İnternet ile bütünleşen Google’ı kullanarak satın almak istediğimiz bir ürünün en uygun fiyata nerede olduğunu hızlıca öğrenebiliyoruz. Bu sayede ülkemizdeki milyonlarca kullanıcı ile satıcılar arasında bir köprü kuruluyor, ancak bundan sonraki süreçte Google Alışveriş reklamları Türkiye‘de gösterilmeyecek.
Google alışveriş reklamları Türkiye’de gösterilmeyecek!
Bu yılın başlarında Rekabet Kurumu tarafından Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine eşit davranması yönünde bir karar alındı. Google bu konuda gerekli adımı atarak çeşitli tedbirler sunduğunu, ancak Türkiye’de belirsizliğin devam ettiğini dile getiriyor. Google Türkiye’nin yapmış olduğu açıklama şu şekilde;
Bu yılın başlarında Rekabet Kurumu Google’ın Alışveriş Karşılaştırma Servislerine (AKS) eşit davranması yönünde bir karar verdi. Yanıt olarak, Rekabet Kurumu’na (RK), satıcılardan Alışveriş reklamlarının gösterilebilmesi için AKS’lere Google Alışveriş’le aynı fırsatı sağlayacak ve Alışveriş reklamlarının ürün kalitesini hem kullanıcılar hem de satıcılar için sürdürülebilir kılacak bir dizi tedbir sunduk.
Sunduğumuz tedbirler Alışveriş reklamları için Avrupa’da 600’den fazla AKS’nin katılımıyla 3 yıldır başarıyla uygulanan tedbirlere çok benzer bir çözüm yolu içeriyor. Ancak, sunduğumuz çözüm önerilerinin Türkiye için kabul edilebilirliği şu aşamada belirsiz. Bu nedenle, faaliyetlerimizi yasal çerçevede sürdürebilmek ve müşterilerimize hazırlık yapabilmeleri için yeterli süreyi sağlamak amacıyla, maalesef 10 Ağustos 2020 tarihinden itibaren Alışveriş reklamlarını Google’ın Türkiye’deki arama sayfalarından kaldıracağız.
Bu bizim için kolay alınmış bir karar değil; bunun tüketiciler, satıcılar ve AKS’ler için daha az seçeneğe ve daha düşük kalite deneyimine sebep olacağına inanıyoruz. Uygulanabilir bir çözüm bulmak için RK ile birlikte çalışmayı sürdüreceğiz. Yılın en yoğun alışveriş aylarına yaklaşırken, bu durumun müşterilerimizin satışlarına yönelik etkisini en aza indirmek üzere onlarla birlikte çalışacağız. Tüketiciler bilgiye ulaşmak için Google Arama’yı, satıcılar da müşterilerine ulaşmak için diğer reklam formatlarını kullanmaya devam edebilecek. Bu sorunları önümüzdeki aylarda çözüme kavuşturabilmeyi ve RK ile Alışveriş reklamlarını Türkiye’ye tekrar getirebilmemizi sağlayacak bir anlaşmaya varabilmeyi umuyoruz.
Bu ülkede rekabet çok önemlidir. Kimsenin tekel olmasına müsaade edilmez. Hiç bir kamu ihalesi aynı şirkete, aileye ya da yandaşa verilmez. Halkı fırsatçılığa dayalı yüksek fiyat politikasından koruyan kusursuz bir denetim sistemi vardır. Halk her zaman kaliteli ürüne uygun fiyatla ulaşır. Evet, Almanya işte böyle bir yerdir.
aynen haklisin
Sağ olsun birileri, her dokundukları şeyi mahvediyorlar!
Senin gibi
Bu nasıl bir ezikliktir? Hemen alınıp cevap vermek. 5 yaşında bırakmış olmalıydınız bunu.
tıpkı senin gibi …
küçük esnaf zarar edecek millet bir şey aradığı zaman büyük sitelere bakacak küçük esnafın sitesi de kimse girmeyecek googlenin yaptığı ayrımcılık ta yanlış alışveriş reklamlarının kapatılması da yanlış
Güzel olmuş.
Türkiye iran oluyorcular yorumlara başlamışlar hemen. Öldük bittik diye ağlıyorlar yine
Almanya öyle bir yer ise oraya git. Eğer ki orada isen de burada uzak dur. Provakör lazım olursa haber veririz
valla arkadaşlar bilip bilmeden konuşmayın o alışveriş reklamı sayesinde küçük esnafın siteleri pazar yerleri sitelerinden ayrılıp satış yapabiliyor pazar yeri uygulamaları yüzde otuz beşe varan bir üründen kesinti yapıyor küçük esnaf kendi reklamını verip daha ucuza ürünü satabiliyor siz bilmediğinz konularda gelişi güzel yorum yapmayın çok firma batacak yazılı reklamlar zaten çok pahalı pahalı reklam pahalı ürün demek internette ucuz ürün alma devri biterse şaşırmayın derim
şu googleye reklam ambargosu konsa görürüm ben onları
Hükümet beni ilgilendirmez, bu yapılan doğru…
İyide bu işi yapan Türkiyede de firmalar var. Sadece google değilki bu işi yapan. Google arama motoru gücünü doğru kullanmıyor. Bu nedir öldük bittik edebiyatı yapılıyor.
Google kendini dev aynasında görüyor ben olmazsam olmaz diyor. Buna kadir bile inanmaz. Sen olmazsan biz ölmeyiz. En azından kendimize ait arama motorlarına rağbet artar ve gelişir. Googlede gelişmiş vaziyette tepeden inme inmedi ya