Google Pixel 6, ekran altı parmak izi tarayıcısındaki yavaşlık sorunu ile gündemde. Telefonu satın alan müşteriler, parmağı okutarak ekran kilidini açmaya çalıştıklarında sensörün geç tepki verdiğini söyledi. 6-7 denemede anca başarılı olabildiğini belirterek Google’a isyan eden bazı Pixel 6 sahipleri, cihazdan soğuma noktasına ulaştıklarını ifade etti.
Problemin yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğuna ilişkin tartışmalar sürerken, Google’dan ilk açıklama geldi. Şirket parmak izi tarayıcısındaki gecikmenin basit bir mühendislik hatası olabileceği yönündeki tahminleri boşa çıkarttı. Pixel 6’daki “gelişmiş güvenlik algoritmaları”nı hatırlatan Google, sorunun normal olduğunu ima etti.
Pixel 6, parmak izini doğrularken gecikme yaşıyor
Google, “Pixel 6 cihazımı seviyorum. Ancak parmak izi sensörü, kullanım deneyimimi mahvediyor. Çoğu zaman 6-7 kez dokunmak zorunda kalıyorum” diyerek sosyal medyada dert yanan bir kullanıcıya cevap verdi. Sorundan dolayı üzgünlüğünü dile getiren şirket, söz konusu yavaşlığı Pixel 6’nın parmak izi sensöründeki güvenlik algoritmalarına bağladı.
Pixel 6 parmak izi sensörü, gelişmiş güvenlik algoritmaları kullanır. Bazı durumlarda, bu ek korumaların doğrulanması daha uzun sürebilir veya sensör ile daha doğrudan temas gerektirebilir.
Google’ın açıklamasına göre, Pixel 6’nın parmak izi sensörünü geç algılaması aslında bir hata değil. Telefondaki güvenlik algoritmalarının parmak izini doğrulama sürecinden kaynaklı bir gecikme meydana geliyor. Ancak ekran altı parmak izi tarayıcıya sahip olmasına rağmen benzer problemler çıkarmayan akıllı telefonlar var.
Bu nedenle Google’ın açıklaması kullanıcıları tam anlamıyla tatmin etmedi. İlerleyen günlerde yazılım güncellemesi ile sorunun düzelmesi bekleniyor. Ancak Google şimdilik böyle bir düzeltme üzerinde çalıştığını doğrulamadı.
Pixel 6 Pro geçtiğimiz günlerde şarj sorunu ile gündeme geldi. Google, telefonu tanıtırken 30W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu ve yarım saatte yüzde 50 şarja ulaşacağını açıklamıştı. Ancak yapılan incelemelerde, şirketin iddiasından daha farklı sonuçlara ulaşıldı. Cihazların maksimum 22W güç alabildiği belirlenirken, reklamlarda kullanılan ifadelerin de gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.