Hindistan’ın yarı iletken sorununu çözmek için attığı adımlar, Intel cephesinin dikkatini çekmeye başladı. Genel anlamda büyük çaplı bir kriz söz konusu olurken, artık ülkeler de yarı iletken yarışına dahil olmaya başladı. Tam da bu konuda mesafe kat etmeye çalışan Hindistan Kabinesi, yüklü miktarda bir teşvik paketi açıkladı.

Durumu yakından takip eden Intel, yöneticisi aracılığı ile sosyal medya üzerinden Hindistan’ı tebrik etti. Şirketin bu teşvik planını değerlendirebileceği de gelen bilgiler arasında.

TSMC’den 2nm üretim sürprizi!

TSMC’den 2nm üretim sürprizi!

TSMC, 2nm işlem düğümü üretimi için ikinci bir tesis açmak istiyor. Bu noktada Taichung belediye başkanı ile şirket CEO'su görüşme yaptı.

Hindistan’ın teşviki Intel cephesinin dikkatini çekti

Twitter üzerinden tebrik mesajı yayınlayan Intel yönetim kurulu üyelerinden Randhir Thakur, ülkenin planını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Özellikle tedarik zincirindeki aksamaların da hat safhada olduğu sektörde, stratejilerin sunulması olumlu bir şekilde karşılandı. Öte yandan Hindistan Demiryolları, Elektronik, Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Ashwini Vaishnaw, esprili bir yanıtla, Intel’e hoş geldiniz dedi.

Hindistan cephesinin sağladığı teşvik, 6 yıl boyunca sürecek. Bu süre zarfında fabrikaların 20’den fazla üretim birimine sahip olmaları beklenecek. Ayrıca hükumet, sadece büyük şirketleri değil, aynı zamanda çip tasarımı yapmak isteyen geliştiricileri de destekleyecek. Konuyla alakalı uygun bulunan şirketlere fabrika kurulumu sırasında yüzde 50 hibe verilecek.

Tüm bu gelişmeler sadece fabrika ve üretim ile sınırlı değil. Zira Hindistan hükumeti, çip tasarımı ve yarı iletkenler ile alakalı kalifiye eleman yetiştirilmesini de amaçlıyor. Konuyla alakalı firmalara belli başlı ilave teşvikler sağlanabilir.

Intel

Daha önceden Çin‘de üretim yapmak isteyen Intel ise, ABD‘den gelen teşvik ile ve Çin’deki mevcut yapı nedeniyle bu adımlardan vazgeçmişti. Ancak son gelişmeler ışığında Hindistan’da güvenlik sorunlarının olmaması ve görece daha ucuz işçiliğe sahip olunması, firmanın ilgisini çekiyor. Öte yandan çip kıtlığı hala büyük bir sorun ve Intel, TSMC ve IBM‘in tümü, çip kıtlığının yakın zamanda sona ermeyeceği konusunda hemfikir. Hatta Pek çoğu, en azından 2023‘e kadar biteceğini düşünmüyor. Bakalım kriz, kullanıcıya yansıyacak mı? Bekleyip göreceğiz.

Sizler Hindistan’ın yatırımı ile alakalı ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlere aktarmayı unutmayın.