Türkiye’de resmi olarak satışa sunulmayan Google Pixel, paralel ithalat ya da direkt yurt dışından satın alınabiliyor. Google Pixel’in fiyatı 649 Dolar’dan başlıyor. Türkiye’de paralel ithalat ile yaklaşık 3000 TL’ye satın alabiliyorsunuz.
Biz de incelemek için Google Pixel’i satın aldık ve detaylı bir şekilde inceledik.
Google Pixel kutu içeriği
Google Pixel kutusundan çıkıyor
Kutu içerisinde bir ucu USB Type A, bir ucu da USB Type C olan kablo, bir adet de iki taraflı USB Type C olan kablo olmak üzere toplamda 2 adet kablo çıkıyor. Bir tane de USB Type C’yi USB Type A’ya çeviren OTG kablosu ve şarj adaptörü bulunuyor.
Google Pixel inceleme
Detaylı inceleme videosu yerine Google Pixel hızlı bakış videomuzu buradan izleyebilirsiniz
Google Pixel detaylı inceleme videomuzla sizleri baş başa bırakıyoruz. İnceleme metnini, tüm teknik özellikleri, artı ve eksileri videonun altındaki inceleme metninden okuyabilirsiniz. İyi seyirler…
#video_13505#
Google Pixel tasarım detayları
HTC tarafından üretilen Google Pixel, metal ve cam karışımı kendine has bir tasarımla geliyor. Çift renk tonuna sahip kasa, iki farklı materyalle destekleniyor.
Metal kasayla gelen Google Pixel’in ön kısmı komple cam, arka tarafında ise parmak izi okuyucusuyla kamera arası bölgesi cam ile kaplı. Ekran camı ise Corning Gorilla Glass 4.
Gümüş, mavi ve siyah renk seçeneklerine sahip Google Pixel’in, gümüş renkli modelini inceliyoruz.
Çift renk tonunun kullanıldığı modelde, en az gümüş rengi kadar beyaz rengi de görüyorsunuz. Cam bölgelerin beyaz renk olduğunu belirtelim.
Tek elle rahat bir şekilde tutulabilen Google Pixel, kasayı çevreleyen yan tarafındaki kıvrımlarla rahatlığı pekiştiriyor. Ön tarafına baktığımızda herhangi bir fiziksel tuşun bulunmadığı telefonun, sağ kısmında güç butonu ve ses kısıp açma butonu yer alıyor. Bu butonların biraz aşağıda konumlandırıldığı telefonda, yanlışlıkla güç butonuna basabiliyorsunuz.
Telefonun 3.5mm’lik bağlantısı üst taraftayken, USB Type C bağlantısının da alt kısımda olduğunu görüyoruz. USB bağlantısının sağında ve solunda bulunan hoparlör ızgaraları sizi aldatmasın. Google Pixel mono hoparlör ile geliyor. Tasarımda uyum olması açısından sol tarafa da hoparlör ızgarası konumlandırılmış.
Telefonun arka kısmına baktığımızda, tam ortada parmak izi okuyucusunu görüyoruz. Kamera ile flaşın büyüklüklerinin aynı olması ise, kamerası bu kadar iyi bir performans sunan telefonda bizleri şaşırttı.
8.5mm kalınlığında olan Google Pixel, iPhone 7 ve Galaxy S7 gibi rakiplerine göre daha kalın bir yapıda. Ağırlığı ise 143 gram.
IP53 sertifikasına sahip olan Google Pixel, su sıçramalarına ve toza karşı dayanıklı. Fakat Galaxy S7, iPhone 7 ve Xperia XZ gibi rakipleri gibi suya karşı dayanıklı yapıda değil.
Google Pixel ekran özellikleri
Yüzde 69 ekran kasa oranına sahip olan Google Pixel, 5 inç bir telefona göre kötü bir ekran kasa oranı bizlere sunuyor.
AMOLED yapıda Full HD çözünürlüğündeki 5 inç ekranı oldukça başarılı bulduğumuz Google Pixel, oldukça keskin bir görüntü bizlere sunuyor. İnç başına düşen piksel oranı ise 441 ppi.
Ekranın hem netlik, hem renk kalitesi hem de parlaklığının bizi şaşırttığını, üst seviye rakiplerinin çoğunu da geride bıraktığını söyleyebiliriz.
Google Pixel donanım özellikleri
Qualcomm’un 4 çekirdekli yapıda Snapdragon 821 işlemcisinden gücünü alan Google Pixel, referans Android arabirimi ile beraber şu an en hızlı Android telefonlar arasındaki yeri alıyor.
