Dünyadaki en çok kullanılan bilgisayar işletim sistemi Windows, aynı zamanda birçok devletin resmi kurumlarında da aktif olarak kullanılıyor. Fakat hükümetler, bu durumdan epey bir rahatsız. Artık Windows bağımlığından kurtulmak istiyorlar. Bu devletlerden biri de ortaya çıkan haberlere göre Güney Kore oluyor. Güney Kore Windows yasağı ile Windows’u resmi kurumlarda kullanmayı bırakmaya hazırlanıyor.
Google, Huawei ile olan ilişkilerini askıya aldı!
Son zamanlarda yaşanan sorunların ardından Huawei bir büyük darbe daha yedi. Huawei Android ve Google'a erişimi kaybetti. Google Huawei kararı sonrası ne olacak?Güney Kore Windows yerine Linux’u tercih edecek
Windows yerine açık kaynak kodlu Linux’u kullanacak olan Güney Kore hükümeti, gittikçe artan maliyeti düşünüyor olabilir. Çünkü resmi kurumlar her bilgisayar için ayrı bir Windows lisansı almak zorunda. Bu da Windows’un pahalı olmasından dolayı çok fazla maliyete tekabül ediyor.
Bu maliyet Microsoft’un Windows 7 desteğini kesmesinin ardından daha da yükselecek. Çünkü kurumlar, Windows 10 kullanmak zorunda kalacak. Hükümetleri rahatsız eden en büyük problemin de bu olduğu düşünülüyor.
Güney Kore’de alınan bu karar ile ilgili süreçler halen daha devam ediyor. Ve yakın zamanda sonuçlanması bekleniyor. Güney Kore’nin bu kararının ardından diğer hükümetlerin de bu yoldan ilerlemesi beklentiler arasında yer alıyor. Öyle ki bir dönem Türkiye’de de Windows yerine Linux temelli Pardus işletim sisteminin kullanılacağı iddia ediliyordu.
Yerinde karar olmuş. Başladılar ya gerisi gelir
Ameriga tekel oldu beyler, uyanın artık kafasına göre ne eserse onu uyguluyor, bakın ilerde görün interneti de istediği zaman kesecek 😉 rusya bunun için önlemini alıyor. bizler ise halâ soğan patates derdine düştük bunlarla oyalanıyoruz. Bu yorumumu baş tarafa sabitleyin
ABD’nin tekel olması devletin patates ve soğan üretmesine engel değil. Binaenaleyh Windows yenmiyor.
Win rahatlığı linux da yok. Boş işler..
bu cümleyi kuran insan bilgisayar görse futbol topu zanneder muhtemelen.
Forever Pardus
ABD’nin canı sıkılınca Çin ve diğer ülkeri zor duruma sokması korkutmuş olabilir. Lisans ücreti ayrı bir dert tabiki, sadece windows olarak düşünmeyin, ofis ‘i de işin içine katmak gerekir.
Linux’u çoğu devlet bilgisayarında kullanacak olsalarda bazı özel yazılımlar için windows kullanmaya devam edeceklerdir.
Gelir İdaresi Başkanlığında kendi işletim sistemi var.
Tamamen güvenlik amaçlı windows üzerinden ülkelerin gizli verilerini çalıyor abd
Linux varken Windows a new gerek var. Akıllı devlet böyle olur.
En hızlı pc bile normalden daha yavaş çalışıyor bunun sebebini hiç düşündünüzmü tüm pclerin hdd ve cpuları birilerinin hayrına swap dosyası olarak kullanılıyor.
Devletler birleşip fon oluştursa ve linuxa yatırım yapsa windowsu siler atarlar
tüm otomasyon web’de toplandığı müddetçe ve firefox’ta sorunsuz çalıştığı müddetçe, istediğiniz işletim sistemine geçebilirsiniz. öncelikle tüm yazılımların web tarafına taşınarak bu altyapının sağlanması lazım.
Windows kolaylıktır bikere eğer kullanmazlarsada zaten kendileri kaybederler.
2019 yılına geldik. Eğer resmi kurumların bilgisayarlarında oyun oynanmayacaksa Windows kullanmak ahmaklıktır. Linux, Windows’u geçeli yıllar oldu.
halen daha nece oluyor !?
Amerikan ürünlerine boykot etmeyenler yarın birgün amerika ülkenizi ele geçirdimi bakalım ne yapacaksınız,hiç bir şey yapamıyoruz demeyin bari amerikan ürünleri almayın…Bu sözümden anlam çıkarmayanlar benim gözümde asalak ordusudur…
Bunlar crack nedir bilmiyor galiba
Bence Pardusa Geçmeleri gerekiyor bana katılanlar
Linux candır windowsa 4 trilyon lira sadece yıllık devletten para gidiyor adamlar haklı
Hangi 4 trilyon 🙂
Aldirma kardes beyni olmadan fikri olan tipler bunlar kendisine sorsan o bile kacak win kullaniyordur
Linux gibi işletim sistemi varken windows u kullanmak ne bileyim ilginç geldi bana linux daha kullanışlı geliyor bana
Hangi Linux sizce?
Yaw he he bi bitmediniz
G.Kore Ve Japonlar birlikte büyük iş yapabilirler Çini katmazlarsa arasına çok güzel olur.
bir cok kurumsal yazilim windows tabanli o is cok zor
Hh
Kesinlikle hükümetler linux kullanmalı
devlet kurumları kullansın da özel şirketler için çok zor bu. Bi solidworks bi photoshop ne bileyim daha bir çok yazılımın linuxda yok.
Solidworks un alternatifi ne biliyorum ama photoshop un linux alternatifi gimp var krita var birkaç tane daha var ama photoshop adar tefaruadlimi onu bilmiyorum
Dünya genelindeki tüm devlet kurumlarının hepsi ama hepsi windows’u lisanslı mı kullanıyor sizce?
Tüm devletler sistemlerindeki Windows sürümlerini lisanslı kullanıyor. Bunun en temel nedeni “güncelleştirmeler”. Güvenlik açıkları oluşan sürümleri devletler kendi devlet dairelerinde kullanırlarsa hem bilgiler çalınabilir hem de sistemler tamamen çökebilir. 2000’lerde dünya çapında yayılan zararlı virüslerle birçok sistem zarar görmüştü. Aynı zamanda bunun telif hakkı var. Bir devletin yasal olmayan Windows sürümü kullanması demek büyük cezalarla karşı karşıya kalması demek. Zaten devlet daireleri ve şirketler bu nedenle sürekli kontrol edilmekte ve illegal olarak kullanan şirketlere ceza yazmaktadır.
10 Yıllık öğretmenim MEB’in bir sürü kademesinde çalıştım daha tek denetim görmedim. Ayrıca sunucu sistemleri ve veritabanı yazılımları hariç hepsini lisanssız kullanıyoruz. Keşke Linux(Pardus, Ubuntu, Centos, Fedora vs.) geçsek ama kamu daha windows’un içinden çıkamıyor.
Sağolsun sdn linux hakkında bolca haber yapıyor hangi haberi açsam karşımıza linux haberleri çıkıyor 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 lütfen daha az linux haberleri verin. Mümkünse bolca Windows ve Mac olsun sizlere bu yakışır 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏
Bence Koreli kardeşlerimiz linux yerine pardusu tercih etsinler.