Reklam

Google Ofisini Polis Bastı!

14
Reklam

Özellikle arama motoru sayesinde internet kelimesi ile bağdaşmış olan teknoloji devi Google, birçok ülkede reklam kazançlarından elde ettiği gelirlerin vergisini ödemediği için eleştiriliyor.

Google’a Fransa’dan Rekor Vergi Cezası!

Bu ülkelerden birisi olan ve geçtiğimiz aylarda Google’a vergi cezası kesen Fransa, bu kez firmanın Paris’te bulunan ofisine baskın düzenledi. Google ofisinde yerel saatle 05.00’da başlayan aramaya polis, mali savcı ve vergi memurlarından oluşan yaklaşık 100 kişinin katıldığı belirtiliyor.

Google’ın suçu vergi kaçakcılığı!

Le Parisien gazetesinin güvenlik kaynaklarından elde ettiği bilgilere göre, baskının yüksek güvenlik önlemleri ve gizlilik ile yürütüldüğü belirtiliyor. Baskının nedeni olarak ise Google’ın vergi kaçırdığının belirtildiği ihbarlar yapılması gösteriliyor.

Reklam

16-05/24/1453707926623.jpg

Ayrıca baskın öncesinde gizliliği korumak için Maliye Bakanlığı’nın iç haberleşme sistemini devre dışı bıraktığı ilginç detaylar arasında yer alıyor.

Fransa Maliye Bakanlığı tarafından, hiçbir uzlaşma kabul edilmeden geçmiş vergi borçları ve cezaları ile birlikte Google’dan toplam 1,6 milyar avro talep edildiği biliniyor.

Baskın sonrasında açıklama yapan Google yetkilileri ise, Fransız yasalarına uyduklarını ve sorunların çözümü için Fransız makamlarıyla kapsamlı işbirliği yaptıklarını belirtti.

:: Google’ın vergi ödememesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

14 Yorum

  1. Türkiye'ye burun kıvıran her türlü bahaneleri bulan Google bak ne oldu şimdi.Adamların paraya ihtiyacı var saldırıyorlar.Bu arada Fransa çok karışık.

  2. Fransa Vergi Konusunda Babasını Bile Affetmez Kazanç Vergisi Türkiyede Bu Sistem Olsa Kimse Zengin Olamaz %42 sini alıyor kazancın hiç affetmez birde türkiyede herşeye vergi türkiyede herşeye değil yanlış şeylerde vergi var gidip koç tan sabancıdan vergiyi almayıp gelip asgari ücretliden vergi almaya kalkarsan böyle olur

  3. Ülkemizde ne oldu? Vergi ödemiyor diye engellenince herkes isyan etti özgürlük diye.
    Kazandığın ülkeye vergini vereceksin yok öyle uyanıklık. Sıkıysa amerikada vergi kaçır göreyim seni.

  4. İş fransa olunca yasalarına uyduklarını söyleyen guruh Türkiye olunca basına sansür uygulanıyor demesi ibret alınacak bir durum. Birde bunları savunan avukatlar var aramızda onlara diyecek lafım dahi yok.

  5. İnternete dişini geçiremedi tabi. Böyle böyle yola getirecek. Aynısı bizde olsaydı "polis devleti, baskıcı Türk yönetimi" bilmem ne diye bizi dünyaya afişe ederlerdi.

  6. sikiysa turkiye alsin 1.6 milyar euro googledan, O parayi vermemek icin Turkiyede her turlu krizi cikarirlar. misirdan beter ederler.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version