Bu sene tanıtılması beklenen Google Pixel 7 serisi hakkında ilk detaylar ortaya çıkmıştı. Geçtiğimiz hafta bir yazılım geliştiricisi, Android 13 işletim sisteminin kodlarında Pixel 7 ve Pixel 7 Pro’ya ait olduğu tahmin edilen “Cheetah” ve “Panter” kod adlarını açığa çıkarmıştı.
Google’ın kendi yonga seti Tensor’un yeni sürümü Tensor 2.0’den güç alması beklenen amiral gemisinin tasarımı gözler önüne serildi. Akıllı telefonlarla ilgili sızıntılarıyla tanınan xleaks7 (David Kowalski), Pixel 7 serisinin 3 boyutlu render görüntülerini paylaşarak, cihazın neye benzeyeceğini anlamamızı sağladı.
Google Pixel 7 nasıl görünecek?
Görüntülere bakıldığında, Pixel 7 serisinde radikali bir tasarım değişikliği olmayacağı anlaşılıyor. Google Pixel 3’ün arka tarafında dairesel bir kamera modülü bulunuyordu. Pixel 4’te bunu değiştirerek kamera sensörlerini bir karenin içine yerleştiren şirket, bu tasarımı bir nesil daha yani Pixel 5 serisinde de devam ettirmişti.
Pixel 6’da ise kamera modülü köşeden köşeye yatay bir şekilde konumlandırıldı. Paylaşılan render görüntülerine göre, Google bu tasarım çizgisini Pixel 7 ve Pixel 7 Pro modellerinde de koruyacak. En azından ilk iddialar bunu gösteriyor. Ancak telefonun tanıtılmasına uzun bir süre var ve nihai tasarım, sızıntılardan çok farklı olabilir.
Görüntüleri daha yakından incelediğimizde küçük farklılıklar olacağını görebiliyoruz. Pixel 6’nın arka tarafında bulunan kamera çubuğu Pixel 7’de de varlığını koruyor. Ancak yeni amiral gemisi, kamera sensörlerini koruyan çerçeveler ile selefinden ayrılıyor.
Aynı kaynağa göre Pixel 7 boyutları 155.6 x 73.1 x 8.7mm ölçülerinde olacak. Karşılaştırmak gerekirse Pixel 6’nın boyutları 158.6 x 74.8 x 8.9mm şeklindeydi. Bu da, Tensor 2.0 yonga setinden güç alan akıllı telefonun bir miktar küçük olacağı anlamına geliyor.
Google Pixel 7’den neler bekliyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum kısmında veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.
1i göremedik
2yi de göremedik
3ü görür gibi olduk
4den haberimiz olmadı
5i ne gördük ne duyduk
6çıkmış
7çıkacakmışda bana ne…:)
Şu telefonu veya Google ekosistemini getirin artık Türkiye’ye, bu ne işgencedir yaw!