Bugüne kadar hayatımızdaki birçok alanda varlığını gösteren Google, bir süredir çocuklara programlama eğitimi vermekle ilgileniyordu. Bu eğitimi çocuklar için olabildiğince eğlenceli hale getirmek isteyen Google, dün vizyona giren Wonder Woman filmiyle anlaştığını ve birlikte lise ve ortaokul çağındaki kız öğrencilere programlama öğreteceklerini duyurdu.
Google’ın 2014 yılında başlattığı Made with Code projesi, lise ve ortaokul çağındaki genç kızları programlamayla tanıştırmak için hazırlanmış bir proje.
Google’ın en büyük amacı, henüz yolun başındaki bu gençlere bugüne kadar programlama sayesinde oldukça büyük işler başarmış kadınları örnek göstererek programlamayı sevdirmek ve teknoloji dünyasında daha fazla kadının yer almasını sağlamak.
Tabii ki bunu eğlenceli bir şekilde yapmak isteyen Google, daha önce Inside Out (Ters Yüz) filmiyle birlikte programlama projesi hazırlamıştı. Şimdi de genç kızlara ilham verecek belki de en önemli karakter olan Wonder Woman’ın filmiyle birlikte bir programlama eğitimi vermeye başladı.
Temelde sürükle bırak mantığıyla çalışan Made with Code’da, programlama mantığına ufak bir bakış atılıyor denebilir. Wonder Woman filminden alınan çeşitli sahnelerde kullanıcıların tek yapması gereken, verilen kod bloklarını birleştirerek karakterin önündeki engelleri aşmasına yardımcı olmak. Bu sayede Wonder Woman düşmanlarını alt ederken, genç programcılar da programlama mantığını kavramaya başlıyor.
DC Legends’a Wonder Woman güncellemesi!
Buna ek olarak Google ve Wonder Woman filmi yapımcıları, 100 lise ve orta okul çağındaki genç kızı bir araya getirerek film için özel bir gösterim düzenledi.
Wonder Woman filmi için Google’ın yaptıkları bununla sınırlı değil. Made with Code projesinin yanı sıra Google, Play Store’da bulunan DC Legends oyunu için bir güncelleme de yayınladı. Filmden özel sahneler ve film için hazırlanan özel etkinliklerin bulunduğu güncellemeyi aşağıdaki linkten yapabilirsiniz.
::Sizce kadınların bilişim sektöründe daha fazla yer alması gerekir mi?
Kod yazma işi iyice abartılmaya başlandı. Kod yazmak alfabeyi öğrenmekten farklı değil. Gerisi kafa ve sabır işi. Yani mal olan yine mal ama kod yazınca belki hayatı değişir sanıyor. Mal işte anlatsanda anlamıyorki
boş iş
Mevzuyu anladım ama bak yine anlatamadım! Bu abartılı haberler insanlarda yanlış bir izlenime sebep oluyor, ölçüyü kaçırıp abartmaya başlıyorlar. Yoksa herkes bilsin öğrensin sorun yok ama beklenti içine girenler çok fazla.
Web tasarımı vardı bir ara, kurslar iyi para kazandı bu rüzgardan. Sonra dinamik web konuları pompalandı(asp, php). Ardından framework rüzgarları, şimdi java-c
7.55 boş sensin kodlama ogrenecek minik kizlar