Snapdragon 821’in 2 çekirdeği 2.15 GHz hızında çalışırken, 2 çekirdeği de 1.6 GHz hızında çalışıyor. Çekirdekler ise Qualcomm’un özel tasarımı olan Kyro mimarisini kullanıyor.
Adreno 530 ile beraber Full HD ekranda etkileyici bir grafik gücü sunan Google Pixel, 4 GB RAM ile geliyor. microSD kart desteği olmayan telefon 32 ya da 128 GB hafıza seçeneklerine sahip.
İncelediğimiz model 32 GB dahili hafızaya sahip. Dahili hafızanın UFS 2.0 standardını da desteklediğini, bu sayede oldukça yüksek bir performans sunduğunu da ekleyelim.
Google Pixel kamera özellikleri
Google Pixel ve Pixel XL, ünlü kamera testi DxOMark’ta en yüksek puanı alan telefonlar. Kamera tarafında verilerle konuşacak olduğumuzda Google Pixel’in rakiplerinin çok da ilerisinde gözükmediğini söyleyebiliriz.
Daha önce Nexus 5X ve 6P modellerinde kullanılan 1/2.3 inçlik Sony IMX377 sensörünü kullanan 12.3 Megapiksellik ana kamera ile gelen Google Pixel, f/2.0 diyaframa sahip bir lensle geliyor. Ayrıca 26mm ile lensin geniş açılı olduğunu da belirtelim.
Lens tarafında Galaxy S7’nin f/1.7, iPhone 7, LG G5 ve HTC 10 gibi modellerin de artık f/1.8 diyaframla geldiğini biliyoruz. Fakat her şey diyafram değil. Google Pixel’de bunu çok net anlıyoruz.
Kamerayı açtığınız anda otomatik olarak HDR+ özelliğini aktif eden Google Pixel, kamera donanımı ile cihaz üzerindeki kamera yazılımın uyumlu olduğunda neler yapabileceğini bizlere açıkça kanıtlıyor.
Ön kameraya geçtiğimizde 8 Megapiksel çözünürlüğünde, f/2.4 diyaframa sahip. Kullanılan sensör yine Nexus 6P ile benzer. Geniş açılı ön kamera, 3 kişiyi aynı anda hem de görüntü formunu bozmadan rahatlıkla kadraja sığdırabiliyor. HDR+’ın ön kamerada da olduğunu ve varsayılan olarak açık geldiğini de söyleyelim.
Video tarafına baktığımızda yazılımsal imaj sabitlemeyle gelen Google Pixel, optik imaj sabitleyiciye sahip değil.
2160P @30 FPS, 1080P @ 30, 60 ve 120 FPS, 720P’de ise 240 FPS video kaydı yapabilen Google Pixel’in ön kamerası ise Full HD video kaydı yapabiliyor.
Google Pixel batarya özellikleri
2770 mAh batarya ile gelen Google Pixel, PCMark Work Battery testinde 6 buçuk saatlik bir skor bizlere sunuyor. Bataryası, referans Android arabirimi ve Android 7.1 düşük güç tüketim moduyla beraber 1 günü rahatlıkla çıkartabiliyor.
Google Pixel artıları
Ekran keskinliği, renk derinliği ve parlaklığı oldukça başarılı
Android 7.1 ile hızlı arabirim, güncelleme desteği ve Türkiye’de tam kullanılmasa da Google Asistan
Hızlı parmak izi okuyucusu
Snapdragon 821 ile hızlı performans
Gündüz ve yeterli ışıkta etkileyici ön ve ana kamera
Google Pixel eksileri
Fiyatı ve Google’ın konumlandırdığı segmente göre tasarımı biraz daha iyi olabilirdi. Premium his uyandırmıyor.
Su sıçramalarına karşı dayanıklı olsa da, rakiplerindeki suya dayanıklılık özelliği yok.
MicroSD kart desteği sunulabilirdi. 128 GB seçeneğinin olması güzel ama biraz daha pahalı bir seçenek.
Kamera’da optik imaj sabitleme eklenebilirdi.
Düşük ışıkta fotoğraf video performansı daha iyi olabilirdi. Bu konuda iPhone 7 ve Galaxy S7’nin gerisinde.
