Onlyfans’ın “abonelik tabanlı içerik” sistemi diğer sosyal medya platformlarına ilham oldu. Yakın zaman önce Twitter, bağış mantığıyla çalışan abonelik sistemi Süper Takip’i dünya genelinde kullanıma açtı. Bu alanda faaliyet gösteren şirketler arasına yakında Instagram da katılacak.
Haziran ayında, Instagram’ın Exclusive Stories (Özel Hikayeler) özelliği ortaya çıktı. Süper Takip ile birebir aynı mantıkta çalışan bu sistemde içerik üretici, dilediği kadar paylaşımı takipçilerine abonelik kapsamında sunabiliyor. Daha önce uygulama geliştiricisi Alessandro Paluzzi, Özel Hikayeler’e ait birkaç tane ekran görüntüsü de paylaşmıştı.
Instagram abonelik fiyatları 50 TL’ye kadar çıkıyor
TechCrunch’un haberine göre, Instagram geçtiğimiz günlerde App Store sayfasında değişiklik yaptı. In-App Purchases yani Uygulama İçi Satın Alımlar bölümü ekledi. ‘Instagram Badge’ ve ‘Subscriptions’ olmak üzere toplamda iki farklı uygulama içi satın alma seçeneğinin listelendiği açığa çıktı.
Instagram Badge seçeneği; şirketin canlı yayın yoluyla para kazanmayı sağlamak amacıyla geliştirdiği uygulama içi rozetleri temsil ediyor. Halihazırda aktif olan rozetleri sevdiğiniz bir içerik üreticiye hediye ederek onu finansal anlamda destekleyebiliyorsunuz. Badge 0.99, 1.99 ve 4.99 dolar arasında değişiklik gösteriyor.
Instagram Subscriptions yani Instagram Abonelikleri özelliğinin ne işe yarayacağı ise açıklanmasa da, Özel Hikayeler ile bağlantılı olma ihtimali çok yüksek. Rozet fiyatlarına benzer şekilde, abonelik ücretleri de Türk Lirası’na çevrildiğinde bir hayli yüksek çıkıyor. Meta abonelik fiyatlarını 0.99-4.99 dolar aralığında tutuyor. Muhtemelen Twitter’ın Süper Takip özelliğinde olduğu gibi, Instagram’da da tam ücreti içerik üretici bizzat belirleyecek.
Başlangıçta ABD’de kullanılması bekleniyor
Instagram abonelik fiyatlarını ABD’deki App Store sayfasına ekledi. Bu da, yeni özelliğin ilk etapta Amerikalı kullanıcılara açılabileceği anlamına geliyor. Meta, sosyal medya platformlarına ekleyeceği yeni özellikleri genellikle sınırlı bir kitle ile test edip, problemleri geri bildirimler ışığında giderdikten sonra dünya genelinde kullanıma sunar.
Şirketin yeni özelliği kullanılmaya başlandığında, ücretli olarak sunulan hikayelere (muhtemelen diğer gönderi türlerinde de olacak) erişmek için abone olmanız gerekecek. Twitter, YouTube, Twitch derken, ay sonunda kabarık bir üyelik faturası kullanıcıları bekliyor.
“SU”dan ucuz ama… maaşı dolarla almıyoruz (:
Onlarda sakız parası.
Türk halkı daha beterini hak ediyor.
Bunlara kim obone olacak diye merak ediyorum