ABD tarafından kara listeye alındıktan sonra ürünlerinin ABD’de yasaklanmasından Google desteğini kaybetmesine kadar birçok yaptırım ile karşı karşıya kalan Huawei, son dönemde yaptırımların yarattığı tahribatı üzerinden atmaya çalışıyor.

ABD’ye olan bağlılığını azaltmak için önlemler alan şirket, kendi işletim sistemi üzerinde yoğun mesai harcıyor. Bunun dışında kendi uygulama mağazası AppGallery üzerinde de ciddi çalışmalar yapan Huawei, yeni şirketler ile işbirliği yapmaya devam ediyor.

Huawei ile Pekin arasında ‘gizli işbirliği’ tespit edildi

Huawei ile Pekin arasında ‘gizli işbirliği’ tespit edildi

İngiltere'deki günleri sayılı olan Huawei, şimdi de İngiliz Parlamentosu'nun yürüttüğü bir gizli işbirliği soruşturması sebebiyle sıkıntı yaşıyor.

Huawei, Viber ile olan işbirliğini genişletiyor

Huawei’nin Viber ile olan işbirliğini genişletme kararının ardında şüphesiz sesli ve görüntülü mesajlaşma uygulamasının AppGallery mağazasında elde ettiği büyük başarı yatıyor. Yaklaşık 1.5 yıl önce AppGallery mağazasına katılan Viber, o dönemden itibaren 62 milyon indirme sayısı ile büyük bir küresel başarı elde etti.

Huawei, aylık aktif 249 milyon kullanıcısı ile kullanıcılara hizmet veren Viber’in bu başarısının Huawei’nin “Küresel ve Yerel” stratejisini benimseme planlarının bir parçası olarak ifade ediyor. Bu da Huawei’nin uygulama sağlayıcıları ve geliştiricileriyle yeni işbirlikleri geliştirmeye odaklanmasını sağlıyor.

Huawei’den gelen işbirliği açıklamasının ardından Viber, kısa süre önce Huawei kullanıcılarının Viber’e ait tüm çıkartma paketlerini tamamen ücretsiz olarak indirmelerine olanak sağlayan özelleştirilmiş bir uygulama güncellemesi yayınladı.

Bunun üzerine Rakuten Viber’in Baş Büyüme Sorumlusu Anna Znamenskaya, ” Ortağımız olarak Huawei gibi önemli bir piyasa oyuncusuna sahip olduğumuz için çok mutluyuz. Kullanıcılarının uygulamamızı beğenmesinden de memnunuz. Viber indirmelerinden aldığımız veriler, çabalarımızın doğru yolda olduğunu ve ortaklığımızın karşılığını aldığını gösteriyor. İşbirliğimizin harika bir geleceği olduğundan eminiz. ” ifadelerini kullandı.

Çinli şirket Huawei, halihazırda cihazlarında kullandığı kendi uygulama mağazası AppGallery’i genişletmeye devam ediyor. HarmonyOS işletim sistemi çıkış yaptıktan sonra kullanıcılara dolu dolu bir uygulama mağazası sunmayı hedefleyen şirket, mağazada yer alan uygulamaların sayısını bir yılda 2 katına çıkarmayı başardı. Anlık 120 bin uygulaması ile kullanıcılara hizmet veren AppGallery, kütüphanesini daha da genişletmeyi hedefliyor.