Bir haftalık mecburi aranın ardından Haftanın Android Uygulamaları konusunda tekrar sizlerle birlikteyim. Geçtiğimiz hafta konuyu benim yerime hazırlayan yazar arkadaşımız Caner’e de tekrar teşekkür etmek isterim. Bu hafta Haftanın Android Uygulamaları’nda mesajlaşma uygulamalarından bahsetmek istedim. Sebebi ise tahmin edebileceğiniz gibi WhatsApp’a okundu özelliğinin (mavi tık) eklenmiş olması.
:: WhatsApp’a Mavi Tık Dönemi!
:: Haftanın Android Uygulamaları (2 Kasım 2014)
Shifdelete.net okurlarının yuvaları yıkılmasın, sevenler ayrılmasın diye bu hafta 4 mesajlaşma uygulamasını ve önceki haftalarda da bahsettiğim gibi 1 adet root gereksinimi duyan uygulamayı sizlere tanıtacağım. Çok uzatmadan önerilere başlayalım.
TicToc
Shiftdelete.net editörlerinin severek kullandığı en iyi WhatsApp alternatifi TicToc. Hem güvenilir olması, hem basitliği hem de ekstra özellikleri ile rakiplerinin önüne geçmeyi başaran TicToc ile metin, fotoğraf, video göndermenin yanı sıra Dropbox dosyalarınızı da arkadaşlarınız ile paylaşabiliyorsunuz.
TicToc’un bir özelliği de tabiki Shiftdelete.net editörleri ile bağlantınızı sağlıyor olması. Her yazının altında, yazar künyesi bölümünde yer alan TicToc bağlantısı ile editörlerimize ulaşabilir, istediğiniz konuda görüşlerimizi alabilirsiniz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak:: 2}Hangouts
Mesajlaşma uygulamalarından bahsedip Hangouts’u ele almamak olmaz. Çoğu Android cihazda ön yüklü olarak gelen ve 4.4 Kitkat güncellemesi ile saf Android’de mesajlaşma uygulamasının yerini olan Hangouts, basit yapısı ile dikkat çekiyor.
Hangouts’un en önemli özelliği 10 kişiye kadar grup video görüşmelerini ve 100 kişiye kadar grup sohbetlerini desteklemesi. Hangouts aynı zamanda SMS ve MMS’lerinizi de kendi içerisinde barındırabiliyor. Hangouts’un bu özelliği sayesinde istenmeyen SMS gönderen numaraları görmezden gelebiliyorsunuz.
Hangouts uygulaması cihazınızda yoksa buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak:: 3}Omlet
Adı biraz iştah açıcı olsa da Omlet oldukça kaliteli bir mesajlaşma uygulaması. TicToc ya da Hangouts kadar gelişmiş bir uygulama olmasa da Omlet kendine has özelliklere sahip. Örneğin WhatsApp’ın aynı anda 10 fotoğraf gönderim limitinden sıkılanlar için Omlet sınırsız sayıda fotoğraf gönderimi yapabiliyor.
Omlet’in bir diğer avantajı da mesajlaşmalara renk katan .gif animasyon gönderimine destek vermesi. Mesajlarınızın başkalarının eline geçmesinden korkuyorsanız Omlet’e güvenebilirsiniz. Omlet mesajlarınızı saklamıyor eğer siz isterseniz seçtiğiniz bulut depolama servisinde mesajlarınızı saklayabiliyorsunuz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak:: 4}Viber
WhatsApp gibi en eski mesajlaşma uygulamalarından birisi olan Viber, artık bir çok kişi tarafından bilinen ancak pek sık kullanılmayan bir uygulama. Aslında bir hayli kaliteli bir mesajlaşma uygulaması olan Viber, bu zamana kadar WhatsApp’ın gerisinde kaldı. Eğer WhatsApp kullanmayacağım artık yeter diyorsanız Viber’a bir şans daha vermeyi düşünebilirsiniz.
Uygulamanın en büyük özelliklerinden birisi de WhatsApp’ın sunmadığı bilgisayardan mesajlaşma ve arama özelliklerinin bulunması. Viber’ın Mac, Windows ve Linux uygulamalarını da indirerek, telefonunuzdaki mesajlaşma keyfini bilgisayarınızda da yaşayabilirsiniz.
Uygulamayı buradan indirebilirsiniz.
{pagebreak:: 5}SD Kart Hızlandırıcı (Root gereksinimi duyar)
Geçtiğimiz haftalarda başlattığımız ve istek üzerine devam ettiğimiz rootlu uygulama önerilerinde bu hafta SD Kart Hızlandırıcı’yı ele alıyoruz. Micro SD kart desteğine sahip telefonların SD kart hızını artıran bu uygulama sayesinde özellikle oyunlarda daha fazla performans elde edebilirsiniz.
Telefonunuza ya da tabletinize SD kart üzerinden çalışan bir işletim sistemi kurduysanız ( Ubuntu Touch gibi) bu uygulamayı cihazınıza kurmayı ciddi ciddi düşünmelisiniz.
Root gereksinimi duyan uygulamaların cihazınıza zarar verebileceğini ve bu zararlardan SDN Medya ya da Shiftdelete.net’in sorumlu olmadığını tekrar hatırlatırız.
Abi bizler için de wpden uygulamaları seçseniz diyoruz
Uygulama bulamadınız heralde bu hafta
Tamamen bu hafta görev yerine getirildi demek için yapılmış bir yazı olmuş , 21.10.2014 / 12:30 daki En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları yazınızı ısıtıp tekrar servis yapmışsınız. Benim için hayal kırıklığı oldu yazmasanız daha iyiydi.
Viber en iyisi…etrafimda cogu kisi de viber kullaniyor artik…hem internetten arama hem de goruntulu arama yapabiliyosunuz..tavsiye ederim herkese..
Mypeople messenger ve Telegram bunların hepsinden daha iyi alternatifler. Ve daha kaliteli daha gelişmiş özellikleri mevcut ben bütün hepsini denedim kesinlikle Mypeople messenger ve Telegram harika ötesi arkadaşlar herkese tavsiye ediyorum. Mypeople messenger sesli görüşmesi kadar kaliteli bir uygulama yok kesinlikle.
Viber.. baþka birþeye gerek yok.
Yeni adı duyulan ama çok sağlam uygulama olan Telegram’ı atlamıssınız hem ios,android,windows phone platformlarında bulunan ayrıca Windows,Mac,Linux içinde masaüstü uygulaması bulunan bu servisi deneyin derim uzun zamandır kullanıyorum bilgisayarımdan’da karsıdaki telefona mesaj atabiliyorum son olarak uygulamanın web üzerinden’de mesaj imkanı sunması her yönden olumlu bir gelişme.
çok özensizce ve bu haftayı geçiştirmek için hazırlandığı çok belli ama yinede elinize sağlık..
Yazınız güzel olmuş, tebrikler.
Fotoğraftaki telefon modelini öğrenebilir miyim?
Hoşuma gitti, incelemeyi düşünüyorum.
Dostlar. Siz Avrupa ve Kuzey ülkelerde viber in ne sıklıkla kullanıldığını öğrenseniz şaşarsınız. Taksilerin üzerinde viber no vardır mesela. Bazı resmi kurumlar ile çoğu yarı resmi kurumlar viber üzerinden aranır. Restoranlara rezervasyon viber ile yapılır. Seyahat Acentaları, servis hizmetleri vs. Hafife almayın derim.