Huawei uzun süredir bir savaşın içerisinde. Eski başkan Trump’ın ulusal güvenlik tehdidi başta olmak üzere çeşitli iddialarla aldığı ambargo kararı nedeniyle ABD’li şirketlerle çalışamayan ve buna bağlı olarak Google uygulamalarına veda etmek zorunda kalan şirket, kısa süre içerisinde kendi çözümlerini geliştirdi.

Huawei’nin kendi uygulama mağazası ve hatta navigasyon yazılımı bile bulunuyor. Halen Android işletim sistemini temel alan, içerisinde Google uygulamaları bulunmayan telefonlarını piyasaya sürmeye devam ediyor.

Huawei elektrikli otomobil bombasını patlattı

Huawei elektrikli otomobil bombasını patlattı

Çinli telekom ve ekipman devi Huawei Technologies, 1000 kilometre menzile sahip akıllı otomotivini duyurdu. İşte Huawei'nin otomobilinin öne çıkan detayları.

Huawei artık en büyük telefon üreticileri arasında değil

Tüm bunlara rağmen Huawei telefonlarda Google uygulamalarının olmaması son kullanıcının kafasını karıştırıyor. Yeni başkan Biden’ın Huawei konusunda herhangi bir yeşil ışık yakmazken, Huawei için üzücü tablo ortaya çıktı.

Sektör için iyi haberle başlamak gerekirse: bu çeyrekte 340 milyon telefon sevkiyatı gerçekleştirildi. Bu önceki dönemle yani 2020’nin ilk çeyreği ile kıyasladığımızda, yüzde 24’lük bir büyüme anlamına geliyor.

Özellikle çip kıtlığı nedeniyle fabrikaların durma noktasına geldiği bu dönemde telefon satışlarında ciddi bir artış yaşanması sektörde yüzleri güldürdü.

Huawei artık dünyanın en büyük üç telefon üreticisi arasında yer almıyor, hatta ilk 5’te bile yok. Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapor 2021 yılının ilk çeyreğindeki telefon satışlarını gözler önüne serdi. Samsung liderliğini korumaya devam ederken, Apple, Xiaomi, Oppo ve Vivo onu takip ediyor.

İlk 5’te yer alan Çinli üreticilerin yani Xiaomi, Oppo ve Vivo’nun toplam pazar payı yüzde 35 oldu. Özellikle 5G teknolojisine sahip olan üst ve orta seviye telefonların, bu başarıda büyük paya sahip olduğu belirtiliyor.