Huawei Mate 20 performans testi ortaya çıktı!

13

Huawei’nin yeni amiral gemileri Mate 20 ve Mate 20 Pro‘yu tanıtmasına yaklaşık iki hafta ( 16 Ekim – Londra ) gibi bir süre kaldı. Tasarımı ve teknik özellikleri büyük oranda ortaya çıkan Mate 20 bu kez performans testinde karşımıza çıktı.

7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Kirin 980‘den güç alan Mate 20 serisinin, yeni iPhone modelleri karşısında nasıl bir performans sergileyeceği çok merak ediliyor. Cihaz LYA-L29 model numarası ile Geekbench testine dahil oldu.

Huawei Mate 20 işlemcisi ile oldukça iddialı ( Video )

Huawei Mate 20 performans testinde!

Android Pie ile çalışan akıllı telefon tek çekirdek testinden 3390, çoklu çekirdek testinden 10318 puan alıyor. Çoklu çekirdek skoru ile Android rakiplerinin tamamını geride bırakırken, 11472 puan alan iPhone XS’in gerisinde kalıyor.

Huawei Mate 20 performans testi - Geekbench

Kirin 980’in AnTuTu sonuçlarında da benzer şekilde Android işletim sistemi ile çalışan rakiplerini geride bıraktığı görülüyor. Ancak, performans konusunda Apple A12 Bionic’in gerisinde kalacağını söylememiz yanlış olmayacaktır.

Huawei, Kirin 980’in Snapdragon 845 ile kıyaslandığında yaklaşık yüzde 33 daha az güç tükettiğini ve yüzde 20 daha performanslı olduğunu iddia ediyor.

6.9 milyar transitöre ( Kirin 970’den iki kat fazla ) ev sahipliği yapan ve 5G teknolojisine hazır olduğu belirtilen Kirin 980, bir ilke imza atarak sahip olduğu Cat 21 LTE modem sayesinde 1.4 Gbps’a kadar indirme hızı sunuyor.

13 YORUMLAR

  1. bir bilgisayar mühendisi kardeşiniz olarak; iphone işlemcilerinin tek çekirdek performansına hayranım.
    yine de bir işlemcinin top performansının genel performansı direkt etkileyeceğini sanmıyorum.
    işlemcinin stabilitesi ısınma değerleri , pil harcaması en az performans kadar önemlidir.
    ısınan işlemci hızlı şekilde performans kaybeder mesela. ya da aynı işte daha fazla pil gücü harcayan işlemci işimize gelmezdi.
    şuanki çipsetlerin npu (neural process unit- nöral işlem birimi) diğer bir ses tanıma, görüntü algılama, yüz algılama, nesne ayırt etme, artırılmış gerçeklik, sesli asistan, karar verme optimizasyon, makine öğrenme gibi yapay zeka işlemlerini normal cpu ya göre çok daha hızlı işlem yapabilmesi önemli bir özellik.
    tabiki bu işlemcilerin yazılımcıların yapay zekada kolay şekilde yazılım yapabilmesine imkan tanıyan keras, coffee, tensorflow gibi platformları desteklemesi gerekir. bu çatılar (frameworklar) desteklenirse mükemmel çalışan uygulamarla market zenginleşir.

  2. Artık bu AnTuTu Felan boş geliyor bana, pili iyi olsun, kamerası güzel çeksin bana yetiyor. Bir telefonda en son baktığım şey bu performans testleri. Zaten orta seviye bir telefonla üst seviye bir telefon arasında günlük kullanımda sadece kamera farkı kaldı.

  3. Çin malı ne kadar güvenli bunu bilmek imkansız, tüm ürünler güvenlik açısından bence güvensiz! yerli yazılım ve üretim olmadan tüm özel bilgilerimiz ABD yada Çinli şirketlerin elinde performanslı olsa ne olacak kişisel güvenlik olmadan

  4. Abi bu nee böyle, GSM arenada bakıyorum telefon fiyatlarına 650 dolar 750 dolar ülkemize geliyor 6,500 -7,500 TL. Niye 10 kati fiyata alıyoruz. Neden herşey zam üstüne zam. Kimsede çıkıp birşey de diyemiyor. Yok yurt dışından kacak getir ülkede kayıt için IMEI fiyatları 350 iken 1000 TL ye çıkar. La ne yapacak bu insanlar. Neyin derdindesinjz. Ülke olarak uretmiyoruz ki dışa bagimliyiz arkadaş dışa . bu boyle gitmez. Cari açıkla batarız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version