İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, İngiltere Merkez Bankası (BoE) ve Hazine‘nin dijital para birimi geliştirmek için görevlendirildiğini açıkladı. Çalışmanın amacının, yeni bir tür dijital para yaratmanın içerdiği risklere ve fırsatlara bakmak olduğu duyurdu.
İngiltere’nin kendi dijital para birimini oluşturacak ekipte BoE’de Mali İstikrar Vali Yardımcısı Jon Cunliffe ve Hazine’nin Mali Hizmetler Genel Müdürü Katharine Braddick eş başkanlık görevlerinde bulunacak.
İngiltere, Britcoin için ilk adımı attı
Maliye Bakanı Sunak, ülkenin bu ekonomik yenilikte ön saflarda yer alacağını açıkladı. Hazine, teknik uzmanlar ve finans kurumları, perakendeciler, işletmeler, sivil toplum grupları ve tüketicilerin de dahil olmak üzere kilit paydaşları bir araya getirerek forum kuracağını duyurdu. Tartışılacak konular arasında İngiltere Merkez Bankası’nın yeni para birimini ekonomiye nasıl sokacağı, vatandaşların ve iş yerlerinin bunu nasıl kullanacağı ve finansal istikrar için çıkarımlar olacağı düşünülüyor.
Sunak, açıklamalara şu şekilde devam etti:
”Vizyonumuz teknolojik olarak daha gelişmiş bir finansal hizmetler sektörüdür. Birleşik Krallık zaten yeniliğin ön saflarında yer almakla tanınıyor. Ancak daha ileri gitmemiz gerekiyor. Teknolojinin olağanüstü potansiyelini yakalayabilirsek, Birleşik Krallık’ın dünyanın önde gelen finans merkezi olarak konumlanabilir.”
Merkez Bankaları kendi dijital para birimini geliştiriyor
Nakit kullanımındaki düşüş ve Bitcoin gibi kripto para birimlerine artan ilgiyle birlikte merkez bankalarının dijital para birimlerinin uygulanabilirliği konusundaki ilgisi arttı. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) anketi, Merkez bankalarının % 86’sının dijital para potansiyelini aktif olarak araştırdığını,% 60’ının teknolojiyi denediğini ve% 14’ünün pilot projeler uyguladığını ortaya koydu. Başlıca büyük devletlerden Çin, Rusya, Kanada ve İsviçre kripto para konusunda çalışmalarını ilerletmiş durumda.
Türkiye Merkez Bankası, dijital para için Ar-Ge çalışmalarının yürütüldüğünü ve yasal altyapı hazırlığını yaptığını açıkladı. Bu yılın sonuna kadar çalışmalarının tamamlanacağını duyurdu.
Peki siz dijital paraya geçiş konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlara bekliyoruz.
Herşeyde olduğu gibi bunda da geç kalmış gibi görünüyoruz, bu bir fırsattı milli kripto paramızı yurtdışı ve yurtiçindeki yatırımcılara sunmaya.. şu an çıkarsınlar bizim Turcoin i, imkanım kadar alırdım
geç bile kalınıyor denilebilir… kripto para ile dijital para karıştırılmamalı..
Fakirlik daha artacak ve yoksul zaten yoksul olacak zengin daha çok zengin olacaktır Allah sonumuzu hayır eylesin inşallah
Eee bunlar bizi kiskanmiyor mu biz yasaklamaya çalışıyoruz onlar yenisini yapmaya çalışıyor eyyy İngiltere kendine gel ve derhal bu işin peşini bırak 🙂