Yarını Kodlayanlar projesi, Habitat Derneği ve Türkiye Vodafone Vakfı iş birliği ile hayata geçirildi. Projeye Denizli’den katılan iki lise öğrencisi, bu kez mezun oldukları okula konuk eğitmen olarak geldi.
2017 yılında projeye katılan Alper Arda İpek ve Alperen Cebe, projenin gönüllü eğitmenleri Yasin Köse ve Makbule Çavuş’tan eğitim ve mentorluk aldı.
Alzheimer hastaları için akıllı kapı
Denizlili Alper Arda İpek ve Alperen Cebe, mezun oldukları okulda düzenlenen Yarını Kodlayanlar Eğitimi’ne bu kez “konuk eğitmen” olarak katıldı. Böylece kodlama konusundaki deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaştı.
Kendi tasarladıkları ve kodladıkları elektronik devrelerle Alzheimer hastaları için akıllı kapı yapan, ardından C# diliyle yazdıkları ve tasarladıkları The Golden Ball (Altın Top) oyunuyla büyük ilgi gören başarılı öğrenciler, şimdi de Uluslararası Olimpiyatlar’a hazırlanıyor.
Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel şöyle konuştu: “Türkiye Vodafone Vakfı olarak, daha iyi bir gelecek için çocuklarımızın eğitimine destek olmamız gerektiğini düşünüyoruz. Tüketen değil, üreten bir nesil istiyoruz. Teknoloji üretebilmek için dijital dünyanın dili olarak kabul edilen kodlamayı öğrenmek gerekiyor”
Habitat Derneği ile sürdürdüğümüz “Yarını Kodlayanlar” projesi kapsamında Alzheimer hastaları için akıllı kapı tasarlayan öğrencilerimiz Alper Arda İpek ve Alperen Cebe’ye katılacakları Uluslararası Olimpiyatlar’da başarılar dileriz. pic.twitter.com/sI6jLgHnxa
— Vodafone Vakfı (@VodafoneVakfi) February 10, 2020
Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ise şunları söyledi:
“Projemize Denizli’den katılan Alper Arda İpek ve Alperen Cebe’nin başarıları da bizleri gururlandırıyor. Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen Sosyal Kooperatifçilik Hackathonu’nda kendilerinden yaşça büyük bireylerden oluşan gruplara karşı mücadele ederek, mültecilere yönelik olarak geliştirdikleri istihdam fikriyle Türkiye 4’üncüsü olma başarısı gösteren ve kendi tasarladıkları ve kodladıkları elektronik devrelerle Alzheimer hastaları için akıllı kapı yapan başarılı öğrencilerimizi kutluyor, halihazırda hazırlandıkları Uluslararası Olimpiyatlar’da kendilerine başarılar diliyorum.”
Yarını Kodlayanlar projesi, 7-14 yaş arası çocuklara gönüllü eğitmenlerin yönetiminde programlamaya giriş, algoritma mantığı, uygulama yapma, hikâye oluşturma ve oyun yapma gibi konularda teorik ve uygulamalı eğitimler veriliyor. Ağustos 2016’dan bu yana 60 ilde 43 bini aşkın çocuğa ulaşan projeyle, önümüzdeki bir yılda 81 ilde 100 bin çocuğa daha kodlama eğitimi verilmesi hedefleniyor.
Türkiye Vodafone Vakfı ve Habitat Derneği, The Clubhouse Network ile işbirliği yaparak 14-17 yaş arasındaki gençlere Yapay Zeka eğitimleri verecek.
Vodafone ile kodlayan gençler bile Turkcell kullanıyor 😀
Harikasınız çocuklar… Tebrik ederim.