Google Haritalar’ın yeni özelliği, trafik sıkışıklığını azaltmaya yönelik yeni bir önlem planı üzerinde çalıştığını anlatıyor. Yeni patente göre, Google Haritalar, yoğun trafiğe girecek araçlar için optimal bir hız önererek bu tür sıkışıklıkları önleyecek.
Google Haritalar yeni özelliği duyurdu: Trafik sıkışıklığı tarih olacak
Trafik sıkışıklıkları açık bir sebep olmaksızın, bir aracın hızını azaltması sonucu meydana gelen zincirleme yavaşlamalar sonucu oluşuyor. Bu hız önerisi, önündeki araçların hızına ve güvenli mesafelere dayanarak hesaplanıyor. Tüm sürücülerin bu önerilen hıza uyması durumunda, yoğun trafik sıkışıklığının önüne geçilebileceği belirtiliyor.
Sürücülerin önerilen hıza uzun süre bakmalarını önlemek için Google Haritalar, farklı renklerle kodlanmış bir hız göstergesi düşünüyor. Yeşil renk hızlanabileceğinizi, sarı renk yavaşlamanız gerektiğini ve mavi renk ise doğru hızda olduğunuzu gösterir. Bu fikrin başarısı, tüm sürücülerin önerilen hıza uymasına bağlı olacak.
Google Haritalar’da ev nasıl bulanıklaştırılır? İşte yöntemi
Google Haritalar ile isterseniz ev bulanıklaştırma talebi oluşturmanız mümkün. Peki ama ev bulanıklaştırma nasıl yapılır?Eğer bir sürücü bu öneriye uymaz veya çok yakın takip ederse, sıkışıklıklar yine oluşabilir. Ancak, bu özellik özellikle otomatik sürüş teknolojilerinin gelişmesiyle daha işlevsel hale gelebilir. Manuel ve otomatik araçların birlikte seyahat ettiği bir gelecekte, bu özellik insan sürücülere trafik akışını bozmadan uygun hızda seyretmeleri konusunda yardımcı olacak.
Google Haritalar’ın trafik sıkışıklıklarını önlemeye yönelik bu yeni özelliği şu şekilde kullanılacak:
- Hız önerisi: Google Haritalar, yoğun trafik olan bir yol üzerinde seyreden araçlara, trafik akışını optimize etmek için bir hız önerisi sunar. Bu hız, önündeki araçların hızına ve güvenli mesafelere göre hesaplanır.
- Renk kodlu gösterge: Sürücülerin sürekli ekrana bakmalarını önlemek için, hız önerileri farklı renklerle gösterilir:
- Yeşil: Sürücüler hızlanabilir.
- Sarı: Sürücülerin yavaşlaması gerektiğini gösterir.
- Mavi: Sürücülerin doğru hızda olduğunu belirtir.
3. Trafik akışına uyum: Tüm sürücüler bu önerilen hıza uyduğunda, zincirleme yavaşlamaların önüne geçilerek, phantom trafik sıkışıklıklarının oluşumu engellenmiş olur.
Bu özellik, Google Haritalar uygulaması üzerinden aktif hale getirilebilir ve sürücülerin güzergahları boyunca trafik yoğunluğuna göre dinamik olarak ayarlanabilir. Otomatik sürüş teknolojilerinin gelişimiyle birlikte, bu özellik daha da işlevsel hale gelebilir, çünkü otomatik araçlar bu hız önerilerine daha tutarlı bir şekilde uyma eğiliminde olabilir. Bu, trafik akışını iyileştirirken aynı zamanda sürücü güvenliğini de artırabilir.
Sizce bu özellik, trafik yönetimi ve sürücü deneyimini nasıl etkileyecek? Google’ın bu yeni özelliği, trafik akışını gerçekten iyileştirecek mi? Bu soruları ve daha fazlasını tartışmak üzere sizin düşüncelerinizi bekliyoruz.
Gitsin ilk önce sokak adları ve uzun süre önce yönlerini değişen sokak yönlenini değiştirsin. Bu yüzden taşınma zamanı evime gelecek eşyalar, misafirler ve kargolar farklı mahalleye gidiyor. Dönenöceğimiz yere gelmeden önce sola veya sağa dön demesini düzeltsin yolu kapamıslar dönmemi soyledi daha önce tabela duba koymuşlar. Ama benden önce çoğu insan,aynı yerde kaza yaparak duba ve tabela ya carparak kırılmış işareti olmayan ve beli olmayan kaldırama çıkmış benim gibi zarara uğramışlar.