Google Pixel teknik özellikleri
Boyut: 143.8 x 69.5 x 8.6 mm 143 gram
Ekran: 5 inç Full HD AMOLED
Ekran koruma: Gorilla Glass 4
İşletim Sistemi: Android 7.1 Nougat
İşlemci: Snapdragon 821
Grafik birimi: Adreno 530
RAM: 4 GB
Depolama: 32 GB / 128 GB
Kamera: 12 Megapiksel arka, 8 Megapiksel ön kamera
Video: [email protected], [email protected]/60/120fps, [email protected]
Batarya: 2770 mAh
Bağlantı: 802.11 a, b, g, n, ac, Bluetooth 4.2, NFC, USB Type – C
Alakasız olacak ama,
Lg v20 aralık ayında tanıtılacak deniyor ama kesin bir tarih varmı acaba ?
Aralık sonu olmalı ama şubata doğru tcye gelebilir
Lg ve asus artık türkiyeye telefon getirmesin neredeyse snapdragon 835 li teller çıkacak hala biz zenfon 3 v20 bekliyoruz
eski inceleme şekli daha güzeldi
Bence şubat ayın da ki konferansı bekleyip öyle de çıkarabilirlerdi galaxy s8 e az zaman kalmışken çıkması iyi olmadı ama harika bir telefon olmuş
Optik görüntü sabitleme denir ona imaj sabitleme nedir la tarz sabitleme gibi
o fiyata kimse almaz
C7 incelemesi yapın yav
Eskiden google nexus telefonları uygun fiyatlı olurdu, şimdi ise aşırı pahalı olmaya başladı. ithalatçı garantili 3.000 tl ne demek oluyor ya. iphone 7 distribütör garantili 2.800 tl ye satılırken. xaomi mi5 aynı özellikte 1000 tl ye satılırken sen marka farkı diye fazladan 2000 tl alamazsın.vermem arkadaş isteyen alsın millette para çok.
Dünyanın en boş telefonu. Tamamen balon. 1 tane iyi özelliği yok. Şu tasarımın balonluğuna bakar mısınız? Ön yüzünde tuş bile bulunmayan bi telin ekran kasa oranı 🙁 aga hiç bi androidcinin iphoneun tasarımını kötülemeye hakkı yok
S7>>>güzel tasarım, içi boş /// pixel>>> içi dolu, tasarım faciası
Bu telefonla beraber tekrar ve tekrar 7plus'ın hükümdarlığını kabul etmiş android
Bu telefonu almayı düşünüyorum siz ne dersiniz (isim:ali)
Google sen git yazılım yap. Telefon içini apple ile samsung a bırak.
Yine samsung ve iPhone kokuyor incelemeriniz sanki dünya bu iki markanın ürünlerinden ibaret, her incelemede aynı artık takip etmek beni heyecanlandirmiyor
Ekran kasa oranında en iyi oranlar Android telefonlarda, bu neyin kafası.
Beğenmediğin Google Pixelde % 69 ekran kasa oranı, Iphone 7 Plusda % 67.7 ekran kasa oranı var, düne kadar dandik mal yapıyor denilen Çinliler bile artık harika telefonlar yapıyorlar ve en son Xiomi'nin çıkardığı Mi Max modelinde % 83.6 ekran kasa oranı var. Huawei Mate 9'da % 77.5 oran, Samsung S7 Edge ise % 76.1, ekran kasa oranından şikayet edeceksen bunu dünyada en son yapacak veya yapması gereken insanlar iphone sahipleridir. Iphone o konuda en iyi ekran kasa oranı olan telefonlar arasında ilk 10 telefon içine bile girmiyor.
iphone 4 kullanıcısı ergen seni!
S7 htc 10 yada g5 üzerine pek bir şey konmamış esasen. Tasarım olarak çok kötü. Göreceli belki ama kalınlığı ve ekran kasa oranı ile zaten belki ediyor kendini. Kamera ve saf android olması ile bir artısı var. Fiyatı çok pahalı. Bence bu telefonu almak yerine mi5s alınabilir. Fiyatı 3 de 1 i çünkü. Özellik olarak zaten aynı.
Tolgacım o değilde, profil fotoğrafına baktıkça içim üşüyor kışa uygun bir değişiklik iyi olur.
Millet HTC 10 alsın diye htc bu telefonu yapmış bence ama samsung ve LG önde gidiyor hatta sony bile daha iyi gidiyor
Ederi max. 1000- TL . 5 kuruş daha fazla etmez.
