Apple imzalı iPhone’ların evrimi: iPhone’un halen en çok sevilen ve kullanılan modellerinden iPhone 6 serisi
iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modellerini 2014 yılında piyasaya süren Apple, bu telefonlarla birlikte en büyük iPhone’larını kullanıcılara sunmuş oldu. Metal bir kasa ile birlikte gelen iPhone 6 modelinde, 326 ppi ile 4,7 inç 1334 x 640 ekran boyutuna ulaştı. Aynı zamanda Apple Pay’i de tanıtmış oldu. Apple, iOS 8 ve iPhone 6’daki yeni ekran boyutuyla, eski cihazlarından farklı bir telefon üreterek aslında eleştirilere de cevap vermişti. Tasarımı ve özellikleri çok değişmediği için eleştirilen Apple, iPhone 6 serisi ile uzun bir süre aynı kasa tasarımını kullandı.
iPhone 6 Plus neredeye iPhone 6 ile aynı, 401 ppi için 1920 x 1080 çözünürlüğe sahip ve daha büyük bir 5.5 inç ekrana ev sahipliği yapıyor. 2915 mAh bataryası ile karşımıza çıkmıştı. Telefon diğer iPhone modellerine göre daha iyi bir çözünürlük sunmuş olsa bile piyasadaki diğer telefonlarla kıyaslandığında en iyisi değildi. Telefonda kablosuz şarj, değiştirilebilir pil ve su geçirmeyen bir yapısı bulunmuyor. Bunun yanı sıra elbette microSD kart girişi de bulunmuyor.
2015 yılında iPhone 6s geldi
iPhone 6’ya kıyasla tasarım değişikliği bulunmayan telefonda, onu daha güçlü hale getirmek için kullanılan bazı taktikler bulunuyor. Bunlardan ilki alüminyum kaplamaya kavuşturulan telefon, performans ve pil ömrünün geliştirilmesi tarafında da gözle görülür değişikliklere kavuştu. 3D Touch ve 4K video çekimi gibi gelişmiş özelliklere kavuşan telefon, 4,7 inç 1334 x 750 piksel çözünürlüğe kavuşurken işlemci tarafında da Apple A9 ile geliyor.
iPhone 6s Plus modeli ise aynı telefonun daha büyük bir ekran ile karşımıza çıkmasıydı. Telefon 1920 x 1080 piksel çözünürlükle 5,5 inç’e sahipti.
iPhone SE’nin ilk versiyonu
Bu yıl yeniden farklı ve gelişmiş özelliklerle piyasaya sürülen iPhone SE ilk olarak 2016 yılında karşımıza çıkmıştı. Apple iPhone SE ile iPhone 5 modellerinin eski tasarımına geri dönerek alışılmadık bir hareket yapmıştı. Bunu daha küçük, daha ucuz bir seçenek sunmak için yaptı. 6s’nin güçlü iç kısımlarını, yani A9 işlemcisini ve en yeni kamerayı SE modeline getiren Apple, 4 inç boyutlarında ve 1136 x 640 piksellik bir telefon ile alternatif oluşturmuştu.
Merhabalar, Apple’ın İphone ürünlerini çok güzel anlatmışsınız. Şöyle bir geriye gittik, hatırladık sayenizde 🙂
Çoğu birbirinin aynısı sıfır yenilik ama olsun abi ayfon yhaa
Güzel olmuş elinize sağlık gerçekten insan birini okudukça diğerini merak ediyor en sona geldiğindede vay bee diyor😊
Apple’la karşı bir sempatim var almak istiyorum ama yenilikçi değil her sene olanların üstüne bir takım düzeltmeler yapıyor bak diğer markalara her sene farklı tasarımlarla yeni telefonlar çıkarıyorlar.
İlk dokunmatik telefonum iphone 3g idi ondan önce nokia n73 kullaniyordum ve iphon`u bir ay kullanabildim ilk ve son iphon` um oldu 😆
Apple bu sene itibari ile ulkemizde hükmünü yitirmiştir buyuk ihtimalle uc dört seneye varmadan apple Türkiye den çekilir. Bu fiyatlar ile ulkemizde isi zor hatta imkansız ancak sinirli miktarda getirir satis yaparsa o şekilde yapar o da apple çalışanlarının maaşı mağazalarının kirasını faturasını karşılar yeteri kadar kar bırakmaz apple Türkiye deki şubelerini 3 seneye kadar kapatır bu bariz net görünüyor
kapanmadı kardişimm
3g den beri kulladığım tüm seriler mazide kısa bir yolculuk yaptım apple bana hisse vermerli bence::))) 10 yıldır abonesiyim şimdi sıra 12 yi almaya geldi.
İphone 2 çıktığında bir şekilde getirrtik türkiyeye ama bir süre sadece connect to itunes ekranı ile takıldık. O zamanlar öyle jailbreak vs yoktu. Yurtdışından benim gibi olan arkadaşlar ile sim kart üzerine takılan şeffaf (stealth simdi galiba) getirttik. Sim kartı zımparala, köşesini keski içine girsin derkin 2 sim kart heba ettim. (bu arada her seferinde babayı operatöre götürmek kavga dövüş meselesiydi) 3. de artık taktım ve ekranda operator logosunu görünce benden mutlusu yoktu. Şuanki gelişimi görünce insan değişik oluyor.