Bir resim kimi zaman bin kelimeye bedeldir. Peki resimlerde kelimelerin değeri ne kadar olabilir? Grafik tasarımcılar için uzun zamandır önemini kaybetmeyen tasarım metotlarından birini çeşitli örnekleri ile ele alıyoruz. Kelimelerin iletişim gücü ile bir görüntünün özelliklerini birleştiren “tipografik portreler” çarpıcı örneklerle birazdan karşınızda olacak.
Grafik tasarımcı için bir fikri yakalamak ve onu farklı örgülerle tam olarak zihninden geçenlerle beraber biçimlendirmek paha biçilmezdir. Yapılan işlerde ilgi çekici olmanın olmazsa olmazlarından görsel çekicilik ise tipografik öğelerle bezeli halde sunulabilir. Bu noktada görselin çeşitli yönleri tipografi ile zenginleştirilirken bir başka açından bakıldığında da en doğru eşleştirmenin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
{pagebreak:::: 2}
Örneğin bir Franz Kafka’nın portresi üzerinde çalışılırken tipografide edebiyat ya da Kafka’nın örneğin “Dönüşüm” adlı eserine vurgu yapan kelimeler seçilmelidir. En basit şekliyle bir Kafka portresinde, yazarın eserlerinden bir bölümün tipografik tasarımla yer alabilir. Bir Sezen Aksu portresinde belki şarkı sözleri, ya da kendi portreniz üzerinde çalışmak istiyorsanız kendinize dair anlamlara yer verebilirsiniz. Elbette hayal gücü bu noktada sınırlarının yalnızca sizin elinizin altında olduğu noktadadır.
{pagebreak:::: 3}
Renkli, kasvetli, bilinçaltını sinyallere saran ya da sade… Tipografik portre tasarımı söz konusu olduğunda grafik tasarıma ilgili kimselerin kendilerini ifade olanağı çok geniştir. Özgün çalışmalar için daha fazla görmek ve daha fazla incelemek gereklidir. Ayrıca ilham alınabilecek sahalar her zaman değerlendirilmeli ve güçlü şekilde kullanılmalıdır.
{pagebreak:::: 4}
{pagebreak:::: 5}
Girişteki tasarım: Steven Paul
:: Tipografik tasarımla ilgileniyor musunuz?
En güzeli bence bu !!!
http://i.hizliresim.com/Ry17g6.jpg
harbiden “ZİYARETÇİ 08.05.2014 09:53” arkadaşın gönderdiği süpermiş.
bence en iyisi bu ATIM!
Bencede en güzelii ATAM