Bu önemli 3 sorunu İnşallah düzeltmişlerdir.
Bilmem
Zaten sorun yavaş gitmeleri telefon ellerinde sol şeritte yavaş yavaş gidiyorlar önce cep telefonlarına çözüm bulunsun yüksek ceza yazılsın MOBESE’lerden tespit edilsin o zaman trafik akıcı olur sol şerit fazla işgal oluyor en büyük etken cep telefonları oyun oynayan bile var yolda bayanlar daha fazla cep telefonuyla araç kulanımında
Arkadaşım, kaldırıma çıkmışssın suçlu arıyorsun. Geçmiş olsun
Google Haritalara güvenip yola çıkmıştım Çankaya yerine Mamak’ta buldum kendimi. O an Androidimi satıp İphone geçmeye karar vermiştim gayet de mutluyum 🙂
Google goz yaslarina bogulur!
Yandex navigasyon kullanmanızı tavsiye ederim hocam
Evet, daha güncel.
Bende Yandex yazacaktım.👍
Google Haritalar uygulamasını vs. Android uygulamaları Google Play’de güncelleme yaptığınız zaman hiçbir sorun yaşamazsınız. Tüm uygulamaları Google Play’de guncellediginiz zaman hiçbir uygulamada sorun da yaşamazsınız. Bu Yeni özellik Türkiye’de işe yaramaz.
Merhaba benim ugulamalarım güncel olduğu halde beni kağpalı yola soktu ve çıkmak için dönüp durdum bazen saçma sapan yerlere götürüyor onunda beyni sulaniyor. Kapalı yolları ve çalışma olan sokak ve caddeleiri iyileştirsinler
Tam öyledir, beni Google Harita hiç bir zaman yanıltmadı 🙏
NATO yoluna sokmuş mamaktan 10 dakikada ordan kısa yoldan trafiğe girmeden Çankayaya çıkarsınız doğru yapmış yani Google haritalar
sen zaten android kullanmasanda olur elektronik cihaz kullanmak ehliyete tabi olsun bence once uc bes yil egitim olmasi lazim EGITIM SART diye dusundum dusunurken aklima sey geldi ehliyeti olan arac soforumsuleri sofor musvetteleri yada adina ne derseniz sonra bu fikrimdende vazgectim
Yıl 1970
Götürmüş ya buna şükür
Yıllardır hem Android hem ios kullanırım. Yıllardır saçma gerekçelerle Android’ten şikayet edip ios’a geçen gördüm. Ama bu kadar saçma gerekçe ilk kez gördüm…
Google haritalar kullanmayıp Iphone haritalar için Iphone geçmişsen beynini seveyim!! Iphone harita Google haritaların yanından yakınından geçemez. Araç trafiği için Yandex 1, Google haritalar 2. sırada. Iphone harita kullanan görmedim, duymadım. Türünün tek örneği olabilirsin.
Zır cahil aferin sana
Trafik kurallarına uymayan bizler buna uyar mı sizce
Trafiğe sebep unsurlardan biri kamyonlar 3 şeritli Avrupa otoyolunda en sağ ve orta şeridi kullanıp yavaş gidiyorlar. İkinci unsur telefonla ilgilenenler ;bu şahıslar trafiği fırsat bilip telefonla ilgileniyor trafik akmaya başlayınca öyle kalıyorlar. 3. Unsur servis araçları iş giriş ve çıkış saatlerinde caddelerde 2. Sıra park yapıyorlar ve bunu kendilerinde hak biliyorlar 4. Unsur minibüsler yata yata gidiyorlar arkalarında oluşan trafik umurlarında değil. 5.unsur park yapılması yasak caddelere park edilmesi
Kesinlikle katılıyorum tam olarak budur
Yanlış şerit kullanımı ve yanlış hızda seyretmek,sol şeridi sürekli işgal etmek.. arkasını düşünmeden bencilce hareket etmek gibi gibi
Çok doğru
Türkiye de bu olmaz
Herkesin Google Haritalar kullandığı yanılgısına düşen bir haber
Öneriye uymak mi 🙂 hızımiza göre güvenli takip mesafesini korumak için örneğin öndeki araç ile mesafemizi 15 m yaptık diyelim. Bizim ülkemizde o 15 m ye araç dalıyor. Ona gerekli mesafeyi koyalım desek başka araç araya giriyor. Hangi kurala uyar bizimkiler?
Valla haklısın
Uyum sağlanırsa mükemmel olur.
