Google Pixel 5 ve Google Pixel 4a 5G hem özellikleri hem de görselleri ile karşımıza çıktı. 5G dönemini başlattığını duyuran arama motoru devinin bu modellerine Android 11 eşlik edecek.
22 yıllık firmanın bu ürünlerinde kameraya odaklanıldı. Pixel 5 için XL sürümü üretilmeyecek. 151 gram ağırlığında olan bu modeli Gorilla Glass 6 koruyacak. Ayrıca kendisinin IP68 sertifikasına layık görüldüğünü söyleyelim. Bu setifika, Pixel 5 isimli ürünün hem suya hem de toza karşı dayanıklı olduğunu kanıtladı.
Google Pixel 5 özellikleri
Pixel 5’in ekranına baktığımızda bizi OLED mimarili bir ekran karşılıyor. Bu ekranın büyüklüğü 6 inç olarak açıklandı. 1080 X 2340 (19.5:9 formatında) gibi standart bir çözünürlüğe ev sahipliği yapan bu akıllı telefonun 432 PPI değerine, HDR 10 Plus teknolojisine ve 90 Hz ekran tazeleme özelliğine sahip olduğu ifade edildi.
Always On Display özelliği ile güçlendirilen Pixel 5, gücünü Snapdragon 765G (1 x 2.4 GHz Kryo 475 Prime & 1 x 2.2 GHz Kryo 475 Gold & 6 x 1.8 GHz Kryo 475 Silver – X52 modem: Sub-6 5G) işlemcisinden alacak. Bu işlemci 7 nm fabrikasyon süreci ile üretildi. Adreno 620, Snapdragon 765G’yi grafik konusunda destekleyecek.
Bu cihazın arka tarafında 2 adet kamera yer alıyor. LED flaş, panorama ve otomatik HDR gibi sevilen sistemler ile donatılan bu kameralardan bir tanesi geniş açılı diğeri ise ultra geniş açılı. Geniş açılı kameranın Megapiksel değeri 12.2 (f/1.7) olarak açıklandı. Ultra geniş açılı kamera ise 16 Megapiksel (f/2.2).
4K 30 FPS / 60 FPS, 1080p 30 FPS, 60 FPS, 120 FPS ve 240 FPS gibi seçeneklere sahip olan bu kameralara yardımcı olan bir ön kamera mevcut. Bu kameranın çözünürlüğü 8 Megapiksel (f/2.0) olarak duyuruldu. Kendisinde otomatik HDR altyapısı bulunuyor ve kendisi 1080p 30 FPS eşliğinde video çekebiliyor.
USB Type-C 3.1 bağlantısına sahip olan bu modelde parmak izi okuyucusu arka tarafta bulunuyor. 4.000 mAh’lik bir bataryadan beslenen Pixel 5 18W hızlı şarj, ters şarj, kablosuz şarj ve USB Power Delivery 2.0 ile kullanıcıların şarj sorununu çözmeye çalışacak.
Google Pixel 5 için hazırlanan kamera modları neler sunacak?
Google Duo ile uyumlu bir şekilde çalışan Pixel 5, HD kalitesindeki görüntüleri bir başkası ile paylaşmanıza olanak tanıyacak. Işık seviyesinin az olduğu yerde “Portrait Light” isimli özelliğini devreye sokacağı söylenen bu model için 3 adet kamera modu hazırlandı: Locked, Active ve Cinematic Pan.
Locked ve Active ikilisi özellikle güneş ışığının fazla olduğu karelerde ve fotoğrafların kalitesini negatif bir şekilde etkileyen gölgelerin bulunduğu fotoğraflarda temizleme işlemi yapacak. Böylece fotoğraflarda rahatsız edici olan ögeler ortadan kaldırılacak.
Cinematic Pan isimli özellik Hollywood efektlerini videolara aktaracak. Böylece sinematik görüntüler elde edilecek. “Extreme Battery Saver” isimli uygulama ise aktif bir şekilde kullanılmayan Pixel 5’te temel uygulamaların dışında hiçbir uygulamanın çalıştırılmamasını sağlayacak. Bu sayede gereksiz şarj tüketiminin önüne geçilecek.
8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı ile donatılan bu modelin ön sipariş fiyatı 700 dolar. 3 yıl boyunca Android güncellemesi alacağı belirtilen Google Pixel 5’in ülkemizde satılıp satılmayacağı henüz bilinmiyor.
