Google Play Müzik, Android kullanıcılarının yerel müzik dosyalarını oynatmak için en sık kullandığı programlardan bir tanesiydi. Geçtiğimiz aylarda YouTube Music platformunun çıkış yapmasıyla Play Müzik’in emekliye ayrılacağı haberini almıştık. Uygulamanın ne zaman emekliye ayrılacağı ile ilgili detaylar belli oldu.

Twitter 250 milyon dolar para cezasına çarptırılabilir

Twitter 250 milyon dolar para cezasına çarptırılabilir

Twitter, iki faktörlü kimlik doğrulama sistemi yüzünden büyük bir cezaya çarptırılabilir. Güvenlik sistemi ekonomik krize dönüşebilir.

Google Play Müzik kademeli olarak durduruluyor

Servisin durdurulma süreci Yeni Zelanda ve Güney Afrika için Eylül ayında başlayacak. Ekim ayına kadar dünya genelinde kullanıma kapatılacak. Önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni abone alımının kapatılması ve uygulama içi satın alımların durdurulması bekleniyor.

google play müzik

Platformdaki müziklerinizi ve çalma listelerinizi YouTube Music‘e kolayca aktarabilirsiniz. Eğer başka bir dijital müzik servisini kullanmak isterseniz yine verilerinizi aktarabileceksiniz fakat bu işlem daha sorunlu olabilir. Zira Google’ın kendi servisinden bir diğer servisine aktarma yapması daha stabil bir süreç olacak. Bunun için uygulama içerisindeki aktarım aracını kullanmanız yeterli.

YouTube Music geçtiğimiz yılın sonunda Spotify, Deezer ve Apple Music gibi servislere rakip olması amacıyla tanıtılmıştı. Rakiplerine göre çok daha büyük müzik kütüphanesine sahip uygulamanın en büyük avantajı, YouTube’da topluluk tarafından yaratılan remix gibi işleri bünyesinde bulundurması.

Google Play Müzik halefinin uygun bir fiyata sahip olduğunu söyleyebilirim. YouTube Premium beraberinde YouTube Music aboneliğini edinmek isterseniz ayda 16,99TL, yalnızca müzik dinlemek istiyorsanız 13.99TL ödemeniz gerekiyor. Rakipleriyle kıyaslandığında bu fiyatlandırma normal düzeyde.

Eğer bir Play Müzik kullanıcısı iseniz bundan sonra hangi servise geçiş yapmayı düşünüyorsunuz? Yorumlarda öneriler sunabilirsiniz.