Yenilenebilir enerjiye ihtiyacın her geçen gün arttığı günümüzde, güneş enerji santrallerine olan ilgi çığ gibi büyüyor. Özellikle son elektrik zamlarından sonra hem bireysel kullanım hem de kurumsal yatırım amacıyla yeni tesislerin kurulması için talep artarken, lisanssız GES’ler için önemli bir gelişme yaşandı.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kurul kararının Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girmesi ile 10 kW’a kadar olan güneş enerjisine dayalı elektrik üretim tesisleri için azami kurulu güç sınırı 25 kW’a yükseltildi.
Türkiye’nin ilk entegre güneş paneli fabrikası açıldı!
Türkiye'nin ilk entegre güneş paneli fabrikası Ankara'nın Sincan ilçesinde açıldı. İşte Kalyon Güneş Teknolojileri FabrikasıLisanssız GES’ler için azami güç sınırı 25 kW oldu!
Böylece “10 kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri için Usul ve Esaslar“ın adı “25 kW’a Kadar Güneş Enerjisine Dayalı Elektrik Üretim Tesisleri için Usul ve Esaslar” olarak değiştirilmiş oldu.
Lisanssız GES / elektrik üretimi nedir?
Kendi ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan ve bu nedenle tüketim zorunluluğu bulunan uygulamalara, lisanssız elektrik üretimi adı verilmektedir. 1 MW’ın üstündeki tüm tesislerde lisans alma zorunluluğu bulunurken, lisanssız tesislerde ihtiyaç fazlası elektriğin, tedarik şirketi tarafından satın alınma garantisi bulunmaktadır. Yani ihtiyacınızı karşılıyor ve artıyorsa bu elektriği satarak gelir elde edebiliyorsunuz.
Çok güzel tebrikler. Aslında sade vatandaşın da çatısına kurulum yapması için bilgilendirilmeye ihtiyacı var. Shift delete olarak bilgilendirme videosu yapmanızda Türkiye bilgilense.
Üretim için masraf yaparsınız ama bağlantı ücreti + TEİAŞ a hava parası ödersiniz. Bende m gibi Kazık yemeyin. Onlar bizim kablomuzu kullanıyorsunuz deyip ek kazıklar çıkarıyorlar. Sazan gibi atlamayın
Kalyon satış için fabrika açmasa idi arttıracağınız var mıydı ?
Lisanslı , lisansız neden engelleme ?
Yassah hemşerim . Ülkenin ilerlemesi ha ? Düşün düşün kaşın !
10kw elektrik üretmek için 1000dolara ihtiyaç var bu 1000 dolar kaç yılda geri gelir
10bin dolardır o
10 kW için 1000 dolar değil 10000 on bin dolar dır
Sınır neden var o da bir saçmalık zaten isteyen istediği kadar üretsin