HP düzenlediği basın toplantısıyla, BT departmanları için giderke önem kazanan sanallaştırma ve depolama hizmetleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Firmanın açıklamasına göre sanallaştırmanın şirketlere en büyük avantajı tasarruf ve iş akışının hızlanması konusunda olacak.

HP’nin saptamalarına göre şirketler işgücünün yüzde 80‘inini iş geliştirme, teknik destek ve yeniden yapılandırma gibi faaliyetlere harcıyor. Firmanın toplantıda altını çizdiği nokta ise, sanallaştırma sayesinde bu iş gücünün yüzde 20’lere kadar düşürülebileceği.

HP’nin sunduğu sanallaştırma çözümünün en önemli özelliklerinden biri de mevcut veri merkezlerine uygulanması. HP bir veri merkezindeki farklı markalara ait farklı donanımları ve hatta farklı yazılımları tek bir sanallaştırma çatısı altında birleştiriyor.

Maaliyetini kısa sürede karşılıyor

Böylece, örneğin farklı şehirlerde ayrı veri merkezleri kurmak gerektiğinde müşteri kendisi için en avantajlı markayı seçebiliyor, ancak farklı veri merkezlerini bir arada kullanmak için ayrı bir yazılım satın almasına gerek kalmıyor. HP farklı sistemlerin tek noktadan yönetilerek operasyonel maliyetlerin azaltıldığı bu çözümü Tümleşik Altyapılar olarak adlandırıyor.

Sanallaştırma genişleme potansiyeli olan büyük ölçekli fiziksel mimarilerin yerine sanal ve modüler olarak birleştirilen birçok küçük donanımı destekliyor (örneğin 30 işlemcili bir sunucu yerine tek işlemcili 30 sunucu). HP’nin modüler Blade sunucuları ile firmalar sistemlerini sadece ihtiyaçları kadar genişleterek ilk yatırım maliyetlerini azaltabiliyor.

Dijital veri yükünün 18 ayda ikiye katlandığı ve büyük bir işletmenin yılda 10 petabaytlık veri artışıyla mücadele etmesi gerektiği dünyamızda sistemlerin ucuz parçalarla modüler olarak genişletilebilmesi işletmelere büyük ekonomik avantaj sağlıyor.

:: İş yerinizde hangi depoloma ve sanallaştırma çözümünü kullanıyorsunuz?