HTC’nin yeni amiral gemisi modeli U11 Plus’ın yanı sıra, bugün duyurusunu gerçekleştirdiği bir diğer akıllı telefon ise HTC U11 Life oldu. Cihazı HTC U11’in orta segment versiyonu olarak değerlendirmek yanlış olmayacaktır.
HTC U11 incelemesi
HTC U11 inceleme videomuzda, şirketin en yeni amiral gemisine yakından bakıyoruz. Bu telefonun merak edilen yönleri videomuzdaGelin, şimdi Android One ve Sense olmak üzere iki farklı versiyonda kullanıcıların karşısına çıkacak olan HTC U11 Life modelinin özelliklerine ve tasarımına yakından bakalım.
HTC U11 Life modeli kullanıcılara neler sunuyor?
5.2 inç boyutunda Full HD çözünürlük sunan bir ekrana ev sahipliği yapan cihaz, IP67 sertifikasına sahip. Bu sayede 1 metre su altında 30 dakika boyunca kalabilen U11 Life’a, Qualcomm Snapdragon 630 güç veriyor.
1.8 GHz hızında çalışan Snapdragon 630, dört adet Cortex A72 ve dört adet Cortex A53 çekirdeğinin yanı sıra Adreno 510 GPU’ya ev sahipliği yapıyor.
4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı ile kullanıcıların karşısına cıkan cihaz, depolama alanını microSD kart ile kolayca artırma imkanı sunuyor.
Cihazın ön ve arka kısmında 16 megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyafram açıklığına sahip bir kamera yer alıyor. Ön kamera Full HD video kaydı gerçekleştirirken, arka kamera ile 4K video kaydı gerçekleştirmek mümkün.
USB Type-C portuna ev sahipliği yapan U11 Life, 2600 mAh kapasiteli bir bataryadan besleniyor. Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11ac, NFC, GPS, ve GLONASS teknolojilerini destekleyen cihazda, kulaklık girişi yer almıyor.
149.09 x 72.9 x 8.1 mm boyutlarında 142 gram ağırlığında olan akıllı telefon, Sense versiyonu standart HTC arayüzünü kullanıyor.
350 dolar fiyat etiketine sahip olan cihazın Android One versiyonu ise, güncellemeleri doğrudan Google’dan alacak.
:: HTC’nin yeni akıllı telefonunu nasıl buldunuz?
Arkadaş yıl olacak 2018 hala eşşek kadar çerçeve
Htc hala takoz telefon yapiyo
HTC’nin tasarımcısı 2010 yılında kör oldu. Adam ne yapsın, elinden gelen bu. Bence başarılı.
Telefon bir araç, bir aygıt sözde ama herkes çerçeveye, görüntüye, hiç kullanmadığı özelliklerin yüksek olmasına takmış vaziyette. Çünkü işlevinden öte başkalarının gözünde nasıl bir “imaj” yaratacağı, havalı olup olmadığı önemli. Eğer böyle bakılmasa, ihtiyaca göre alım yapılsa telefonlar bu fiyatlara alıcı bulmazdı, makul fiyatlar oluşurdu piyasada. Oysa herkes bir imaj uğruna ödeyebileceği en üst rakamı, kredi bile çekerek ödemeye kalkıyor. Sonra orta seviye telefonlar 2-3 bin TL oluyor. Kişi başı milli gelir yıllık 10-12 bin dolar, bunun onda biri ile telefon alıyoruz. Üstüne de tasarım beğenmeyip yorum yapıyoruz…