Avrupa da bir çok yolda ışıklı tabela ile benzer bir uygulama var.
Kırmızıninda olması lazimdi mesela kirmizi dur
Ücretli ve ücretsiz yolları gişeleri arabaların takip edip etmemesini bildirme gibi özellikler de olursa daha iyi olur
Bu özellik biz Türklere uygun değil.
Çok güzel bir düşünce uygulayıp görmek gerekir.
Hangi telefonlarda çalışıyor bu yeni özellik
Trafik lambalarının süresi ne olacak? Türkiye standartlarında bu uygulama geçmez bizde ortadoğu standartları mevcut 🤣😂
Başarılı ve mantıklı bir çözüm yolu,emek verenlere şimdiden teşekkürler 👍🏻
Navigasyon da direk adresi yazıp .ENTER e basamiyirum.. yüzeysel olarak şoka gezip emin olduktan sorna sürüş başlatıyorum.
Yeni öi getiriyorlar bu özelliği. Yandex’ te yıllardır var.
Yapay zeka ile hazırlanmış harita görselleri çok iyi
Orta şeridi işgal etmeyin yeter…
Sinyal vermemeyi bile inat eden ve bunu normal birsey gibi kabul eden bir toplumda kim dinler kim yapar bunu Allah aşkına. Çakarlı arabaların zorla yol isteyip seni trafikte zora sokan biryerde kim dinler bunu, yaya gecidinde kırmızida beklemeyip pat diye yola atlayip ben yayayim nasil duracaklar diyen bir yerde kim dinler bunu. Yada yaya geçidini gördüğünde inadına hız yapıp yol hakkı benim diyen biryerde kim dinler bunu kim takar bunu. Böyle böyle uzayıp gider bunlar, hadi dağılın çabuk konu kapanmıştır….
Olması gereken budur ellerinize emeğinize yüreğinize sağlık teşekkürler
İstanbulda yandex kullanmayanı dövüyorlar google ne yaparsa yapsın tutmaz
Henüz sadece teori olan bir şeyi neden okunsun diye “sona eriyor” diye başlık atıyorsunuz?? Bu sahtekarlıktır farkında mısınız?
Döndüm döndüm durdum İstanbul’da .ara sokakçı at gitsin çöpe hiç işe yaramaz
Anlaşılır degil
İlk önce mevcut hataları iyileştirin konum şaşırma işini bi çözün sonsına öyle bakarsınız. Konum bulma iyileştirilmeli. Lakin şu anki fikir faydalı olabilir..
Böyle başlık mı olur birader. patenti yeni alınmış başarılı olacak mı belli değil Türkiye’ye gelecek mi belli değil gelse bile herkes bunu aynı anda kullanacak mı mümkün değil böyle bir başlık atıyorsun ayıptır
Güvenli isleyiş görelim bakalım
Hız sınırının 50 olduğu yerde 100 giden milletle nası uygulayacağız bunu acaba
Bu iş zor. Herkes haritaları yoldayken kullanmıyor. Kullanamiyorusnda zaten uzun yolda telefon sürekli şarjda kalması gerekiyor. Hadi onu geçtim herkes açtı diyelim torosla dayilarimiz yola çıkıyor 60 – 70 ile gidebiliyor adam gidecek araç gitmiyor hadi bunu ara yollara attın birsekilde ana yola bağladın tırlar var vss bitmez
Yıl 2011 igo ile Tr harita güncelleme yapıp İzmir’den İstanbul Gazi osman paşaya sorunsuz gittik yani bu Google harita uygulamasında yaşanan saçmalık ların hiçbirini yaşamadım yıl yine 2022 İzmir Sakarya arası bir dağ yoluna sardırdı bildiğin ormana soktu ne tilkisi ne çakalı toprak yolumu dersin zorunlu paralı yolları göstermesi ayrı resmen eziyete dönüştü google haritalar
Bizde trafik boşluk kabul etmez, az boşluk bıraksan korna çalarlar yürü diye, Türkiye’ye uygun değil, tamamen otonom olursa belki.
muhteşem mükemmel
Çok mantıklı olmuş deneyip görmek lazım ama düşüncem çok olumlu
Google haritalarda ben hataya rastlamadım. Bir adres yazdığımda, tam isabet ulaşıyorum. Gideceğim binanın önüne götürüyor.
Yol tarifinde ağır vasıta özelliğine olursa
Harika olur
Bilinçli ve kurallara saygı duyan toplumlar için uygun, onlar zaten uyguluyorlardır. Yine de güzel ve yardımcı olacağını düşünüyorum. Teşekkür Google.
