ABD tarafından kara listeye alındıktan sonra Google’dan Qualcomm’a kadar onlarca şirketin ilişkilerini askıya alarak Huawei’ye ambargo uygulaması artık mobil cihazlara uzaktan yakından ilgisi olan herkes tarafından bilinir hale geldi.

Bu krizin çözümü konusunda gözler 28 – 29 Haziran’da Japonya /  Osaka’da gerçekleştirilecek G20 Zirvesi’ne çevrilirken, Huawei kendi işletim sistemini geliştirmek gibi çeşitli adımlar ile olumsuz senaryolara şimdiden hazırlanıyor.

Huawei Mate X 5G hız testi sonucu ortaya çıktı

Huawei Mate X 5G hız testi sonucu ortaya çıktı

Son dönemde yaşadığı tüm zorluklara karşı çalışmalarını sürdüren Huawei, geçtiğimiz aylarda tanıttığı katlanabilir akıllı telefonu Huawei Mate X 5G hız testi bir video ile ortaya çıktı.

Teknoloji devleri Huawei çalışanları ile konuşmayı yasakladı!

Huawei’ye karşı uygulanan ambargonun sadece şirketler arasında yaşanmadığını gözler önüne seren bir rapor yayınlandı. Zira, en büyük teknoloji şirketlerinden bazılarının Huawei çalışanları ile konuşmayı yasakladığı belirtiliyor.

ABD-çin ticaret savaşı, huawei yasağı

Bu şirketler arasında Intel ve Qualcomm gibi devlerin yanı sıra, Güney Koreli telefon operatörü LG Uplus’ta yer alıyor. Bu şirketlerde çalışanların dünyanın en büyük telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Huawei ile gayrı resmi görüşmeler yapmasının kısıtlandığı belirtiliyor.

Şirketler çalışanlarına yaptıkları uyarıda Huawei Technologies’deki meslektaşları ile teknoloji ve teknik standartlar hakkında konuşmayı bırakmalarını söyledi. İleri teknoloji olarak kast edilen konuların başında 5G geliyor.

Teknoloji konuşmaktan kaçının uyarısı!

5G teknolojisi konusunda Huawei’nin büyük bir ilerleme sağladığı ve ekipmanlarının bu yeni teknolojiye hazır olduğu herkes tarafından bilinir hale geldi. Bazı şirketlerin ise çalışanlarına ABD hükümeti ile ilgili herhangi bir potansiyel sorundan kaçınmaya çalıştıklarını ve bu nedenle doğrudan etkileşimlerini sınırlandırmaları gerektiğini söylediği belirtiliyor.

Intel, Qualcomm ve LG Uplus bu iddiaları ” çalışanlarımıza uyum talimatları verdik ” şeklinde doğrularken, daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.