Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayan Google Pixel, paralel ithalat ya da direkt yurt dışından satın alınabiliyor. Google Pixel’in fiyatı 649 Dolar’dan başlıyor. Türkiye’de paralel ithalat ile yaklaşık 3000 TL’ye satın alabiliyorsunuz.

Biz de incelemek için Google Pixel’i satın aldık ve detaylı bir şekilde inceledik.

Google Pixel kutu içeriği

Google Pixel kutusundan çıkıyor

Kutu içerisinde bir ucu USB Type A, bir ucu da USB Type C olan kablo, bir adet de iki taraflı USB Type C olan kablo olmak üzere toplamda 2 adet kablo çıkıyor. Bir tane de USB Type C’yi USB Type A’ya çeviren OTG kablosu ve şarj adaptörü bulunuyor.

Google Pixel inceleme

Detaylı inceleme videosu yerine Google Pixel hızlı bakış videomuzu buradan izleyebilirsiniz

Google Pixel detaylı inceleme videomuzla sizleri baş başa bırakıyoruz. İnceleme metnini, tüm teknik özellikleri, artı ve eksileri videonun altındaki inceleme metninden okuyabilirsiniz. İyi seyirler…

#video_13505#

Google Pixel tasarım detayları

HTC tarafından üretilen Google Pixel, metal ve cam karışımı kendine has bir tasarımla geliyor. Çift renk tonuna sahip kasa, iki farklı materyalle destekleniyor.

Metal kasayla gelen Google Pixel’in ön kısmı komple cam, arka tarafında ise parmak izi okuyucusuyla kamera arası bölgesi cam ile kaplı. Ekran camı ise Corning Gorilla Glass 4.

Gümüş, mavi ve siyah renk seçeneklerine sahip Google Pixel’in, gümüş renkli modelini inceliyoruz.

Çift renk tonunun kullanıldığı modelde, en az gümüş rengi kadar beyaz rengi de görüyorsunuz. Cam bölgelerin beyaz renk olduğunu belirtelim. 

Tek elle rahat bir şekilde tutulabilen Google Pixel, kasayı çevreleyen yan tarafındaki kıvrımlarla rahatlığı pekiştiriyor. Ön tarafına baktığımızda herhangi bir fiziksel tuşun bulunmadığı telefonun, sağ kısmında güç butonu ve ses kısıp açma butonu yer alıyor. Bu butonların biraz aşağıda konumlandırıldığı telefonda, yanlışlıkla güç butonuna basabiliyorsunuz. 

Telefonun 3.5mm’lik bağlantısı üst taraftayken, USB Type C bağlantısının da alt kısımda olduğunu görüyoruz. USB bağlantısının sağında ve solunda bulunan hoparlör ızgaraları sizi aldatmasın. Google Pixel mono hoparlör ile geliyor. Tasarımda uyum olması açısından sol tarafa da hoparlör ızgarası konumlandırılmış. 

Telefonun arka kısmına baktığımızda, tam ortada parmak izi okuyucusunu görüyoruz. Kamera ile flaşın büyüklüklerinin aynı olması ise, kamerası bu kadar iyi bir performans sunan telefonda bizleri şaşırttı.  

8.5mm kalınlığında olan Google Pixel, iPhone 7 ve Galaxy S7 gibi rakiplerine göre daha kalın bir yapıda. Ağırlığı ise 143 gram.

IP53 sertifikasına sahip olan Google Pixel, su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı. Fakat Galaxy S7, iPhone 7 ve Xperia XZ gibi rakipleri gibi suya karşı dayanıklı yapıda değil.

Google Pixel ekran özellikleri

Yüzde 69 ekran kasa oranına sahip olan Google Pixel, 5 inç bir telefona göre kötü bir ekran kasa oranı bizlere sunuyor. 

AMOLED yapıda Full HD çözünürlüğündeki 5 inç ekranı oldukça başarılı bulduğumuz Google Pixel, oldukça keskin bir görüntü bizlere sunuyor. İnç başına düşen piksel oranı ise 441 ppi.

Ekranın hem netlik, hem renk kalitesi hem de parlaklığının bizi şaşırttığını, üst seviye rakiplerinin çoğunu da geride bıraktığını söyleyebiliriz. 

Google Pixel donanım özellikleri 

Qualcomm’un 4 çekirdekli yapıda Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alan Google Pixel, referans Android arabirimi ile beraber şu an en hızlı Android telefonlar arasındaki yeri alıyor.

Snapdragon 821’in 2 çekirdeği 2.15 GHz hızında çalışırken, 2 çekirdeği de 1.6 GHz hızında çalışıyor. Çekirdekler ise Qualcomm’un özel tasarımı olan Kyro mimarisini kullanıyor. 

