Petrol, doğalgaz, linyit ve benzeri tüketilebilir enerji kaynaklarının günden güne azalması, insanları yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlendiriyor.
Bu kapsamda yapılan çalışmalarla, rüzgar enerjisi ve güneş enerjisi gibi randımanı yüksek kaynaklara yönelim son senelerde oldukça büyük ivmeler kazanmış durumda.
Özellikle güneş enerjisinden yararlanılarak yapılan çalışmalar teknolojinin de yardımıyla bir hayli artış gösterdi. Güneş enerjisiyle çalışan lambalar, araçlar, çeşitli motorlar derken Hindistan işi bambaşka bir boyuta taşıdı.
46150 güneş paneli kullanıldı!
Hindistan‘da hizmet veren Cochin International Havaalanı, yakında bulunan 45 dönümlük araziye yerleştirilen 46150 güneş paneli sayesinde, bütün elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden karşılamaya başladı.
Yetkililer, havaalanında bulunan güneş panellerinin 12 MW‘lik bir güç ürettiğine dikkat çekerek, bu gücün bu büyüklükte bir havalimanı için fazlasıyla yeterli olduğunu belirttiler.
Bunun sadece bir başlangıç olduğunu dile getiren yetkililer, ilerleyen zamanlarda güneş enerjisinden yararlanılan alanların çok daha fazla olacağının altını çizdiler.
Ülkemizin de orta kuşakta yer aldığını düşündüğümüzde, Karadeniz Bölgesi haricindeki 6 coğrafi bölgemizin büyük bölümünde güneş enerjisinin aktif olarak kullanılabileceğini söyleyebiliriz. Bakalım görevliler bu konuda yeni adımlar atacak mı? Bekleyip göreceğiz.
:: Sizce ülkemiz güneş enerjisi için yeni hamleler yapmalı mı?
Çok iyi bir durum bende isterim fakat bu paneller kuşları öldürüyor..ayrica kendinisini amorte etmesi uzun..kim derse desin temiz enerji nükleerdir..atığı tehlikelidir..acilen santrallerin bitmesi lazım
Nükleer iyi diyen arkadaşa lafım yok ancak artıklarının nereye nasıl gömüldüğünü veya ne yapıldığjnı bir google dan araştırsın.
Cok iyi. Fosil yakitlardan alternatif enerjiye gecis beiraz daha hizli olsa fena olmaz…
çok iyi bir düşünce süper olmuş bu tarz güneşten kullanımlar artmalı…
En güzel enerji biçimidir güneş enerjisi şimdilerde normal panellerden daha fazla elektrik üreten paneller çıktı daha da yararlı olur. İnşallah tüm dünyada her eve kadar yayılır. Nükleer enerji gibi tehlikeli özellikle deprem riski olan ülkemizde, enerji türlerine gerek yoktur.
Kac yillik haber
Çıkar ve rant yok denicek kadar az devlete yapmaz yaptırmaz.
paramızın yarısını petrole vermek yerine panel fabrikası kurmamız gerekmez mi
Güneş enerjisi hakkında araştırın belge ile konuşun nükleer enerji kuruldu çünkü nükleer enerji kurulduğunda 1000 küsur sanayi parçası gerekli ve bunlar en yakın yerden temin edilen parçalar yani iş kaynağı ikinci olarak güneş panelleri günümüzde en fazla G verimli ki bunların masrafı da karlı deil nükleer enerji ile yazın kışın enerji üretimi demek iki santral olunca da yıllık ortalama yüzde 20-34 burdan karşılanıcak buda ithalatı engellicek ve ithalatın yarı fiyatına olacak. Ama ithalat engellendiğinden sonra yeni santral kurulmamalı ve @ dan fazla olan panelleri yetli üretim ile kurmalılar. (yatırım yapmak şartı ile elektrik Faturanızı sıfırlayabilirsiniz)
Dalaman havalimanında var ve kullanılıyor ülkemizde de bunun örnekleri var.Yanız kapasite yüzde yüz değil
bu da nükleercilere kapak olsun..