Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, katıldığı bir televizyon programında önemli gelişmeleri duyurdu. Bunlardan biri de Hürkuş’un yurtdışına ihracatı.
Hürkuş’un seri üretiminin başladığını müjdeleyen Kotil, “İnşallah yurt dışına ihracatı başlayacak. Hürkuş’a yurt dışından talep var ama imzalamadan paylaşamayız. Kontrat imzalansın ondan sonra paylaşayım. İnşallah 12 tane kadar yurt dışına göndereceğiz gibi gözüküyor” dedi. Ancak eğitim uçağı versiyonu Hürkuş-B’nin mi silahlı Hürkuş-C’nin mi ihraç edileceği hakkında ayrıntı vermedi.
Yerli insansız hava araçlarımız yurt dışı yolcusu!
Türkiye'nin ve Dünya'nın önde gelen savunma sanayii firmalarından biri olan TUSAŞ/TAI, geçtiğimiz günlerde TSK'nın envanterine kattığı ANKA-S insansız hava araçlarını Asya'ya ihraç etmeye hazırlanıyor.Hürkuş’a yurtdışından sürekli talep var
TSK’nın eğitim uçağı ihtiyacını ve yakın hava desteği görevlerini yerli ve milli imkanlarla karşılamak için TUSAŞ tarafından Hürkuş geliştirildi. Eğitim uçakları arasında en modern donanıma sahip olan Hürkuş, 2015’te Türkmenistan tarafından talep edilmişti. Azerbaycan, Pakistan, Filipinler ve Bolivya‘nın da Hürkuş‘a yoğun ilgisi var. Buna rağmen motoru ve diğer alt sistemlerindeki batılı ülkelere ait parçaları nedeniyle bu zamana kadar hiç ihraç edilemedi.
Daha önce Türk Hava Kuvvetleri’nin eğitim uçağı ihtiyacı için Hürkuş-B‘den 15 adet alınacağı açıklanmıştı. Eğitim uçağı Hürkuş’un bu zamana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine kaç adet girdiği bilinmiyor. Kanada ambargosunun Hürkuş‘un bu ülkeden ithal edilen motorunu etkileyip etkilemeyeceği de netleşmedi.
Hürkuş temel pilotaj eğitiminin önemli bir basamağı
Geçtiğimiz yıllarda Türkiye’nin girişimiyle Türkiye, Azerbaycan ve Pakistan‘ın ortak bir askeri havacılık eğitim altyapısı oluşturma yolunda olduğu medyaya yansımıştı. Buna göre, Pakistan üretimi Super Muşak’tan başlayarak, Hürkuş ve Hürjet‘in de içinde bulunduğu başlangıç, temel ve jet uçuş eğitimi gündemde. Azerbaycan ve Pakistan’ın uçak tedariğinde sorunlar yaşaması sebebiyle böyle bir girişim yapıldığı düşünülmekte.
Türk Hava Kuvvetleri pilotaj eğitiminde F-5F, SF-260D, T-38M, KT-1T uçaklardan istifade ediyor. Bu yüzden Super Muşak, Hürkuş ve Hürjet’in müttefik ülkeler tarafından üretilmesi pilotaj eğitiminde kullanılan uçaklara olan yurtdışı bağımlılığını bitirecek. Ayrıca Hürkuş ve Hürjet yakın hava desteği görevlerinde de kullanılacak.
🤔bi düşnomda gelcekte neler yaparıza herşeyi.
🇹🇷🇹🇷
BÖYLE saldırılar dahada ARTACAK çünkü 2023 SECİMLERİ TÜRKİ İÇİN DÖNÜM NOKTASI Milli araba, İha Siha, Anka Bayraktar Tb2 Karayel, Atak-Atak2 gökbey Helekopterleri, Hür kuş, Hür Jet, MMU (Hayalet ucak Avruba bile yapamadı 25-30 ülke) Füzeler. Balistik füzeler. Gemi füzeler Ejder, Kirpi, Kobra. Zırlı araçlar Obüs ve Tanklar, Aya Füze (ay 380,000 Dünyanın Çeresi 40,000 km yani aya giden füze ile dünyanın etrafını 8-9 defa dolaşır ve DÜNYANIN İSTEDİĞİ NOKTASINI VURUR) v.s. O YÜZDEN 2023 secimleri Türkiyenin ve İslamın Şahlanış veya Yıkılış secimi OLACAK, yada HÜKÜMET DEĞİŞİR. Daha önceden Uçak fabrikası ve Devrim arabalarınıda yaptık ama hepsi kapandı BEDAVA YEM OLTANIN UCUNDA OLUR