Hyundai Motor Grup, hassas tanıma yetenekleri ve hareketlilik işlevleri kullanarak insanlarla bağımsız olarak iletişim kuran son derece gelişmiş müşteri hizmetleri robotu olan “DAL-e” yi piyasaya sürdü.

Türkiye’de üretilecek Hyundai Bayon görselleri paylaşıldı

Türkiye’de üretilecek Hyundai Bayon görselleri paylaşıldı

Otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden Hyundai, Türkiye'deki İzmit Assan fabrikasında üreteceği Hyundai Bayon SUV model aracıyla ilgili yeni fotoğraflar paylaştı.

DAL-e android robot olarak operasyonel yeteneklerini mükemmelleştirmeyi planlıyor.

DAL-e, “Sürmek, Size Yardımcı Olmak, Deneyiminizle Bağlantı Kurmak” nın kısaltması olarak ifade ediliyor. Otomatik müşteri hizmetlerinin geleceğine öncülük etmek için tasarlanan DAL-e, yüz tanıma için yeni nesil yapay zeka teknolojisinin yanı sıra dil anlama platformuna dayalı otomatik bir iletişim sistemi ile öne çıkıyor.

Hyundai Motor Grup‘un Başkan Yardımcısı ve Robotik Laboratuvarı Başkanı Dong Jin Hyun, yeni nesil robotu şu şekilde açıklıyor;

“DAL-e, her an otomatik müşteri hizmetleri sunabilen yeni nesil bir hizmet platformudur. Müşterilere geleneksel robotlardan daha samimi ve kişisel bir şekilde tutarlı mesajlar verebilecek bir haberci olması bekleniyor. Sürekli güncellemeler ve iyileştirmelerle DAL-e değerli müşterilerimize temassız bir ortamda keyifli deneyimler sunacak. Amacımız, DAL-e’nin müşterilerle sorunsuz ve eğlenceli bir iletişim kurmasını sağlamak ve onlara değerli hizmetler sunmaktır” dedi.

Hyundai Motor Grup, DAL-e’nin pilot operasyonuna başladığı Güney Seul‘deki bir Hyundai Motor galerisinde 25 Ocak itibari ile açılışını yaptı. Pilot operasyonun ardından DAL-e’nin, Hyundai Motor Company ve Kia Corporation‘ın diğer showroomları gibi müşterilerle günlük etkileşim gerektiren çeşitli alanlarda kullanılması bekleniyor.

DAL-e kompakt tasarıma sahip yapısı ile öne çıkıyor

Hoş bir çekiciliğe sahip kesik, insansı gövdesiyle 1.160 X 600 X 600 mm ölçülerinde ve 80 kilogram ağırlığındaki DAL-e, piyasadaki diğer müşteri hizmetleri ve kılavuz robotlara kıyasla önemli ölçüde daha hafif ve daha kompakt bir tasarıma sahip yapısı ile öne çıkıyor.

DAL-e müşteriler ile yakın etkileşimler için arkadaş canlısı, duygusal fiziksel özelliklerle donatılan yapısı ile dikkat çekiyor. İnsansı robot, bir müşterinin showroom’a maske takmadan girmesi durumunda, bunu algılıyor ve müşteriye maske takmasını tavsiye ediyor.

Ayrıca DAL-e iletişim yeteneği açısından, ürünler ve hizmetler hakkında yararlı bilgiler sağlıyor. Ve sözlü ekran dokunma komutlarına yanıt vererek müşterilerle otomatik olarak sorunsuz bir diyalog kurabiliyor.

Hareketlilik açısından bakıldığında ise DAL-e, çok yönlü dört tekerleğini kullanarak serbestçe hareket edebilir ve müşterilere belirlenen noktalara kadar eşlik edebiliyor. Ayrıca mekandaki geniş bir ekrana kablosuz olarak bağlanarak araçları ve teknolojileri anlatmak, ziyaretçileri onunla fotoğraf çekmeye çağırmak, hareketli kollarını kullanarak jestli geri bildirimler sağlamak gibi eğlenceli bilgiler de toplayabiliyor.

Son olarak Hyundai Motor Grup, Hyundai DAL-e ‘yi pilot operasyonlardan elde edilen verilere dayanarak sürekli güncellemeyi ve gelişmiş bir android robot olarak operasyonel yeteneklerini mükemmelleştirmeyi planlıyor.