Elektrikli ve otonom araçların önemini kavrayan Honda markasından yepyeni bir otonom araç hamlesi geldi. Artık inşaatlar, şantiyeler, ormanlık alanlar gibi arazinin zor ve çetin olduğu bölgelerde de otonom sürüş kullanılabilecek. Marka yaptığı açıklamada ilk etapta inşaat alanlarında kullanılacak olan yeni araçların hem iş verimliliğini arttıracağını hem de fiziki insan gücüne duyulan ihtiyacın azalacağını belirtti. İşte haberimizle ilgili detaylar…
Yeni şantiye şefleri Honda Otonom Çalışma Araçları
Honda, geçen hafta Las Vegas’ta düzenlenen CONEXPO-CON/AGG 2023e katıldı. Fuarda inşaat sektörü ve şantiye verimliliğini artırmak için prototip Honda Otonom Çalışma Aracının (AWV) en son neslinin yeni yeteneklerini sergiledi.
En son yapılan geliştirmelere bakıldığında artık aracın 3. seviye otonom sürüşü tam kapsamlı olarak sağladığını görüyoruz. Ayrıca yeni yetenekler de kazanan çalışma aracı şantiye içerisinde daha fazla yük taşıyabilme imkanı da sunuyor. Şantiye haritasını çıkartma özelliği de gelişen araç artık daha kapsamlı olarak haritalar çıkartabiliyor.
Honda Motor Co.’nun sistem mühendisliği müdürü Jason VanBuren konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
Honda AWV platformunu ilerletmeye devam ederken, CONEXPO’da aracı kendi şantiyelerinde test etmekle ilgilenen potansiyel iş ortakları ve şirketlerle görüşmek istiyoruz. Honda AWV’nin şantiye verimliliklerini ve güvenliğini artırırken inşaat ekiplerini desteklemek için değerli bir çözüm olabileceğine inanıyoruz. Honda’nın güvenilir, güvenli ve temiz mobilite teknolojisi geliştirme konusundaki onlarca yıllık deneyiminden yararlanarak, işgücü eksiklikleri ve iyileştirilmiş çevresel performans gibi sorunları ele almayı amaçlıyoruz.”
Honda Otonom Çalışma Aracı’nın özelliklerini sıraladığımızda şöyle bir tablo bizi karşılıyor:
- Yatak boyutu 2 palete yükseltildi ve 2000 pound daha fazla yükleme kapasitesine sahip.
- LiDAR sensörleri kullanılarak GNSS (küresel navigasyon uydu sistemi) hizmetinin zayıf veya kullanılamadığı yerlerde iyileştirilmiş navigasyon hizmetine sahip.
- Basitleştirilmiş tablet tabanlı programlama arayüzü ve bulut bağlantısı ile kolay kullanım.
- Otonom modda daha yüksek hız – saatte 16 km/s hız imkanı.
- Artırılmış pil boyutu ve 10 saate kadar daha uzun çalışma süresi.
- Yolda duran engellere karşı geliştirilmiş kaçış yazılımı.
- Daha kolay yükleme için geliştirilen ergonomik yükleme yatağı
Otonom çalışma aracını ticarileştirmeyi hedefleyen Honda, özellikle ürün dağıtımı, ürün desteği, satış sonrası hizmetler ve yazılım geliştirme alanlarında, saha testlerine katılacak ve hizmetleri geliştirecek ortaklar arıyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz!