Kıtalar arası bağlantılar için tercih edilen en popüler çözümlerden birisi denizaltı kabloları. Ancak bu yöntem oldukça maliyetli. Bu sebeple, daha çok Google gibi büyük firmalar tarafından tercih ediliyor. Şimdi ise Google, yeni Firmina denizaltı kablosu ile Kuzey ve Güney Amerika’yı birbirine bağlıyor.

Firmina kablosu, kablonun bir ucundaki tek bir güç kaynağından çalışan dünyanın en uzun kablosu unvanını elde edeek.

Google Haritalar’dan kazaların önüne geçecek yenilik!

Google Haritalar’dan kazaların önüne geçecek yenilik!

Google Haritalar uzun süredir beklenen özelliğe nihayet kavuşuyor. Artık rotalar, kullanıcı güvenliğini sağlayacak şekilde oluşturulacak.

Google, Firmina denizaltı kablosu ile Kuzey ve Güney Amerika’yı bağlayacak

Bağlantı, Amerika Birleşik Devletleri’nin doğu kıyısından başlayıp Arjantin’in Las Toninas şehrinde son bulacak. Sistem, ek olarak Brezilya’nın Praia Grande ve Uruguay’ın Punta del Este şehirlerinde iki istasyona sahip olacak. Ancak projenin gidişatına bağlı olarak istasyon sayısının 5’e çıkma ihtimali de var.

Google tarafından geliştirilen Firmina denizaltı kablosu, Kuzey ve Güney Amerika arasındaki internet trafiğini güvenli bir şekilde taşıyabilen 12 fiber kablo çiftine sahip olacak. Ek olarak bu bağlantı kullanıcıların YouTube, Gmail ve arama motoru gibi çeşitli Google ürünlerine hızla erişmesine olanak tanıyacak.

Ana döşeme, 2022’nin yaz aylarında başlayacak. Her şey plana uygun giderse kablo, 2023’ün sonunda hizmete hazır olacak.

Google Cloud‘un küresel ağ iletişimi başkan yardımcısı Bikash Koley konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Koley, kabloyu güvenilir bağlantının her zamankinden daha önemli olduğu bir zamanda geliştirdiklerini belirtti.

Firmina’nın en büyük başarısı ise tek bir uçtan sağlanan güçle çalışması. Koley, kablonun önceki kablolara kıyasla yüzde 20 daha fazla voltajla çalışacağını söyledi.