IBM Fakülte Ödülleri‘ne; Bilkent Üni. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. Özcan Öztürk ve Yard. Doç. Dr. İbrahim Körpeoğlu, Koç Üni. Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Metin Türkay, Ortadoğu Teknik Üni. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. İsmail Hakkı Toroslu ve Yard. Doç. Dr. Pınar Şenkul layık görüldü. IBM Üniversite Ortak Araştırma Ödülleri ise Özyeğin Üni. Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Yard. Doç. Dr. İsmail Arı ile Atılım Üni. Yazılım Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Ali Yazıcı’ya verildi. IBM ayrıca, ödül kazanan Atılım Üniversitesi’nde bir “IBM Yazılım Ürünleri Merkezi” de açacak.
Türk akademisyenlerin her sene daha da başarılı projelere imza atması ve Türkiye olarak ödül sayımızı artırması gerçekten gurur verici.
Yard. Doç. Dr. Özcan Öztürk, “Fakülte Ödülleri” kapsamında, Heterojen Çok İşlemcili Çiplerin Etkin Paralelleştirmeyle Performansının Optimize Edilmesi” konulu projesiyle ödül almaya hak kazandı. Yard. Doç. Dr. İbrahim Körpeoğlu, “Kablosuz Ad hoc ve Sensör Ağları ile Çevre Denetimi/Kontrolü İçin Ağ Arakatman Yazılımı Desteği” projesiyle birinciler arasında yer aldı. Doç. Dr. Metin Türkay, “Çok Gruplu Sınıflandırma Problemlerinin Verimli Çözümünde Hiper-Kutucuk Yaklaşımı” konulu projesiyle; Prof. Dr. İsmail Hakkı Toroslu ve Yard. Doç. Dr. Pınar Şenkul ise “Akıllı Veri Analizi” çalışmasıyla ödüllendirildi.
IBM Üniversite Ortak Araştırma Ödülleri‘ne layık görülen akademisyenlerden Prof. Dr. Ali Yazıcı, “BT-Hizmet Yönetimi Adına Yazılım Ürünlerinin Yayılması İçin Bir Yazılım Laboratuvarının Tasarlanması”, Yard. Doç. Dr. İsmail Arı ise “Cloud’daki Gerçek Zamanlı Veri Analizi Hizmetlerinin Ortak Zeka Uygulamalarını Mümkün Kılmak İçin Tasarlanması Ve Uygulanması” ile ödüle layık görüldü.
:: Türk Akademisyenlerini başarılı buluyor musunuz?