Günümüzün akıllı telefonları muhteşem kameralara, güçlü işlemcilere ya da yüksek çözünürlüklü ekranlara sahip olabiliyorlar fakat konu bataryalar ve pil performansı olunca maalesef bu akıllı cihazlar genellikle bizleri hayal kırıklığına uğratıyorlar.
:: Google’dan şimdi de “İnek Tanıma Sistemi
Batarya teknolojilerinin gelişmesi için pek çok firmanın çalıştığını biliyoruz, bu firmaların arasına yeni bir dev giriş yaptı. Google, kendi bataryalarını üretmek için Google X‘e bağlı dört kişilik bir takımı görevlendirdi.
:: Google, Twitter’ı satın almayı deniyor
2012 yılında Google‘ın kendi akıllı cihazları için üretilen bataryaları incelemek ve denetlemek için kurulan takım artık kendi bataryasını geliştirmek için çalışacak. Bilindiği gibi Google X, şoförsüz araba, Project Loon ve Google Glass projeleri ile ünlenmişti.
Batarya teknolojiler konusunda uzman olan ve daha önce Apple için çalışan Dr. Ramesh Bhardwaj liderliğindeki grup sadece akıllı telefonlar için değil aynı zamanda giyilebilir cihazlar için de bataryalar üretecek.
Projenin amacı sadece yeni bataryalar üretmek değil bunun yanında batarya teknolojisini olabildiğince ileri taşımak. Yakın zamanda Google’ın bataryalarını, Nexus cihazlarda ve giyilebilir ürünlerde görmek süpriz olmayacaktır.
Tab 4 e güncelleme gelirmi
Nexus dan baska telefon almadigim icin sukrediyorum.
5 inch tlefona sigacak 10000 mah batarya gelsin artik. Cok mu sey istiyorum 🙂
Bugüne kadar yaptiði iþlerden alnýnýn akýyla cýkmýþ bir firma batarya teknolojisinide bir adým daha ileri götürebilir.
ha 10000mah. bence batarya arttıkça vergisi de artmalı
Bu işi ancak Google veya Samsung çözerdi ilk atak geldi güzel oldu.
Önce nexus5 batarya sorununu çözsün
Apple' da çalışmış yapmış sıra googleda!Hiç bi halt olmaz boşuna ümitlenmeyin.Çünkü referans kötü,çünkü apple batarya yönünden tam bi fiyasko.Gerçi google tabiri caizse sağılmak isteyen bir inek.Onun içinde pek önemli değil.
Apple batarya konusunda kötü yani boşa heveslenmeyin. Ayrıca batarya konusu hakkında askeri teknolojilerde kullanılan küçük bataryalar geleceği söyleniyordu böylelikle şarjın çok daha uzun ve bataryanın daha az yer kaplayacağı diye haber vardı doğruysa eğer. Google da herhalde buna rakip olarak önceden atılım yapmak istiyor bence boşa. Google ürünleri belli zaten batarya konusunda. Ayrıca şu kadar mah vs. gelmesi önemli değil. Önemli olan bataryanın gücü değil işlevidir. İsterse batarya 20000 mah olsun bunun şarjı 6-8 saatte bitiyorsa ne işe yarar ? Hiç bir işe yaramaz. 1000 mah gelsin şarjı 5-6 gün gitsin en az ve daha çabuk bir şekilde şarj olsun mesela maksimum 1 saat gibi. 5-6 gün şarjı giden telefon göster diyen olursa açın bakın nokianın tuşlu telefonlarına 1 hafta rahat götürüyor full kullanımda normal kullanımda 2 haftayı görüyorsun. Tabi o dönemlerden geçmeyen 12-15 yaş aralığında ki çocuklar bilmez bunu ben normal karşılarım fakat 20 üzeri kişiler rahat bilir o telefonları.
Appledan batarya uzmaný getirmek ?
Apple ve batarya öyle mi? Ben en iyisi hiç heveslenmeyim Apple batarya konusunda açıkara en kötü firma.oradan uzman getirsen nolur google?
Yapinda kurtulalim