Kamera dedinmi Nokia 808 pureview – Lumia 1020
Tasarım berbat
Oyle fiyatlandirma yapilmis ki google da lephone gibi pahali itibar gorur politikasi yapmis ama yemezler. Iphone 7 alani gormedim daha etrafimda kim aliyor bu telefonlari aciklanan milyonlarca cihaz i bundan sonra bu fiyatlarsa satsinlar goreyim şekillerini.
bi telefona 2999 tl vericek olsam bunu hayatta almam 😀 tolga reis te öyle demiş zaten bunun yerine s7 veya htc 10 alınabilikr bundan kat kat daha iyi
berbat olmuş o boşluklar ne öyle ya okadar boşluk biraktın bari tuş koy oraya htc mahsus yapmiş bence:D parasını almış googlenin satmaz bu telefon.D:D
hiç beğenmedim açıkcası
Sırf güncelleme alacam diye bu dandik telefona 3000 tl vermem. Alırım gm5 daha iyi
Saf android nedir ya:)) bunu alanda saf androidli mi oluyor:)) al htc10 geç. Htc android de alternatifsiz…
ne htc 10 muş be arkadaş her cep telefonu haberinin incelemesinin altına bunu alacağıma htc 10 alırım yazıyorlar. gidin alın birader madem ne oyalanıyorsunuz buralarda?
Google şaşırmış kime neye hizmet bunu çıkardın hadi yaptın o fiyat ne
Sibel Korkamaz kirazmtaş
Google nidir
Merhaba Tolga Bey. Tolga Deniz adlı editörünüzün bir haberinin altına yazılan yorumlara cevap olarak Gezi protestocuları lehine kesinlikle karşı tarafı rencide etmeden bir yorum yazdım ve bu yayınlanmadı. Ancak siyasi kimlikleri yazdıklarından belli olan gayet siyasi ve karşı tarafı rencide eden yorumlar yazan insanların yorumları oradaydı. Bu onay sürecini kim gerçekleştiriyor bilmiyorum. Sizden beklentim hiç bir siyasi oluşum destekçisine ayrıcalık vermemeniz. Ülkemizde zor bulunan adaleti işinize yansıtmanızı dilerim.
Kamerasi ipon 7 ve s7 edge gerisinde diye haber yapiyorsunuz gercekten sacmalik ve ipon samsung fanciligi baska bisey deil.. dxomar iponu samsungu 1. Secseydi simdi bunlari kral ilan etmistiniz… sizin isiniz teknoloni ve habercilik disinda yagcilik … pixelin kamerasi su an en iyi kamera bunu youtube da birsuru incelemede bulabilir kendi gozlerinizle gorebilirsiniz 😉 dxomar o puani bosuna vermiyor adamlarin isi bu.. ayrica tasarimlar artik standart yanliz htc diye bir saglamlik ve kasa garantisi var 😉 ve kusursuz olan cihazda su 3-4 yil kullanabilecegin en sorunsuz ve en stabil cihaz google urunleridir … denemek isteyen bir adet nexus 5x alsin stabilligine baksin simdiki amirallerden bile daha stabil;) herkez isini iyi yaparsa bence kalite ortaya cikar.. yilin cihazi htc 10 en iyi kamera htc 10ve s7 edge secilmisti… siz hala ipon kamerasi diyorsunuz sadece leşş… cift deil 5 kamera taksinlar yinede olmuyor ve ikinci kalite kameradan vazgecmezlerse olmayacakta… axon 7 kamerasi bile ikiye katliyor 7plusu 😉 gercekten bazen sacma sapan teknoloji haberleri yayibliyorsunuz yillardir takipcinizim.. bence fanciliktan uzak durun artik incelemelerinize bile bakmiyorum okadar net.. 😉 goreceli olarak herkez tuttugu markayi sever ama iyininde hakkini vermek gerek 😉
Saf android demek kusursuz stabilite ve multitasking demek kusursuz akış demek.. htc de yazilimsal olarak androidde en iyi ilk 3 te mesela blinkfeed yerine dahada akici google programi var blink feed akici deil demiyorum ama saf android demek boş ve temiz demek 2gb ram bile ucurur 😉 bu yuzden uzun kullanimda yazilimda apple i gecebilen tek urun google nexus ve pixel urunleri 😉 emin olun
Hocam Sizden Bir Ricam Var; misal note 5 olur g4 olur kamera performansında pro mod destekleyen telefonlarda arkadaşlara bu özelliğin ne kadar kullanışlı olduğunu gösterin ; atıyorum pozlama süresini 8 yapıp isoyu 800 e çekip sadece laptapla aydınlanan karanlık bi odada flaşsız foto çekin gün gibi aydın foto çekebileceğini görsünler . Kameradaki pro mod destekliyorsa bunu kullanın gençler