Google Dokümanlar yeni bir referans gösterme sistemi ile tazelendi. Atıfta bulunmak olarak da adlandırılan bu işlem, okulların başlaması ile bir kez daha gündeme geldi. Zira birçok üniversite öğrencisi tez yazmaya başladı.

Tez dışında lise ödevlerinde dahi istenen kaynakça bölümü oldukça önemli. COVID-19 salgını yüzünden dijital eğitime geçen okullar, öğrencilerden artık daha fazla yazı tabanlı ödevler istiyor.

Google Haritalar koronavirüs riskini gösterecek

Google Haritalar koronavirüs riskini gösterecek

Google Haritalar koronavirüs takibi için yeni bir özelliği kullanıcılara sunacak. Özellik sayesinde seyahat edilen bölgelere dair bilgi alınabilecek.

Google Dokümanlar referans gösterme sistemini yeniledi

Tez ve makale yazarken en çok zaman kaybettiren aşamalardan biri olan kaynakça bölümü için çeşitli yöntemler mevcut. Akademi dünyasında atıf göstermenin tek bir standartı yok.

G Suite ve Google Dokümanlar gibi platformlar öğrenciler tarafından sıkça tercih ediliyor. Arama motoru devinin hazırladığı yeni alıntı aracı nasıl özelliklere sahip?

Google Dokümanlar referans gösterme

Bu sistem MLA, APA veya Chiago gibi yöntemler sayesinde bibliyografya oluşturmanızı ve yazınıza metin içi alıntıları kolayca eklemenizi sağlıyor. Google’ın alıntı aracı şu kaynaklar ile uyumlu bir şekilde çalışıyor: Kitap, kitap bölümü, siteler, dergiler, makaleler ve gazeteler.

Öğrenciler genellikle kendisine okulu tarafından verilen atıf kılavuzu ile kaynak eklemeye çalışıyor veya Citethisforme gibi eklentiler kullanıyor. Google ise bu metotları ortadan kaldırmak istiyor. Bu aracın 15 gün içerisinde bütün kullanıcılara ulaştırılacağı söylendi.

Google’ın bu konu hakkında yaptığı ilgili açıklamaya buradan ulaşabilirsiniz. Google Dokümanlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Siz de kendisini sıkça kullanıyor musunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.