İnternet kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği servislerin başında şüphesiz sosyal ağlar geliyor. Öncülüğünü Facebook veTwitter gibi platformların yaptığı sektör sanal dünyaya adeta yeni bir kavram kazandırdı.

İnsanların arkadaş çevresi ile -içerik paylaşımı vasıtasıyla- samimi bir ortam oluşturmalarını sağlayan yapılar günümüzün gözde hizmetlerinin başında geliyor. Kategorinin en güçlü isimlerinden birisi de -her ne kadar rakiplerine nazaran bir adım geride kalmış olsa da- Google’ın üzerinde titizlikle çalıştığı Google Plus.

Henüz proje aşamasındayken dahi büyük ses getiren ve arkasında teknoloji devi bulunan Google+ Facebook katiliolarak anılıyor. Sunduğu özellikler ve sahip olduğu altyapı ile M.Zuckerberg’ün tahtına son vereceği düşünülen platform ne yazık ki beklentileri tam anlamıyla karşılayamadı. 28 Haziran’da 1 yılı geride bırakan Google+ ilk günlerde yakaladığı ivmeyi devam ettiremedi ve ciddi düşüşler yaşadı.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikte ekip adına konuşma yapan Susan Wojcicki ise siteye dair birtakım gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı. Google+’ın 250 milyon kayıtlı üye sınırını geçtiğini söyleyen Wojcicki, Şubat ayından bu yana yaşanan büyümeden duyduğu memnuniyeti açıkça dile getirdi.

Özellikle kullanıcı odaklı anlayış çerçevesinde özenle çalıştıklarını ekleyen yetkili diğer taraftan oldukça önemli bir ayrıntıya da dikkat çekti. Susan Wojcicki, teknoloji gündeminde sosyal ağ olarak anılıp Facebook’un rakibi olarak görüldüklerini fakat işin bundan daha öte olduğunu bildirdi.

Google Plus’a firma bünyesindeki -YouTube, Google Maps gibi- diğer hizmetleri dahil ettiklerini ve bu yüzden sosyal ağ kavramından daha kapsamlı bir bütün olduklarını söyleyerek Google Plus için sosyal uygulama tanımını kullandıklarını açıkladı.

Ziyaretçi verilerinde beklediği ivmeyi tam anlamıyla yakalayamayan site hala Facebook’un gerisinde yer alıyor. Yaptığı yeniliklerle ayaklanmaya çalışan Google+’ın toplam üye sayısı 250 milyon iken aktif kullanıcı sayısı bilinmiyor. Kimi otoriteler ise şirketin “sosyal uygulama” demesinin, Facebook yenilgisinin kabul edildiğinin bir göstergesi olabileceği görüşündeler.

:: Google Plus’a üye misiniz? Siteyi ne kadar aktif kullanıyorsunuz?