Google’ı Yanlış Anlamayın
Sadece Tesadüfmüş
Google‘ın her türlü dizinlemeyi sadece programları kullanarak yaptığını açıklayan yetkililer, bu ve benzeri kelime oyunlarının sadece tesadüf olduğunu söylediler.
Google‘ın siteleri dizinlemek için kullandığı algoritmalar ve yöntemler hakkında geçmişte de pek çok açıklama yapılmıştı. Ancak iş her ne kadar bilgisayar programlarının elinde olsa da bazen ortaya bu tür istenmeyen durumlar çıkabiliyor ve çalışanların hepsine tek tek müdahale etmesi imkasız.
Arka planda gelişmeler var
Yukarıda sözünü ettiğimiz gibi istenmeyen durumlara karşı Google boş durmuyor. Arka planda geliştirilen yeni algoritmalarla benzeri kelime oyunlarının önüne geçilmeye çalışılıyor. Yine de çabalar yüzde yüz çözüm getirmiyor. Kısaca, günün birinde kimi zaman bizi eğlendiren kimi zaman da sinirlendiren bu küçük açıkları siz de keşfedebilirsiniz.
“Failure” arama sonucu konusu zamanında SDN forumunda da yer almış, hatta bir süre e-posta kutularımızı işgal etmişti.
Güncelleme: 28 Ocak 2007
Haberin orijinalinde "Googlebombs" olarak geçen terimi "kelime oyunları" şeklinde basitleştirerek aktarmıştık. Bazı okuyucularımızın bunun eksikliğini hissettikleri yönündeki yorumları sonucu bu terimi biraz daha açıklamak istedik.
Googlebombs, bir başkasının sitesinin alakasız bir arama sonucunda çıkması için bazı kişilerce yapılan, deyim yerindeyse bir tür şaka. Google için ise bu sonuçların çıkması tamamen tesadüfi bir olay.
Haberimizi dikkatli bir şekilde okuyup, eleştiren arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Umarız bu açıklama faydalı olur.
Bilgi için: Official Google Webmaster Central Blog
Yazar: Özlem Özgöbek
SDN – http://shiftdelete.net

14 yıldır profosyonel olarak bilişim sektöründe çalışan Volkan tam bir teknoloji meraklısı, sinema tutkunu, oyun bağımlısı. Bir çok teknolojinin çıkışına şahitlik eden Volkan ayrıca müzik, resim ve heykelle de uğraşıyor.
Yazarın diğer haberlerine ulaşmak için tıklayın.
" Google’ı Yanlış Anlamayın konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Google’ı Yanlış Anlamayın ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Google’ı Yanlış Anlamayın ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
Türkiye'de ilk: Kripto para hesabı haczedildi
- 2
İmzalar atıldı: Amazon'dan Türkiye'ye yeni yatırım
- 3
Xiaomi Mi Mix 4 mü geliyor? Ekran altı kamera
- 4
Yemeksepeti Banabi ve Getir çöktü mü?
- 5
Netflix, Türkiye ofisi için yeni iş ilanı yayınladı
- 6
Büyük PlayStation oyunları mobil cihazlara geliyor
- 7
2021 KIA Sportage konsept tasarımı yayınlandı
- 8
Xiaomi Mi Pad 5'in fotoğrafı sızdırıldı
- 9
İnterneti 'havaya uçurmak' isteyen adama hapis şoku
- 10
Samsung Galaxy S21 Ultra uzun kullanım testi!
En yeni Videolar
- 1
Her telefonda internetsiz oynanabilen 5 oyun!
- 2
iPhone 6s'ten iPhone 12 Pro'ya geçince ne oldu?
- 3
İnternetçi abi Taylan Yıldız ile BMW i3s'te sohbet ettik
- 4
Samsung Galaxy S21 Ultra uzun kullanım testi!
- 5
Nalet Bebe ile Skytech TV incelemesi
- 6
Samsung Galaxy A72 kutusundan çıkıyor
- 7
Anker Nebula deneyim merkezini gezdik
- 8
Asus ROG Phone 5 inceleme
- 9
Asus ROG Phone 5 vs Black Shark 3: Hangisini almalı?
- 10
Samsung M5 ve M7 Akıllı Monitör incelemesi!
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
Asus ROG Phone 5 inceleme
- 2
Samsung M5 ve M7 Akıllı Monitör incelemesi!
- 3
Toplantıların vazgeçilmezi: Poly Studio USB inceleme
- 4
Ultra güçlü Monster Tulpar T5-V21.5 inceleme!
- 5
Kullanımı kolay Arçelik 3D Yazıcı incelemesi
- 6
120 TL’ye kaliteli yoğurt makinesi aldım
- 7
Türkiye'de üretilecek Xiaomi Redmi 9C elimizde!
- 8
Ultra hafif kablosuz kulaklık Logitech G733 inceleme!
- 9
YouTuber'ların sesi Rode Wireless Go II inceleme
- 10
İkisi bir arada Anker Nebula Cosmos Max 4K inceleme!
- 11
3.199 TL’ye satılan 8. nesil iPad inceleme!
- 12
Philips 65PUS8505 4K LED TV inceleme
- 13
Eve giren çıkan belli olacak: Yale Linus Smart Lock
- 14
WebOS işletim sistemli Skytech televizyon
- 15
65 TL'ye Xiaomi'yi geçen akıllı ampul!
Alakası yok ki yazıyla Googlebomb’ların verdiğin linkle. Googlebomb’lar SiteRank arttırmak için fake arattırma yapanlar sadece. Lütfen haberi düzeltin veya silin.
Bence tan yerinde bir tesadüf olmuş 🙂
eskiden googleda failure kelimesini türkçe sayfalarda aratınca ilk sırada
bir kızın tanışmakta ciddi olduğunu sipatlamanı isteyen bir yazı
çıkıyordu varya okuyunca yuh dedim
sakın msnden kontör isteyenlere yollamayın!
Bahsi geçen linkte Google’ın bu konuyla ilgili bir açıklaması yok. Lütfen kandırmayalım garip halkımı. Page Rank’i arttırmak için yapılan aramalarla, “kelime oyunlarının tesadüf” olmasının ne alakası var, açıklar mısınız?
bayat haber
Bencede çok bayat
A Google bomb (also referred to as a ‘link bomb’) is Internet slang for a certain kind of attempt to influence the ranking of a given page in results returned by the Google search engine, often with humorous or political intentions.
*****
Zor birşey değil iki saniye araştırıp da öyle yazı yazmak.
Bence harbii harbiii bayat bu haber ya =)