2010 yılından itibaren mobil sektörde yaşanan değişimin meyveleri toplanmaya başladı. Bu kapsamda sektörde faaliyet gösteren şirketlerin sayısı Çinli üreticilerin katılımı ile artarken, dünyada mobil cihaz kullanımı da adeta tavan yaptı.
Akıllı telefonların ve tabletlerin günlük hayatımızın bir parçası haline gelmesiyle uygulama mağazaları da çeşitliliği artırma amacıyla genişlemeye başladı. Peki Android işletim sistemi denince akla ilk gelen mağazalardan Google Play Store’da 1 milyar indirmeyi geçen uygulamalar hangileri? Sizler için derledik…
PUBG Mobile düşüşte! 2022’nin en çok indirilen mobil oyunları belli oldu
Sensor Tower, ocak ayının en çok indirilen mobil oyunlar listesini açıkladı. Peki geçtiğimiz ay hangi oyun daha çok tercih edildi?Google Play Store’da 1 milyar indirmeyi geçen uygulamalar
Statista verilerine göre bünyesinde 2,6 milyondan fazla uygulama barındıran Google Play Store, mobil sektör için büyük önem teşkil ediyor. Özellikle son birkaç ayda trojanlı uygulamalarla eleştirilen odak noktası haline gelse de, Android kullanıcıları için en iyi seçenek konumunda diyebiliriz.
Not: Listedeki uygulamaların bir kısmının ön yüklü olarak geldiğini hatırlatmakta fayda var.
Google Play Hizmetleri
Google Play Store’da 1 milyar indirmeyi geçen uygulamalardan Google Play Hizmetleri, Google uygulamalarını ve Google Play Store’dan indirilen uygulamaları güncellemek için kullanılıyor. Dünyadaki Android akıllı telefon sayısını ele aldığımızda bu noktada fazla şaşırtmayan yazılım, 10 milyarın aşan indirme sayısı ile öne çıkıyor.
YouTube
Listenin ikinci sırasında çevrimiçi video ve sosyal medya platformu YouTube var. Sosyal medyadan para kazanma konseptinin öncülerinden biri olarak lanse edilen platform, an itibari ile Google Play Hizmetleri’nde olduğu gibi 10 milyarın üzerinde indirmeye sahip.
Google Haritalar
Üçüncü sırada bulunan Google Haritalar, kullanıcılara gerçek zamanlı GPS navigasyonu, trafik ve toplu taşıma bilgileri dahil olmak üzere birçok noktada yol göstererek daha hızlı ve daha kolay yolculuk yapılmasına imkan sağlıyor. Uygulamanın indirme sayısı ise 10 milyarın üzerinde.
Google Chrome
Google tarafından geliştirilen ücretsiz web tarayıcısı Google Chrome, mobil platformlarda da sıklıkla tercih ediliyor. Chromium tabanlı web tarayıcısının Google Play Store’daki toplam indirme sayısı 10 milyarın üzerinde.
Gmail
Google’ın kullanıcılara sunduğu ücretsiz e-posta hizmeti Gmail, mobil tarafta da başarılı işlere imza atıyor. Gerçek zamanlı bildirim desteği ve birden fazla hesap desteği gibi işlevlerle kullanıcılara hitap eden hizmet, 10 milyarı aşkın indirme sayısı ile dikkat çekiyor.
5 milyardan fazla indirilen uygulamalar
- Google Search
- Google Text-to-Speech
- Android Accessibility Suite
- Google Drive
- Google TV
- Google Fotoğraflar
- Facebook Messenger
- Google Hangouts
1 milyardan fazla indirilen uygulamalar
- Google Currents
- Google Play Kitaplar
- Google Play Games
- Google News
- MX Player
- Samsung Push Hizmeti
- Android System WebView
- Google Street View
- Skype
- Subway Surfers
- Gboard
- Facebook Lite
- Google Duo
- Google Cloud Print
- Samsung Print Service Plugin
- Samsung Internet Browser
- SHAREit – Transfer & Share
- Google Takvim
- Snapchat
- Microsoft Word
- Microsoft OneDrive
- Samsung My Files
- Samsung Gallery
- Microsoft PowerPoint
- Microsoft Excel
- Samsung One UI Home
- Samsung Email
- Samsung Voice Recorder
- Device Care
- Samsung Members
- ANT+ Plugins Service
- Samsung Health
- ANT Radio Service
- Samsung Calculator
- Candy Crush Saga
- TikTok
- Mesajlar (Google)
- Flipboard Briefing
- Samsung Experience Service
- Carrier Services
- Netflix
- Secure Folder
- Dropbox
- Android Auto
- Google Docs
- Google Play Services for AR
- Google Telefon
- Google Keep – Notlar ve Listeler
- Google Çeviri
- Spotify
- Google Files
- Google Clock
- Samsung Security Policy Update
- Samsung Notes
- YouTube Music
- Free Fire
- Viber
- Telegram
Peki siz listedeki hangi uygulamaları kullanıyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
8baal pool oynuyorum
tamam
Serdar abi
Bend3 100 mr var
Bende 😀
Telefon üzerinde yüklü gelen Google uygulamaları kullanılıyor anlamına gelmemelidir. İnceleyen ve sorgulayanlar, çok daha küçük boyutta, çok daha işlevli ve çok daha hızlı çalışanlarını bulur ve kullanır.
Andtoid cephesinde Google-dan iyi yazabileceklerini sanmıyorum destek açısından güncelleme açısından Google tercih etmek en mantıklısı
Boş konu
Senin icin
iyi
Google olanların hepsini silin çünkü mecbur bırakıyor. Telefonlarda otomatik geliyor.
Çoğu telefonlardaki hali hazır uygulamalar zaten indirme.degil telefon alırken yüklü olan uygulamalar
Google play hizmetlerini görünce bir gülme gelmedi değil. Allah’ın emri gibi bişey o zaten. Not yazmışsınız da bu kadar da değil.😅
Free fire en çöp oyundur bu arada
Niye
Oynayamadığınız oyunları kötülemeyin
Düşük cihazlar için yani çöp cihazın varsa oynarsın
Farketmiyor en yüksek grafik ayarlarında pubg mobile kadar ağır ek olarak free fire max çıktı isteyen ona geçiyor
Free Fire Max kadar optimizasyonu kötü oyun olamaz. CPU’nun %96’sını kullanmak nedir yahu!
Ayn
.
Ama zaten android bir telefon satın aldığımızda Google uygulamaları (yukarıda listelenen uygulamalar) direkt olarak hazır bir şekilde karşımıza çıkmıyor mu?
MX player olmazsa olmaz
FREE FİRE DA CAR EKSİK LİSTE
Mx player
Pubg
PUBG düzdü
Ben bu listeden hiçbir uygulamyı kendim indirmedim, bunların hepsi önceden yüklenmiş olarak geliyorlar ve deve dışı bırakamadıklarım da durmadan güncellendikleri için hem telefonuma hem de internet kotama gereksiz bir yük bindirmiş oluyorlar. Whatsapp dışında hiçbirisini de kullanmıyorum., aslında Whatsapp uygulamasını da güvenli bulmadığım için istemiyorum ama çevrem kullandığı için zorunlu olarak yükledim. Bunların çok daha küçük boyutlu ve çokdaha güvenli seçenekleri var. MX Player ise güzel bir uygulama.
1.000.000.000 indirilen oyunlar gelsin
Ztn hepsi telefonda olan şeyler onun için bu kadar indirmesi var 😛