Otomobillerin çevreye verdiği zararlar emisyon değerleriyle azaltılmak isteniyor. Son yıllarda dünyanın belirli şehirlerinde araç trafiğine kapatılan cadde sayısı azaltılırken, elektrikli araçlara olan ilgi de günden güne artıyor. Bu alanda yapılan gelişmeler de devam ediyor. Son olarak, Hyundai geliştirdiği solar şarj sistemi ile araçların hareket halindeyken şarj olmasını sağlıyor.
Tesla sınırsız şarj hizmetini geri getirdi!
Otomobil sektörünü değiştiren marka Tesla sınırsız şarj hizmetini yeniden sunmaya başlıyor. 2017 yılında sınırlandırılan bu hizmet, bakalım hangi şartla yeniden kullanılabiliyor?Güneş enerjisi ile şarj olan otomobil elektriğini kendi üretecek
Hyundai solar şarj sistemi, hibrit ve tamamen elektrikli otomobillerde kullanılıyor. Bu teknoloji sayesinde araçların yakıt verimliliği ve sürüş menzilleri artırılıyor. İlk olarak Sonata Hybrid modelinde kullanılan sistem aracın elektrikli güç kaynağını destekliyor. Böylece hem yakıt sarfiyatı elde ediliyor hem de çevreye saldığı emisyon seviyesi düşürülüyor. Yeni sistemin ilerleyen dönemde diğer Hyundai modellerinde kullanılacağı söyleniyor.
Sadece çevre dostu modeller değil aynı zamanda içten yanmalı motorlara sahip Hyundai modelleri de bu sistemi kullanarak daha efektif bir şekilde elektrik üretimi yapacak. Bu sayede daha az yakıt tüketilerek çevreye karşı sorumluluk da artırılacak.
Otomobilin tavanına yerleştirilen güneş panelleri, güneşten alınan ısı ile aktif hale geliyor. Sonrasında bu ısı fotonlar aracılığıyla elektrikli enerjisine dönüşüyor. lde edilen elektrik enerjisi daha sonra aküde depolanıyor ve gerektiği durumlarda güç olarak motora iletiliyor. Ayrıca bu işlem, araç hareket halindeyken de devam ediyor ve şarj süreci asla kesilmiyor.
Hyundai solar şarj sistemi sayesinde akünün yüzde 30 ile yüzde 60’ı güneş enerjisiyle şarj edilebiliyor. Şirketin mühendisleri tarafından yapılan açıklamaya göre günlük 6 saatlik şarjla aracın menzilini yıllık 1.300 km’den fazla artırılabilir.
Başından beri olması gereken bir teknolojiyi şimdi mi koymak gerekmiş.Dejeneratif sistemle birlikte menzili arttırcağı kesin.Verimli panellerle birlikte gelecekte çoğu araçta olacaktır.
1 yılda 1 depo benzin kadar fayda sagliyormus. Günde 3.5 km yaklaşık. Olmasada olur. Aracı alırken 50 bin fazladan kaktirirlar.
saatlik şarj ile 600 metre gidiliyor. çok az
Bu işe güzel bir çözüm bulmaları gerekiyor, cep telefonu gibi günde iki kere kim arabasını şarja takmak ister hem de saatlerce.
Toyotanın teknolojisinin yarısı kadar etkisi yok bu mu abartılıyor
Elektrikli arabalar hala fiyatlarindan ve 5 yilda bir pil degisimi icin esek gibi para talep etmelerinden dolayi benzili arabalara gore avantajli degil, elektrikli yerine benzin yada dizel bir araba aldiginizda genelde tum kullanim boyunca 30ile 50bin tl kar ediyorsunuz. elektrikli arabalar ucuz olmali, pilleri de yeni bir araba parasi kadar olmamali.
Mazda xedos modeline bı baksınlar. 20 sene önce ne yapmis