Google Analytics sayesinde sitenizi kimler izlemiş, kaç sayfa ziyaret etmişler, kaç saniye durmuşlar, hangi illerden daha fazla giriş olmuş, arama motorları sitenize ne kadar kullanıcı göndermiş, hangi kelimeleri arayarak siztenize gelmişler, vb. soruların cevabını detaylı bilgilerle ve grafiklerle görebiliyorsunuz. Bu bilgiler, şimdiye kadar İngilizce olarak yayınlanıyordu. Aldığımız bilgiye göre Google Analytics, Türkçe arabirimi ile gelecek. Konu ile ilgili detaylar, yakında ShiftDelete.Net‘te.
Bilgi için: Google Analytics
Yazan: Hakkı Alkan
SDN – http://shiftdelete.net
Ne Düşünüyorsunuz?
süper bi haber 🙂
Neden bukadar önemliki, oradaki analiz bilgilerinin Türkçesini bile bilmeyecek kadar ingilizcesi olmayan kişi webmaster olabilir mi? zaten analiz kelimesini bile türkçesi nasıl olacak bilmiyorum o da ayrı konu 😉 Bunlar boş konular, sen böyle bir hizmet yapabilirmisin ondan haber ver,
Türkiye yakında Google’ı da özelleştirir…
ne alakası var bu ingilizceyle o ingilizcenin. sen kitabın üstünde book yazınca onun kitap olduğunu anlıyosun da, bu içi açınca içindekileride anlayacağın anlamına mı geliyor. webtasarımcının bilmesi geeken yabancı kelime sayısı 50 yi geçmez. bi zahmet açta Google Analytics sitesini kaç kelimeyi anlayabiliyon ona bak bir. konuyu saptırmışın tamamiyle yani.
Google Türk olsun diyenler mi?
Ben Google Analytics sitesininin tamamını anlıyorum 😉
Çok yanıltıcı birşey bence bu google analiz olayı.Nasıl mı? İDO.COM.TR den biletimi sadece explorerla alabiliyorum(flash9 kodlama hatası) sonra burada hata var diye kişilere mail atınca bana verilen cevap şu:GOOGLE istatistiğine göre bizi tercih edenlerin %90 ı explorer kullanıyoda satın alma sayfasındaki kodlamayı ona göre göre yaptık.Yani mozillayla sayfayı gezeceksin ama ies le bilet satın alacaksın.Nasıl ama?
sadece anasayfayı çevirmişler ya içerisi tamamen ingilizce
O bahsettiğin maalesef tüm dünyada tartışılan web standartlarıyla alakalı bir konu… Ne Google ne de istatistikleriyle alakalı! O siteyi hazırlayanların basitliğiyle alakalı… Bir site hazırlanırken en az 4-5 ayrı tarayıcıyla, farklı çözünürlükteki monitörlerde kontrol edilmelidir. Bir başka konu ise Mozilla, Opera, Netscape gibi tarayıcıların standartlar konusunda daha katı olması, IE ise birçok kodlama hatasını görmezden gelerek işleme veya sayfayı -anladığı gibi- görüntülemeye devam eder. Zaten IE’nin güvenlik açıklarının en önemli nedeni de budur. Kodlama hatalarını görmezden gelirken bazen zararlı kodları da çalıştırır. Özellikle JavaScript konusunda maalesef sorunlar artmaktadır…
Anasayfa zaten Türkçe’ydi, yazıda kastedilen içeriklerin de Türkçeleştirileceğidir.
İngilizce bölümünden mezun bir pehepe koderim. Ancak orada Türkçe dilinin olması anlamaktan önce Türkçe’ye verilen değeri gösterir. Bu yüzden umarım Türkçe olarak görürüz analitik sayfasının içeriğini.
Ayrıca arkadasın book yazısını görünce içindekileri anlayacagımız anlamına gelmez, düşüncesine katılıyorum.