Google’ın fotoğraflardan bilgi toplamayı sağlayan uygulaması Google Lens işleri oldukça kolaylaştırıyor. İstediğimiz görüntüdeki yazıları veya resimleri interaktif hale getirmesi bazen hayat kurtarıcı olabiliyor. Bazı Google Fotoğraflar kullanıcılarının fark ettiğine göre artık Lens uygulamasına direkt fotoğrafın içerisinden erişilebiliyor.
Bir fotoğrafı görüntülerken yukarı kaydırdığımızda açılan panelde bazı yeni butonlar var. Görünüşe göre bu butonlar yakın zamanda işleri kolaylaştırıyor olacak.
Tweet geri al özelliği için kötü sürpriz
Google Lens ile Google Fotoğraflar entegre çalışacak
Galerinizde fotoğrafı mevcut olan ya da fotoğrafını çekebileceğiniz nesneleri Lens ile tarayarak üzerindeki detayları telefonunuza aktarabilirsiniz. Google Lens’in tespit ettiği yazıları bilgisayarınıza aktarabiliyor, anında çevirisini yaptırabiliyor, paylaşabiliyor ya da Google’da aratabiliyorsunuz.
Metin konusundaki marifetlerinin dışında lokasyonların Google Haritalar üzerindeki verilerini gösterebiliyor, hayvanları tanıyabiliyor, hatta giyim tarzınıza göre stil önerileri sunabiliyor. Lens’in yeni sürümünü kullananların bazıları, Google Fotoğraflar’daki fotoğraf detayları sekmesinde Lens özelliklerini gördüğünü belirtiyor.
Google Lens daha önce kamera ve arama uygulamalarına entegre olmuştu. Hatta Pixel harici bir telefon kullananlar dahi cihazının üreticisinin kamera yazılımında Lens özelliğini görebiliyor. Yakın zamanda ortaya çıkan bir ‘easter egg’ Google Pixel’ün kutusunu animasyonlu halde gösteriyordu.
Google Fotoğraflar uygulaması içerisine entegre olan özellikler şu an ülkemiz kullanıcıları için mevcut değil. Özelliği kullanabilenlerin tümü ABD’de bulunduğunu belirtmiş. Yine de böyle basit bir özellik için çok bekleyeceğiz gibi görünmüyor. İlk deneyimleyenlerden olmak için Google Fotoğraflar ve Google Lens uygulamalarını güncel tuttuğunuzdan emin olun.
Google Lens nedir? Nasıl çalışıyor?
İlk olarak 2017 yılının Google I/O etkinliğinde duyurulan yazılım büyük ilgi topladı. Kamera aracılığıyla nesnelerin özelliklerini tanımlayabilen yazılım temelinde makine öğrenmesini kullanıyor. Makine öğrenmesi ne kadar çok kullanılırsa o kadar çok öğreniyor, sonuçlar gittikçe daha da iyi hale geliyor. Android 5.0 üzeri cihazlarda Google Asistan ile birlikte kullanılabiliyor. Desteklenen cihazlar için Google Play Store üzerinden de indirilebiliyor. Son yıllarda teknoloji üreticileri, kamera yazılımları içerisine bu servisi entegre ediyor. Bunun amacı ise kullanıcı deneyimini iyileştirmek ve bazı işleri hızlandırmak.
Android için indirme bağlantısı
iOS için indirme bağlantısı (Google uygulamasına entegre)
Günaydın