Usta kalemlerden dökülen yazıların değerlendirildiği köşemiz Haftanın Kitapları‘na hoşgeldiniz. Bu haftadan itibaren sizlere beş ayrı teknoloji kitabını tanıtarak tavsiyelerde bulunacağız.
Teknoloji ve yazılım konularına meraklıysanız, her hafta bu köşeyi ziyaret etmeyi unutmayın.
Oracle Database 11G R2
Yayın Evi: Pusula Yayıncılık
Yazar: Talip Hakan Öztürk
Günümüzde bütün kurumlar verilerini güvenli bir ortamda saklamak ve yönetmek istemektedirler. Gün geçtikçe veri hacimleri artmakta ve yönetimi daha karmaşık hale dönüşmektedir. İşte bu durumda imdadımıza ORACLE teknolojileri yetişmektedir.
Talip Hakan Öztürk’ün kaleme aldığı Oracle Database 11G R2 kitabı, akıcı anlatımı ve her konu hakkındaki örnek uygulamalarıyla temel bir kaynak olma özelliği taşıyor. Türkçe’de Oracle Database hakkında yeterli ve nitelikli bir kaynağın olmadığı düşünüldüğünde Oracle Database 11G R2 kitabı önemli bir boşluğu dolduruyor.
{pagebreak::2}
Profesyonel WordPress
Yayın Evi: Kodlab Yayıncılık
Yazar: Bahtiyar Paltacı
Şüphesiz ki gün geçtikçe web sitesi kullanan bireyler ve kuruluşlar hızla artmaktadır. Gelişen teknolojinin de bu sürece ayak uydurması, gözle görülür derecede yükselmektedir.
İnternete adım attığınızda kendinizi veya kuruluşunuzu tanıtan en iyi web sitesine sahip olmak ister ve bunun doğal bir sonucu olarak belli belirsiz arayışlara girersiniz. Fakat bu işi hiç kendi başınıza yapabileceğinizi düşündünüz mü?
Bu kitapta size, gelişen WordPress ile neleri nasıl yapacağınızı, WordPress’i sadece bir blog olarak değil de aynı zamanda kurumunuzun pratik olarak dünyaya tanıtılmasında yardımcı olacak bir yazılım olduğunu gösterilmiştir.
{pagebreak::3}
Facebook Programlama
Yayın Evi: DikeyEksen
Yazar: İbrahim Hızlıoğlu
Facebook popülerliğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. İnsanların Facebook’ta olması, markaların da Facebook’ta olmasını zorunlu kılıyor.
Markalar çok daha az maliyet ile kullanıcılarla çok daha samimi bir iletişim kurarak kısa zamanda çok daha büyük kitlelere ulaşabiliyorlar.
Bunlara ilaveten bu markalar tanıtımlarını ve reklamlarını yapabilmek için fan sayfaları, Facebook uygulamaları gibi kanalları kullanma gereği duyuyorlar. Ve bunlar için dijital ajanslar, sosyal medya ajansları vb. şirketlerden destek alıyorlar. Bu da Facebook’un başlı başına bir sektör haline gelmesini sağlıyor.
{pagebreak::4}
Java Se 7
Yayın Evi: Alfa Yayınları
Yazar: Herbelt Schildt
Herbert Schildt’in ünlü kitabının en yeni baskısı! Java konusunda, JAVA SE 7 için güncellenmiş en kapsamlı Türkçe kaynak. Java dilini ve temel kütüphanelerini öğrenin. Veri tipleri ve operatörler, Kontrol ifadeleri, Sınıflar ve nesneler, Yapılandırıcılar ve metotlar, JavaBeans ve Collections Framework’ün gücünü keşfedin.
{pagebreak::5}
Bilgi ve Bilgisayar Casus Yazılımlar ve Korunma Yöntemleri
Yayın Evi: Grafiker Yayınları
Yazar: Gürol Canbek, Şeref Sağıroğlu
Bu kitapta bilgi ve bilgisayar güvenliğinin tüm yönleriyle doğru bir şekilde kavranması ve anlaşılması, güvenlikte büyük zafiyetlere sebep olan kötücül ve casus yazılımların verebileceği zararlı tüm yönleriyle ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.
Kitapta, gizlice arka planda çalışarak bilgisayar kullanıcılarını tehdit eden bu yazılımlar; çalışma mekanizmaları, kullandığı yöntem ve yaklaşımlar, var olan türleri ve bu tür yazılımlardan korunabilmek için gerekli olan önlemler ve kullanılabilecek yazılımlar / donanımlar hakkında ayrıntılı bilgi sunmaktadır.
Ayrıca kullanıcıların gerekli önlemleri almaları ve tehditlerle karşılaşmamaları için almaları gerekli önlemler de bu kitapta ayrıntılı olarak açıklanmıştır.
Not: Bu sayfa www.kitapturk.com‘un desteğiyle hazırlanmıştır.
:: Haftanın Kitapları’nı beğendiniz mi?
bu güzel çalışma için sonsuz teşekkürler…
Talip hocamızın kitabı çok iyi.
Etkileyici bir kitap 🙂