Donanım

    Intel’den atılan gizemli bir Tweet ortalığı karıştırdı

    Kişisel bilgisayar kullanıcılarından veri merkezlerine kadar çok büyük bir hizmet yelpazesine sahip olması beklenen Intel Xe çıkış tarihi ile birlikte heyecanlandırdı...
    intel xe çıkış tarihi

    Intel’in başmimarı Raja Koduri tarafından paylaşılan bir mesaj, giriş seviyesindeki mobil cihazlardan veri merkezlerine kadar çok büyük bir hizmet yelpazesine sahip olan Intel Xe grafik kartını bekleyenleri heyecanlandırdı. Zira ilgili Tweet Intel Xe çıkış tarihi hakkında olabilir.

    Ayrıca oyunlarda da kendisini göstermesi beklenen grafik kartı, grafik işleme konusunda hesaplamalar yapan Xe tabanlı süper bilgisayarlara da yardımcı olacak. Intel Xe donanımının 7 nm mimarlili Intel işlemcilerde yer alması bekleniyor.

    Intel Xe çıkış tarihi ortaya çıktı mı?

    12. nesil grafik mimarisini temsil eden Xe, iki farklı model ile kullanıcıların karşısına çıkacak. İlk model, kullanıcılar için optimize edilmiş bir yapıda olacak. Diğer model ise veri merkezlerinin kullanacağı şekilde tasarlanacak. Yeni grafik kartı, bu bağlamda, iki farklı mikro mimari vasıtasıyla sahalara giriş yapacak.

    Bekleyenleri heyecanlandıran ve tartışmalara yol açan paylaşımda özel bir fotoğraf dikkat çekiyor. Raja Koduri’ye ait olan Tesla Model S’in arka plakasında bazı bilgiler yer alıyor. Göze çarpan ilk mesaj olan “THINKXE“, Xe modelini vurguluyor.

    intel xe çıkış tarihi

    Intel’in önceki açıklamaları göz önüne alındığında plakanın üzerinde yer alan 2020 ibaresi de sürpriz değil. Şifreli mesajlar vermeyi sevmesiyle bilinen Intel, daha önce Coffee Lake model işlemcisini bir kahve bardağının üzerinde yazan bilgilerle, gizli bir şekilde, duyurmuştu ve o bilgiler doğru çıkmıştı.

    Plakadaki parçalar birleştirildiği takdirde Intel Xe çıkış tarihi adına elde edilen bilginin Haziran 2020 olduğu ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu tarih, önceden de duyulmuştu ancak böylesine bir şifreleme yöntemi ile birinci ağızdan söylenmemişti.

     

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    6 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Çok da koduri yani.

    2. Teknoloji Dostu

      Görseldeki araç model x, siz model s yazmışsınız. Küçük bir hata olmuş.

    3. Anonim

      nasıl gözüktüğü ne zaman çıkacağı umrumda değil. işe yarıyormu, güncel oyunları 50+ fps oynatıyormu bunlara değinin.

    4. Teknoloji Dostu

      İntel şu amd nin belini kır bidaha iyileşmeyecek şekilde yeter be hak ettiğin yere geri dön!?!

    5. Teknoloji Dostu

      Dostum intelde falan mi çalışıyorsun neden amd’nin beli kırılsın bırak piyasada 2 hatta daha fazla üretici olsun piyasada marka sayısı arttıkça rekabete bağlı olarak kalite ve f/p oranı da artar.

    6. Teknoloji Dostu

      İntel Hmmm bakalım Ne olacak Sonu ıntel He graphics gibi olmasında 😂😂

    Diğer yorumları gör (5) Yorum Yap

    Yorum Yaz