Google Pixel 4a 5G özellikleri
Pixel 4a 5G isimli telefona geldiğimizde ise bizi yine OLED tabanlı bir ekran karşılıyor. Ekran büyüklüğü 6.2 (1080 x 2340, 416 PPI, AOD ve HDR) inç olan bu modele 60 Hz ekran tazeleme özelliği eklendi. Gücünü Snapdragon 765G işlemcisinden alan bu telefonda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı mevcut.
Bu modelin arka tarafına 12.2 Megapiksel ana kamera ve 16 Megapiksel ultra geniş açılı kamera yerleştirildi. Ön tarafta ise çözünürlüğü 8 Megapiksel olan bir özçekim (selfie) kamerası yer alıyor. Ayrıca 4a 5G’ye 3.5 mm’lik kulaklık girişi eklendi. Bu özellik Pixel 5 isimli telefonda mevcut değil.
3.800 mAh’lik bir bataryaya ev sahiliği yapan Pixel 4a 5G’ye 18W (USB Power Delivery) hızlı şarj eşlik edecek ancak bu telefonun kullanıcıları kablosuz şarj desteğinden yararlanamayacak. Google Pixel 4a 5G’nin ön sipariş fiyatı 500 dolar olarak açıklandı. İlk sevkiyat 19 Kasım 2020 tarihinde yapılacak.
Parmak izi okuyucusunun yan tarafta konumlandırıldığı bu modelin ekranı köşeli (edge-to-edge) bir yapıya sahip. Bu akıllı telefonlar hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Satış fiyatları minimum 6750-7000₺
3 yıl boyunca Android güncellemesi alacağı belirtilen Google Pixel 5’in ülkemizde satılıp satılmayacağı henüz bilinmiyor
SATILMAYACAK
Merhaba Ege, Pixel 4a’nın ekranı köşeli değil yuvarlatılmış. Ya da edge to edge köşeli anlamına gelmiyor. Parmak izi yanda değil arkada. Bunları düzeltebilir misin
Merhaba.
Edge-to-edge köşeli anlamına geliyor. Zira yuvarlatılmış olsaydı rounded corner denmesi gerekiyordu. Parmak izi konusunda gerekli düzenlemeyi yaptım. Teşekkür ederim.
Artık parmak okuma ekran altına değil yana konumlandırılıyor. Ekran altı daha gelişmelidir. Benim cihaz ekran altı Galaxy note 10 lite 5 denemede 1 yada 2 okuyor.
hEPSİ BİRBİRİNE BENZİYOR:)
Abd amerikanın iki büyük devi apple ve goole
Telefonları 2021 yılında ekran boyutları ideal en küçük 5.4 ve 6.2 civarı
Ağırlık 151 gr ve 168 gram mükemeller değilmi
Peki ya çin japon ve kore telefonları artık en küçük 6.5 ekran ve 6.8 boyutunda ağırlık 230 gr ma ulaştı
Ve hakika bir telefon 165 gr dan fazla olmamalı
Ekran ise 6 inç ten fazla olmamalı .
Yani bu çinliler okadar model telefon içinde bir normal telefon yapmıyor
Adamlar resmen telefon değil tablet satıyor
Yapamıyorsun google
İci bos yine de pahali bunlarin satis politikasindan bi b*k olmaz.
kendi çıkardiği cihaza 3 yıl güncelleme mi 😀 fıkra bu kadar mı???
Oneplus 5 senelik teleofnlarına bile güncelleme veriyor bu 3 yıl veriyor şaka gibi
Çok şeyler bekleyip hiçbirşey alamadığımız bir telefon kendisi. Turkiyede satış yapmıyorlar zaten.
Google ülkemizde ne zaman Pixel sattı da şimdi satacak. Güldürme beni 😅
Çok büyük hayal kırıklığına uğradım. Her ne kadar Türkiye de satılmasa da takip etmekten zevk aldığım bir telefondu. Bu kasa tasarımı, orta segment işlemci! Neden ki!
Snapdragon 765G koyup 700 dolar nedir ya. Zaten donanım ve malzeme olarak ucuza kaçıyolardı, orta seviye işlemci ile tamamlamışlar.