J
Nays
Önce sol şeritte kimseye yol vermeyen servis arabaları ve vip denilen taşımacılık araçları sol şerit hayvanlığını bırakırsa ( yapanlar için diyorum ve çoğu yapıyor ) yol açılır , önleri 200 metre boş habire araba giriyor dikkat edin tek tıkalı şerit sol şerit maşallah . Kameralar ile yolları takip edin sürekli sol şeritteler müdehale eden yok .
Yandex bunu yıllar önce yaptı
Yenilik ve inovasyon böyle olue
Aha buraya yazıyor demedi demeyin. Google haritalar ilerideki yıllarda bu uygulamayı kullananlarin bilgilerini örneğin trafikte gitmiş oldukları hızı devlete satarsa demedi demeyin.
İstanbul’da Yandex hiçbir zaman yanlış yönlendirmedi bina numarası girdiğinde bile nokta atışı getiriyor,anlık kazalar bile gözüküyor çok iyi.
Trafikte, ki tıkanıklıgı kurallar yavaşlatıyor.
Örneğin istanbul mecidiyeköy 80km hız vermişler km hızına göre yavaşlama meydana geliyor. 15tehmuz şehitler köprü anadolu girişi, de öyle ve böyle bir çok noktalar zaten akşam iş cıkış trafiği ne kaldınsa dur kalk ile ilerleme olur Google önce haritayı düzenlemesi lazım geçen kartal cevizli, ye sınava gıdecem direk yol var biliyorum konumu açtım beni mahalle aralarında dolandırıyor kapatıp kendi bildiğim yoldan gittim o gün sınavada ön dakika geç girdim
Ben Afyonkarahisar merkez deyim konumu açtımı Antalya diye gösteriyor ne yapmalıyım sizce
Turkiyede daha bu sistemi dogru kullanamayan birsuru insan var ve bunlara birde renk eklendi insaallah basarirlar 🤣
Antalyadaki davarlar anlamaz ve uymaz hiç umudum yok
Güzel fikir
Uygulamaya söylenecek söz yok harika düşünce fakat bazı şöförler buna değil saygısızlıklara ve kuralsız uygulama beyinlerinde yüklü olduğundan değişemezler. Emeği geçenlere teşekkürler.
Zaten sorun yavaş gitmeleri telefon ellerinde sol şeritte yavaş yavaş gidiyorlar önce cep telefonlarına çözüm bulunsun yüksek ceza yazılsın MOBESE’lerden tespit edilsin o zaman trafik akıcı olur sol şerit fazla işgal oluyor en büyük etken cep telefonları oyun oynayan bile var yolda bayanlar daha fazla cep telefonuyla araç kulanımında
Sol şeritte 60 kmh. ile dizi izleyen yaratıklara pek etki edeceğini sanmıyorum ‼️ bence bu yaratıkların durumunu tespit edecek yapay zekalı bir Google harita olsa ve uyarsa,uyarıya uymayan aracı uydudan Lazer ile imha etse daha makbule geçer.🤣😅
Bu Türkiye’de özellikle 5 büyük şehirde işlemez
Mümkün mertebe işe yarar muhakkak ama istenilen düzeyde olmaz çünkü bu kültür e daha ulaşamadık her geçen gün de uzaklaşıyoruz çünkü kimse karşısında kinin hakkına saygı göstermiyor çok tahammülsüz bir toplum olduk bunuda ben ekonomik istikrarsızlığa bağlıyorum
ÇOK KÖTÜSÜNUZ BANA HEMEN Bİ TELEFON VERİN YOKSA EVİNİZE GELirim
Bizde etkilemez bence bizim ülkede kurallara uyulan ülkelerde faydalı olur bizim sürcüler şerit ihlali yaparak önümüze haksız şekilde geçtiği sürece olamaz heryerde kamera denetimi olursa belki olur oda zor bu ülkede
Ne zaman gelecek acaba
Hollanda otobanlarında bu sistem var, kimse önerilen hıza uymuyor, trafik çözülmüyor. Gerçek çözüm önerilen hıza uymayanlara CEZA gelirse ozaman hepsi uyacak.
Gerçekte var olmayan, bilgileri eksik mekanları düzeltmeli önce. 2017 den kalan işlek mekan görüntüleri de dahil. Tarabyada yaşıyorum 2018 den kalma yer var, esenyurtu falan dusunemiyorum bile
Bu konuda yandex üzerine tanımam