İnternet ve teknoloji devlerinden Google her geçen gün farklı bir iddia ile karşı karşıya kalıyor. Bu iddiaların kimi ürünler ve servisler hakkında olurken kimi de ürünlerin ve servislerin güvenliği hakkında oluyor. Google‘ın sanal ve Android işletim sistemi için uygulama mağazası olan Play, şirketin güvenliği hakkında yeni bir iddianın ortaya çıkmasına sebep oldu.
İddiaya göre Google Play üzerinden yapılan alışverişlerde Google, kullanıcıların kişisel bilgilerini uygulama geliştiricileri ile paylaşıyor. Buraya kadar bir problem yok, Google zaten fatura ve vergi sistemi için kullanıcıların bilgilerinin bir kısmını geliştiriciler ile paylaşıyordu. Ancak iddia açıldığında Google‘ın, kullanıcıların paylaşmaması gereken kişisel bilgilerinin tümünü geliştiriciler ile paylaştığı meydana çıktı.
Bu şekilde bir iddianın ortaya atılmasından sonra konunun uzmanları, verileri inceleyerek Google‘ın gizlilik sözleşmesinde, kişisel bilgilerin paylaşılabileceği ancak bilgilerin ne kadarının paylaşılabileceği hakkında herhangi bir kısıtlamanın olmadığını ve kötü niyetli geliştiricilerin eline geçmesi halinde olumsuz sonuçların meydana gelebileceğini belirtti. Ayrıca bilir kişiler Google’ın sözleşmede daha net ifadeler kullanmasını ve kısa zamanda bu konu hakkında tedbirler alması gerektiğinin de altını çizdi.
:: Kişisel bilgilerin geliştiriciler ile paylaşılması sizce ne kadar doğru?
Yok android , chrome bilmem ne en güvenilirmişte açık kaynaklıymışta. Siz kullanın o plastik kaplamalı stabiliteden 200 km uzak işletim sistemini. Daha ileride neler çıkacak dur bakalım. Herzaman lider apple bu sektörde. Onun yarısı kadar iyi bir sistem çıktığında belki rakip olabilir.
Apple android yorumlari baslasin. Fanboylar ego tatmin etsin…
aklı olan adam zaten android kullanmaz.güvenlik sıfır.google chrome tarayıcısını da silin pc den.
Google play bu sekilde calisiyor, bu bir açık degil. Google gelistiricilere isyeri gibi davraniyor, boylece refund (geri odeme)yi cok sonradan da gelistiriciden isteyebiliyorsunuz. Ayrıca direk olarak teknik destek de verebilirsiniz.
Konunun suç sebebi sayılamaması kötü olmuş aslında genel bir kanunun bu konuyu da kapsaması gerekir diye düşünüyorum, kişisel bilgilerin kişi istemedikçe üçüncü kişilerle her ne sebeple olursa olsun mahkeme kararı olmadıkça paylaşılmasına dair bir yasa olmalı internet ortamında neyi ne kadar koruyabiliriz tartışılır fakat bilgilerimizi aklına geldiği gibi alıp kullanan bu dev firmaların ileride bunlarla ne yapacağı belirsiz. Facebook, google, microsoft herkese herşeyimizi emanet ettik.
Oldu…
ZİYARETÇİ – 18.02.2013 08:09 — Sen yine “google”a girip bir araştır bakayım, IFA nedir, stabil dediğin apple kullanıcıları iOS 6 ile takip edip reklam verenlere nasıl satıyor, sonra gel burada atıp tut.
bunu microsoft ya da nokia yaptı diye haber olsa şimdi bu topikte linç edilmişlerdi. yıllardır söylüyorum hatta bunu delillendirenler bile oldu. tarihin en büyük casus yazılımı android, en büyük hacker’ ı ise google’dır bu kadar…
Zaten elimizdeki herhangi bir akıllı telefondan her türlü bilgiyi topluyorlar; ajandamız, fhristimiz, çağrı kayıtları, yüklediğimiz uygulamalar gereksiz yetkilerle bunlara eriştikçe; chrome gibi browserlarla her türlü bilgiyi zaten google’a aktardıkça bırakın bilgi gizliliğinden haktan hukuktan bahsetmeyi zaten bu bilgileri kendi ellerimizle veriyoruz. Kanun yasa sadece kitapta yazılı kalıyor…
android kadar dandik bir sistem görmedim ben hayatımda. 4 çekirdek li telefon hem bu kadar kasıp hemde bu kadar mı güvenlik düzeyi sıfıra iner ya. Biran önce satıp tekrar iphone alacam. Resmen menülerde gezmek insanı bayıyor telefondan keyif alamıyorum yaaaa !!!
oyun diye indirdiğin bir uygulamayı, açtığında başka birşey çıkan bir mağazanın yazılımcsından ne beklersin ki ? ha yol geçen hanı , ha google play store. snra apple windows özgürlük düşmanı kısıtlı fln. çok satman marifet olsaydı hayat kadınları başbakan olurdu.
bu sektorde apple mi lider? artik degil! tabikide 6.1.1 guncellmesi sonrasi nerdeyse hergun bir sorun cikiyor,okuyoruz burada hergün.sirf bir marka hayranisiniz diye apple lider diyip durmayin.
Neyse o kadar dillendiriyorduk neyse ispatlanmış oldu. Lan güvensiz dedil bu android . Yok tınn anlamıyor nato mermer nato kafa. Stabilite ve güvenlik bir akıllı telefondan beklenilen değil mi yani hayati boyutta. Ama androidçiler bunu artık kafalarından silmişler. Beyin error veriyor bu iki kelimeyi duyunca.
ben görüyorum mesela uygulamamı kullananların her bi tarafını 😀