Reklam
    Reklam
    Güvenlik

    Google, FBI Davasında Apple’ı Destekliyor

    Geçtiğimiz sene Kaliforniya’da öldürülen 14 kişi hakkındaki FBI soruşturması kapsamında incelenen iPhone 5c içindeki iCloud dosyalarına ulaşılamayınca Apple’dan cihazın hacklenmesi için mahkeme kararı çıkarılmıştı.

    Dava hakkında Apple CEO’su Tim Cook da tüm Apple kullanıcıları için biri açık mektup yayınlamış ve bu mektup içinde FBI’ın isteklerini ve Apple’ın onlar için yaptıklarını paylaşmıştı.

    Reklam
    Reklam

    Google’dan Apple’a destek

    TechRadar’ın haberine göre Google CEO’su Sundar Pichai, Çarşamba günü attığı bir tweet ile olaya müdahil oldu: @tim_cook çok mühim bir gönderi paylaşmış, hack konusunda şirketleri zorlamak, kullanıcıların gizliliğini ihlal edebilir.

    Kolluk kuvvetleri ve araştırma birimlerinin terörizmle savaştığını ve bunu kabul ettiğini belirten Pichai, Google’ın da “geçerli yasal koşullar” ilkesi altında kendinde olan bilgiyi paylaştıklarını söyledi.

    Pichai, sözlerine şöyle devam etti: Ancak bu durum, bir şirketten kullanıcının ürününü hacklemesini istemekten tamamen farklı. Çok kötü sonuçlar doğurabilir.

    Reklam
    Reklam

    Bütün iPhone’lar riske girebilir

    Tim Cook’un açık mektubunda FBI’ın istediği şeyin temelde Apple’ın yeni bir işletim sistemi yazıp, kurtarma modu sırasında bunun hacklenmek isteyen cihaza yüklenmesi olduğu belirtiliyor.

    Eğer bu yapılır da yanlış ellere geçerse, herhangi biri herhangi bir iPhone’un verilerini rahatlıkla çalabilir.

    :: FBI ve Apple arasındaki bu anlaşmazlık sizce nasıl çözülecek?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    7 Yorum

    1. SDN Okuru

      İcloud tam başbelası. İphone 6 çöpe atıyorum. Hesabım kitlendi ve telefonum çöp oldu. Sattığın telefonu rahat bırakın artık apple

    2. SDN Okuru

      Boş laf bunlar.Hiçbir şirket devlet otoritesini karşısına alamaz,ona rağmen çalışmaz,çalıştırmazlar…nsa olayı hala akıllarda

    3. SDN Okuru

      bu bir kumpas amaç appleı hacklemek. bu da iyi bir bahane.

    4. SDN Okuru

      Danroidciler reklam diye yaziyordu. Noldu sesleri cikmiyor? Hey yavrum hey!!

    5. SDN Okuru

      evet apple de kendini düşünüyor aslında google destek olmakla haklı gibi…

    6. SDN Okuru

      Rakip firmaların birbirine destek olduğunu görmekte güzel

    Diğer yorumları gör (6) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap