Huawei’nin yeni katı hal batarya patenti, katkılı sülfür malzemeleri kullanarak lityum iyon pillerin performansını ve ömrünü iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu malzeme, pil içinde katı elektrolit olarak kullanılarak hem daha yüksek enerji hem de daha uzun pil ömrü vadediyor.
Huawei katı hal batarya patenti ne getirecek?
Huawei, katı hal batarya teknolojisine odaklanan yeni bir patent başvurusuyla dikkat çekiyor. “Katkılı sülfür malzemeleri ve hazırlama yöntemleri, lityum iyon piller” başlıklı patent, lityum iyon pillerin performansını ve ömrünü artırmayı hedefliyor.
Patent detaylarına göre katkılı sülfür malzeme, lityum iyon pillerde katı elektrolit olarak kullanılarak daha yüksek enerji yoğunluğu, daha uzun piş ömrü ve daha fazla kararlılık sağlıyor. Bu, standart lityum-sülfür batarya sistemlerindeki polisülfürlerin hızlı kapasite düşüşüne yol açtığı önemli bir sorunu ele alıyor.
Kamerasıyla öne çıkacak: Huawei Pura 80 için ilk bilgiler geldi!
Sektörde sızıntılarıyla bilinen Digital Chat Station, yaklaşan Huawei Pura 80 serisiyle ilgili ilk bilgileri gözler önüne serdi.Aslında bir süredir katı hal batarya endüstrisinde önemli gelişmeler yaşandığını belirtelim. Ekim ayında Beijing Yizhuang, Çin’in ilk yerli tamamen katı hal lityum pil seri üretim hattının faaliyete geçtiğini duyurdu. Ayrıca 500 MWh kapasiteli bir katı hal batarya üretim tesisi de faaliyete başladı.
Uzmanlar, katı hal batarya teknolojisinin, elektrikli araçlar ve enerji depolama sistemleri dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için önemli olduğuna inanıyor. CATL, Qingtao Energy, Weilan New Energy ve EVE Energy gibi oyuncular, katı hal batarya için önemli adımlar atıyor.
Doğu Türkistan için Çin ürünleri boykot