Adreno 530 ile beraber Full HD ekranda etkileyici bir grafik gücü sunan Google Pixel, 4 GB RAM ile geliyor. microSD kart desteği olmayan telefon 32 ya da 128 GB hafıza seçeneklerine sahip.

İncelediğimiz model 32 GB dahili hafızaya sahip. Dahili hafızanın UFS 2.0 standardını da desteklediğini, bu sayede oldukça yüksek bir performans sunduğunu da ekleyelim. 

Google Pixel kamera özellikleri 

Google Pixel ve Pixel XL, ünlü kamera testi DxOMark’ta en yüksek puanı alan telefonlar. Kamera tarafında verilerle konuşacak olduğumuzda Google Pixel’in rakiplerinin çok da ilerisinde gözükmediğini söyleyebiliriz.

Daha önce Nexus 5X ve 6P modellerinde kullanılan 1/2.3 inçlik Sony IMX377 sensörünü kullanan 12.3 Megapiksellik ana kamera ile gelen Google Pixel, f/2.0 diyaframa sahip bir lensle geliyor. Ayrıca 26mm ile lensin geniş açılı olduğunu da belirtelim.

Lens tarafında Galaxy S7’nin f/1.7, iPhone 7, LG G5 ve HTC 10 gibi modellerin de artık f/1.8 diyaframla geldiğini biliyoruz. Fakat her şey diyafram değil. Google Pixel’de bunu çok net anlıyoruz.

Kamerayı açtığınız anda otomatik olarak HDR+ özelliğini aktif eden Google Pixel, kamera donanımı ile cihaz üzerindeki kamera yazılımın uyumlu olduğunda neler yapabileceğini bizlere açıkça kanıtlıyor. 

Ön kameraya geçtiğimizde 8 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.4 diyaframa sahip. Kullanılan sensör yine Nexus 6P ile benzer. Geniş açılı ön kamera, 3 kişiyi aynı anda hem de görüntü formunu bozmadan rahatlıkla kadraja sığdırabiliyor. HDR+’ın ön kamerada da olduğunu ve varsayılan olarak açık geldiğini de söyleyelim.

Video tarafına baktığımızda yazılımsal imaj sabitlemeyle gelen Google Pixel, optik imaj sabitleyiciye sahip değil.

2160P @30 FPS, 1080P @ 30, 60 ve 120 FPS, 720P’de ise 240 FPS video kaydı yapabilen Google Pixel’in ön kamerası ise Full HD video kaydı yapabiliyor.

Google Pixel batarya özellikleri

2770 mAh batarya ile gelen Google Pixel, PCMark Work Battery testinde 6 buçuk saatlik bir skor bizlere sunuyor. Bataryası, referans Android arabirimi ve Android 7.1 düşük güç tüketim moduyla beraber 1 günü rahatlıkla çıkartabiliyor.

Google Pixel artıları

Ekran keskinliği, renk derinliği ve parlaklığı oldukça başarılı
Android 7.1 ile hızlı arabirim, güncelleme desteği ve Türkiye’de tam kullanılmasa da Google Asistan
Hızlı parmak izi okuyucusu
Snapdragon 821 ile hızlı performans
Gündüz ve yeterli ışıkta etkileyici ön ve ana kamera

Google Pixel eksileri

Fiyatı ve Google’ın konumlandırdığı segmente göre tasarımı biraz daha iyi olabilirdi. Premium his uyandırmıyor.
Su sıçramalarına karşı dayanıklı olsa da, rakiplerindeki suya dayanıklılık özelliği yok.
MicroSD kart desteği sunulabilirdi. 128 GB seçeneğinin olması güzel ama biraz daha pahalı bir seçenek.
Kamera’da optik imaj sabitleme eklenebilirdi.
Düşük ışıkta fotoğraf video performansı daha iyi olabilirdi. Bu konuda iPhone 7 ve Galaxy S7’nin gerisinde.

Google Pixel teknik özellikleri

Boyut: 143.8 x 69.5 x 8.6 mm 143 gram
Ekran: 5 inç Full HD AMOLED
Ekran koruma: Gorilla Glass 4
İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat
İşlemci: Snapdragon 821
Grafik birimi: Adreno 530
RAM: 4 GB 
Depolama: 32 GB / 128 GB
Kamera: 12 Megapiksel arka, 8 Megapiksel ön kamera
Video: [email protected], [email protected]/60/120fps, [email protected]
Batarya: 2770 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type – C

:: Google Pixel’i nasıl buldunuz? Sizce iPhone 7 ve Galaxy S7 gibi rakiplerine göre tercih edilebilir mi?