında Unsubscribe adlı bir tuş bulunuyor olacak. Bu butona tıkladığımızda, Gmail otomatik olarak engellediğimiz adresten gelecek e-postaların bizlere ulaşmasına izin vermeyecek.

Reklam

 

Outlook’ta İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Gmail’in aksine Outlook’ta istenmeyen e-postaları engellemek çok daha kolay. Outlook’ta istemediğimiz e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda, istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

E-postanın en altına indiğimizde “Çok fazla mı bülten alıyorsunuz? Aboneliği kaldır işlemini yapabilirsiniz.” yazan bir bölüm göreceksiniz. Orada yazan Aboneliği Kaldır yazısına tıkladığınızda Outlook istemediğiniz yerlerden gelen e-postaların sizlere ulaşmasını engelleyecek.

 

Yandex Mail’de İstenmeyen E-Postaları Engelleme

Yandex Mail, kurulduğu zamandan bugüne kadar, istenmeyen e-posta engelleme özelliğini kullanıyor ve neredeyse tüm kaynaklardan gelen mesajları engelleyebiliyor. Yandex Mail’de istenmeyen e-postaları engellemek için ilk olarak gelen kutusunda istemediğimiz kaynaktan gelen bir e-postayı açıyoruz.

Daha sonra gelen kutusunun üst bölümünde posta sekmesinin altında yer alan “E-posta yaz”, “Yenile” gibi tuşların bulunduğu sırada yer alan Abonelikten Ayrıl seçeneğine tıklayarak istemediğimiz e-postaları engelleyebiliyoruz.

Gördüğünüz gibi istenmeyen e-postaları engellemek, oldukça kolay bir işlem. Ancak yine de istemediğimiz kaynakların bizlere e-posta göndermemesi için e-posta adresimizi dikkatli kullanmamız ve her yerde paylaşmamamız gerekiyor. Eğer e-posta adresinizi biraz daha dikkatli kullanırsanız, engelleme gibi özelliklere ihtiyaç duymadığınızı görmüş olacaksınız.

:: Siz hangi e-posta servisini kullanıyorsunuz?

Yazar – Caner Sönmez
SDN – ShiftDelete.Net

13 Yorum

  1. gerçeklerle ilgisi olmayan bir haber/yazı. özellikle outlook için. bu kadar büyük bir spam hareketini ve ticaretini tuşlara basarak engellemek mümkün değil. maalesef.

  2. gelen spam mektupların ve normal mektupların en altına baktım ama hiç birinde, söylendiği gibi bir
    “Çok fazla mı bülten alıyorsunuz? Aboneliği kaldır işlemini yapabilirsiniz.”
    Aboneliği Kaldır
    yazısı yok.
    Bazı iletilerde ÜYELİKTEN ÇIKMAK İSTİYORSANIZ …… adresine eposta yollayın yazıyor. Ama defalarca yollamama rağmen gelmeye devam ediyor.

    Mektubu seçip YOKSAY ya da ÖNEMSİZ bölümünden GÖNDERENİ ENGELLEYE'ye basmama rağmen hiç biri işe yaramıyor.
    Lisanslı Kaspersky Internet Security kullanıyorum. Onda da bunu engelleyen bir bölüm göremedim.
    Sonuç olarak Windows 7'deki Outlook Programında İSTENMEYEN MEKTUPLARI bir daha almama şansımız yok mu?
    Teşekkürler.

  3. gmail için önerilen çözümü uzun süredir deniyorum. Engellememe rağmen farklı bir uzantıyla istenmeyen mailler gelmeye devam ediyor. Abınelikten çık seçeneği dahi hiçbir işse yaramıyor. Spam veya kimlik avı olarak bildirmek de aynı şekilde

  4. yandex mail kullanıyorum. bir gruptan gelen maili okurken yanlışlıkla “abonelikten ayrıl” bağlantısına tıkladım. o gruptan mailler gelmiyor artık. bu tercihimi nasıl iptal edebilirim.

  5. I am not sure where you are getting your information, but
    great topic. I needs to spend some time learning much more or understanding
    more. Thanks for great information I was looking for this info for my mission.

  6. At this time it sounds like Drupal is the best blogging platform out there right now.
    (from what I’ve read) Is that what you are using on your
    blog?

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version